Dolar 32,5464
%0
Euro 34,8346
%-0.09
Altın 2.430,800
%0.03
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Göztepe, iki kez öne geçtiği müsabakada Yeni Malatyaspor'la berabere kaldı

Göztepe, iki kez öne geçtiği müsabakada Yeni Malatyaspor'la berabere kaldı

Süper Lig'in 23. hafta karşılaşmasında İzmir ekibi Göztepe, Yeni Malatyaspor'u ağırladı. Göztepe maçta iki kez öne geçmesine rağmen üstünlüğünü koruyamadı ve 1 puanla yetinmek zorunda kaldı: 2-2. Karşılıklı gollere sahne olan maçta Göztepe'nin gollerini Cherif Ndiaye (13, 73'), Yeni Malatyaspor'un gollerini Stevie Mallan (39') ve Ahmed Ildız (81') attı. Ünal Karaman yönetiminde çıktığı ilk 2 maçından puansız ayrılan Göztepe, Yeni Malatyaspor karşısında da galibiyet alamadı.

  • Ege Postası
  • 04.02.2021 - 18:03

Süper Lig'in 23. haftasında Göztepe, iki kez öne geçtiği maçta sahasında Yeni Malatyaspor'la 2-2 berabere kaldı.

Gürsel Aksel Stadı'nda oynanan müsabakanın 13. dakikasında Cherif Ndiaye'nin golüyle 1-0 öne geçen Göztepe karşısında Yeni Malatyaspor, 39. dakikada Mallan'la beraberliği yakaladı. İlk yarısı 1-1 tamamlanan müsabakada Cherif Ndiaye ile bir gol daha bulan Göztepe'ye konuk ekip, Ahmed Ildız'la cevap verdi. Müsabaka, 2-2 sona erdi.

Teknik direktör Ünal Karaman yönetiminde Beşiktaş'a ve Yukatel Denizlispor'a 2-1 mağlup olan Göztepe, Yeni Malatyaspor'la berabere kalarak puanını 26'ya yükseltti. Sarı-kırmızılı ekip haftayı averajla 11. sırada tamamladı.

Cherif Ndiaye'nin 7. golü

Yeni Malatyaspor karşısında takımının 2 golünü kaydeden ve bu sezonki gol sayısını 7'ye yükselten Cherif Ndiaye, sarı-kırmızılı ekipte Halil Akbunar'ı geçerek en golcü isim konumuna yükseldi.

Türkiye kariyerine Göztepe ile başladıktan sonra Konyaspor, Yeni Malatyaspor ve Antalyaspor formaları giyen Adis Jahovic, ara transfer döneminde döndüğü Göztepe ile ilk maçına çıktı.

Yedek soyunduğu karşılaşmanın ikinci yarısında oyuna dahil olan Jahovic, sarı-kırmızılı formayı son olarak 27 Ocak 2018'deki Kayserispor maçında giymişti. Jahovic, 1104 gün sonra Göztepe adına sahada yer aldı.  

Ligde önümüzdeki hafta Göztepe, Gaziantep FK deplasmanına konuk olurken; Yeni Malatyaspor sahasında Trabzonspor'u ağırlayacak.

MAÇTAN DAKİKALAR

Karşılaşmanın 13. dakikasında Göztepe öne geçti. Gelişen hızlı atakta Soner Aydoğdu'nun güzel pasıyla sol çapraz pozisyonda ceza sahasına girerken topla buluşan Cherif Ndiaye'nin yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak ağlara gitti: 1-0

37. dakikada Cherif Ndiaye'nin düşürülmesiyle kazanılan serbest vuruşu kullanan Tripic'in şutunda, kaleci Abdulsamed Damlu son anda topu kornere çeldi. 

39. dakikada Yeni Malatyaspor beraberliği sağladı. Tetteh'in pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Mallan'ın şutunda, kaleci İrfan Can Eğribayat'ın kurtardığı meşin yuvarlak aynı oyuncuya döndü. Mallan'ın bir kez daha kaleye gönderdiği top ağlarla buluştu: 1-1.  

41. dakikada Soner Aydoğdu'nun pasıyla ceza sahası içi sağ çapraz pozisyonda topla buluşan Diabate'nin şutunda, meşin yuvarlak direğin yanından auta gitti. 

İlk 45 dakikalık bölüm, 1-1 sona erdi.

54. dakikada ceza sahası içinde topu düzeltip kaleye gönderen Tetteh'in vuruşunda, kaleci İrfan Can Eğribayat'ın da dokunduğu meşin yuvarlak direğe çarpıp kornere çıktı.

