Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Göztepe'nin 60 yıllık hasreti sona erdi

Göztepe'nin 60 yıllık hasreti sona erdi

Süper Lig'in 27. haftasında Göztepe, Kasımpaşa'yı 1-0 mağlup etti ve üst üste 3. maçını kayıpsız geçti. Her iki takımın da birer kırmızı kart gördüğü karşılaşmada sarı-kırmızılı ekip bu sezon ilk kez 10 kişi kaldı. Konuk ekipte 15'te Luckassen kırmızı kart, 85'te Berkan Emir ise ikinci sarı karttan oyun dışı kaldı. Ligdeki son 3 maçını İstanbul takımlarına karşı oynayan sarı-kırmızılı ekip hepsinden galibiyetle ayrıldı.

  • Ege Postası
  • 28.02.2021 - 18:07

Süper Lig'in 27. haftasında Göztepe ile Kasımpaşa, Gürsel Aksel Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Göztepe, rakibinin büyük bir bölümünü 10 kişi oynadığı karşılaşmayı 1-0 kazandı ve çıkışını sürdürdü. Bu aynı zamanda Göztepe'nin ligde Kasımpaşa'ya karşı 62 yıl sonra aldığı ilk galibiyet oldu.

Kasımpaşa'yı yenerek üst üste 3. galibiyetini alan sarı-kırmızılılar bu süreçte Başakşehir ve Fenerbahçe'yi de mağlup etti.

Maçın 15. dakikasında Cherif Ndiaye'ye kontrolsüz müdahele eden Derrick Luckassen kırmızı kart gördü. Rakibin 10 kişi kalmasıyla Göztepe oyundaki etkinliğini arttırdı. 

Ev sahibi ekipte 25. dakikada Halil Akbunar'ın yaptığı ortada arka tarafta Cherif Ndiaye takımını 1-0 öne geçirdi. İlk yarı 1-0 sonuçlandı.

İkinci yarıya konuk takım etkili başladı. Kasımpaşa eksik olmasına rağmen orta sahada üstünlüğü ele geçirdi ve pozisyonlar buldu. Fakat sonuçlandıramadı. 

Oyunun hakimiyetini kaybeden Göztepe'de Ünal Karaman, Peter Zulj ve Adis Jahovic'i sahaya sürdü. Değişikliklerden sonra sarı-kırmızılılar top kontrolünü ele geçirdi.

2 defa ceza sahası içinde pozisyon bulan Jahovic sonuca gidemedi.

84'te mavi-beyazlı takımın atağını kesmek isteyen Berkan Emir topa elle müdahele etti. Hakem Suat Arslanboğa, Berkan'a ikinci sarı kartı gösterdi.

Maç ev sahibi takımın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Bu sezon 7 gol kaydeden Halil Akbunar, Ndiaye'ye yaptığı asistle 7. asistini yaptı. Maçın tek sayısını kaydeden Ndiaye ise 9. golünü attı.

Süper Lig'de rakibiyle 16. kez karşılaşan ve oynadığı ilk karşılaşmanın ardından 14 maçta galibiyeti bulunmayan Göztepe, rakibini ikinci kez mağlup etmeyi başardı.

Medipol Başakşehir ve Fenerbahçe maçlarının ardından art arda 3. galibiyetini alan sarı-kırmızılı ekip, puanını 35'e çıkardı ve 9. sıraya yükseldi.

Puanı 29'da kalan Kasımpaşa'nın 14. sıradaki yeri değişmedi. Son 6 karşılaşmada sadece 1 galibiyeti bulunan Kasımpaşa, son 4 deplasman maçında sadece 1 puan çıkarabildi.

Cherif Ndiaye'nin 9. golü

Takımının ilk golüne imza atan Cherif Ndiaye, bu sezon 9. golüne ulaştı. Son golünü Yeni Malatyaspor karşısında kaydeden golcü futbolcu, ligde 3 maç aradan sonra gol sevinci yaşadı.