73. dakikada Göztepe bir kez daha öne geçti. Sağ kanattan Halil Akbunar'ın yaptığı ortada savunma oyuncularından seken topla sol çapraz pozisyonda buluşan Cherif Ndiaye'nin şutunda, savunma oyuncularına da çarpan meşin yuvarlak filelere gitti: 2-1

77. dakikada ceza sahasının hemen önünde rakibiyle mücadele ettikten sonra topa sahip olan Halil Akbunar'ın sert şutunda, meşin yuvarlak yandan dışarı gitti.

81. dakikada Yeni Malatyaspor tekrar beraberliği yakaladı. Aldığı pasla ceza yayının önünde topla buluşan Ahmed Ildız, güzel hareketlerle rakibini geçtikten sonra yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 2-2

90+2. dakikada ceza sahasındaki Zulj'un vuruşunda, kaleci Abdulsamed Damlu topu kornere çeldi.

Müsabaka, 2-2 sona erdi.

Stat: Gürsel Aksel

Hakemler: Turgut Doman, Samet Çiçek, Mehmet Salih Mazlum

Göztepe: İrfan Can Eğribayat, Gassama (Dk. 69 Murat Paluli), Mihojevic, Titi, Berkan Emir, Halil Akbunar (Dk. 90+3 Ideye Brown), Nwobodo (Dk. 90+3 Esiti), Soner Aydoğdu, Tripic (Dk. 69 Jahovic), Diabate (Dk. 62 Zulj), Cherif Ndiaye

Yeni Malatyaspor: Abdulsamed Damlu, Chebake, Wallace, Semih Kaya, Bülent Cevahir, Adem Büyük (Dk. 90+5 Zeki Yavru), Mallan (Dk. 79 Mustafa Eskihellaç), Acquah, Fofana (Dk. 46 Ahmed Ildız), Tetteh, Umut Bulut (Dk. 79 Malle)

Goller: Dk. 13 ve 73 Cherif Ndiaye (Göztepe), Dk. 39 Mallan, Dk. 81 Ahmed Ildız (Yeni Malatyaspor)

Sarı kart: Dk. 35 Wallace (Yeni Malatyaspor)

Ünal Karaman: "Eksiklerimizin üzerinde çalışmaya devam edeceğiz"

Süper Lig'de Yeni Malatyaspor'la 2-2 berabere kalan Göztepe'nin teknik direktörü Ünal Karaman, "Eksiklerimizin üzerinde çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

Karaman, maçtan sonra katıldığı basın toplantısında, oyuncularına teşekkür ederek, futbolcularının kendilerini mutlu edecek bir oyun performansı ortaya koyduğunu söyledi.

Göreve geldiklerinden bu yana oyuncuların gelişim kaydettiğini belirten Karaman, şöyle konuştu:

"Bugün iyi bir Göztepe izlettiler ama bunun yanında eksiklerimiz var. Eksiklerimizin üzerinde çalışmaya devam edeceğiz. Maçın geneline baktığımızda futbolun tüm doğrularını yapan, topa sahip olan, kanatlardan ve merkezden hücumlar geliştiren, rakip ceza sahasında oldukça yüksek sayıda topla buluşan ve her şeyiyle bir maçı yaşayan bir Göztepe takımı vardı. Bir tek eksik, maçı 3 puanla tamamlayamamaktı. İnşallah, iyileri yapmaya devam edip, eksiklerin üzerine çalışarak takım karakteriyle bundan sonraki müsabakalarda bunlardan da arınmış ve sonucu alan bir takım oluşturma çabalarımız devam edecek."

Hamza Hamzaoğlu: "Deplasmanda aldığımız bir puan iyidir"

Müsabakanın ardından basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan Hamzaoğlu, aldıkları bir puanı çok değerli bulduğunu söyledi.

Göztepe'nin oyun olarak kendilerinden daha iyi olduğunu kaydeden Hamzaoğlu, şöyle konuştu:

"İki takım da mücadele etti, kazanmak için elinden geleni yaptı. İki kez geriye düşmemize rağmen reaksiyon gösterip en azından beraberliği yakalayabildik. Ahmed'in yakaladığı son pozisyon gol olsa, galibiyet alabilirdik ama bu hak etmediğimiz bir galibiyet olurdu.

Deplasmanda aldığımız bir puan iyidir. Önümüzde Trabzonspor maçı var, ona hazırlanacağız."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.