Göztepe, ilk kez kırmızı kart gördü

İzmir ekibi, bu sezon Süper Lig'de ilk kez 10 kişi kaldı.

Göztepe'de ilk sarı kartını 72. dakikada gören Berkan Emir, 84. dakikada ikinci sarı kartının ardından kırmızı kartla cezalandırıldı.

Derrick Luckassen ikinci kırmızı kartını gördü

Karşılaşmanın henüz 15. dakikasında Cherif Ndiaye'ye yaptığı faul nedneiyle direkt kırmızı kart gören Derrick Luckassen, bu sezon ikinci kez takımını eksik bıraktı.

Devre arasında Kasımpaşa'da forma giymeye başlayan Luckassen, Büyükşehir Belediye Erzurumspor karşılaşmasında da kırmızı kart görmüştü.

Luckassen'in yanı sıra sarı kart görerek cezalı duruma düşen Aytaç Kara, 4 Mart Perşembe günkü Trabzonspor maçında forma giyemeyecek.

Kasımpaşa'da müsabakada ikinci yarıda forma şansı bulan Danny Drinkwater, bu sezon ilk kez mücadele etti.

MAÇTAN DAKİKALAR

15'inci dakikada Kasımpaşa 10 kişi kaldı. Sol kanatta Ndiaye'ye sert müdahalede bulunan Luckassen direkt kırmızı kartla oyundan ihraç edildi.

25'inci dakikada Göztepe öne geçti. Sol kanatta topla buluşan Halil yerden ortaladı. Arka direkte meşin yuvarlağa kayarak dokunan Ndiaye fileleri sarstı: 1-0.

37'nci dakikada sağ kanattan gelişen Göztepe atağında Murat'ın orta şut karışımı vuruşunu kaleci Ertuğrul, yumrukla uzaklaştırdı.

İlk yarı ev sahibinin 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

50'nci dakikada Hedergjonas'ın pasında Yusuf şutunu çekti. İrfancan'ın müdahale ettiği top direğe çarpıp oyun alanına geri döndü.

55'inci dakikada Yusuf ceza sahası sağ çaprazından kaleyi yokladı, kaleci İrfancan topu köşeden çıkardı.

68'inci dakikada orta sahadan kaptığı topla Kasımpaşa kalesine sokulan Esiti, ceza yayı yakınlarından sert vurdu, ancak meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

84'üncü dakikada Göztepe de 10 kişi kaldı. Kasımpaşa'nın hızlı atağa çıktığı sırada topa elle müdahale eden Berkan ikinci sarı kartını görerek oyun dışı kadı.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol almadı ve Göztepe sahadan 1-0 galip ayrıldı.

Göztepe: 1 - Kasımpaşa: 0

Stat: Gürsel Aksel

Hakemler: Suat Arslanboğa, Samet Çavuş, Bahtiyar Birinci

Göztepe: İrfan Can Eğribayat, Murat Paluli, Alpaslan Öztürk, Atınç Nukan, Berkan Emir, Halil Akbunar (Dk. 86 Burekovic), Soner Aydoğdu (Dk. 62 Esiti), Nwobodo, Cherif Ndiaye, Diabate (Dk. 46 Zulj), Jahovic (Dk. 76 Brown Ideye)

Kasımpaşa: Ertuğrul Taşkıran, Hadergjonaj, Luckassen, Brecka, Hadadi, Hajradinovic, Aytaç Kara, Sadiku, Yusuf Erdoğan (Dk. 67 Koomson), Bistrovic (Dk. 57 Drinkwater), Varga (Dk. 78 Anıl Koç)

Gol: Dk. 25 Cherif Ndiaye (Göztepe)

Kırmızı kartlar: Dk. 15 Luckassen (Kasımpaşa), Dk. 84 Berkan Emir (Göztepe)

Sarı kartlar: Dk. 20 Soner Aydoğdu (Göztepe), Dk. 35 Aytaç Kara, Dk. 53 Yusuf Erdoğan (Kasımpaşa)

Göztepe-Kasımpaşa maçının ardından

Ünal Karaman: İyi oynayarak kaybettiğimiz müsabakalar vardı, bu onun telafisi gibi oldu

Göztepe'nin teknik direktörü Ünal Karaman, "İyi oynayarak kaybettiğimiz müsabakalar vardı, bu onun telafisi gibi oldu." dedi.

Karaman, maçtan sonra katıldığı basın toplantısında, kazanmanın güzel olduğunu belirterek, dirençli ve iyi bir takıma karşı galibiyet alan oyuncularını tebrik etti.

Müsabakanın bu kadar zor olacağını hesap etmediklerini kaydeden Karaman, şöyle konuştu:

"Final pasları ve son vuruşlardaki eksikliğimiz bugün bizi oldukça zorladı. Bu konuda dikkatli olsak maçı erken koparabilirdik. Onun üzerine biraz daha yoğun çalışacağız. Psikolojisi yüksek bir müsabakaydı bizim açımızdan da. Her şeye rağmen alınan 3 puan bizi mutlu etti. Onun moraliyle Alanya deplasmanına hazırlanacağız. İyi oynayarak kaybettiğimiz müsabakalar vardı, bu onun telafisi gibi oldu. Birçok eksiğimizi 3 puan alarak görmüş olmak, geleceğe daha güvenli bir şekilde bakmamıza vesile olacak. Disiplinden taviz vermeden yine çalışmaya devam edeceğiz. En azından pahalıya patlamayan bir sonuç oldu."

Fuat Çapa: Bu bizim adımıza çok üzücü"

Kasımpaşa'nın teknik direktörü Fuat Çapa, gördükleri kırmızı kart pozisyonunu birkaç izlediğini belirterek, "Hakem pozisyonu oyuncunun düşüşüne bakarak değerlendirdiyse bu bizim adımıza çok üzücü." dedi.

Müsabakanın ardından basın toplantısında açıklamalarda bulunan Çapa, iki takım adına önemli bir karşılaşmayı kaybettikleri için üzgün olduklarını söyledi.

Çapa, karşılaşmaya iyi başlamalarına rağmen etkili pozisyon bulamadıklarını anlatarak, eksik oyuncuların yerine forma giyenlerin ellerinden geleni yapmaya çalıştığını ancak eksikliklerini hissettiklerini dile getirdi.

Henüz 15. dakikada gördükleri kart nedeniyle oyun felsefelerini değiştirmek zorunda kaldıklarını bildiren Çapa, şöyle konuştu:

"Kırmızı kart gördüğümüz pozisyonu birkaç defa izledim, yapılan faul ve oyuncunun teatral düşüşü var. Hakem pozisyonu oyuncunun düşüşüne bakarak değerlendirdiyse bu bizim adımıza çok üzücü. Futbolda topa müdahale olacak. Bu konuda şanssız olduğumuzu söyleyebilirim. Ligde lehine penaltı verilmeyen tek takım biziz. Bugüne kadar en az 6-7 pozisyonun penaltı olduğu söylendi. Kartların çabuk gösterilmesi var. Hatalara camia olarak yeterli tepki göstermememiz bize pahalıya mal oluyor. Bazı camialar her kanalı kullanarak gerekli tepkiyi gösteriyor. Bu konuda bizim eksiğimiz var."

Fuat Çapa, ikinci yarıda oyuncularına biraz daha önde oynamaları gerektiğini söylediğini belirterek, "Bunda da gayet başarılı olduğumuzu söyleyebilirim. Mağlup olduğumuz için üzgünüm. Sahada oynanan oyundan ve mücadeleden memnunum. Oyuncularımı tebrik etmek istiyorum." değerlendirmesinde bulundu. (AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.