Dolar 32,6007
%0.39
Euro 34,8025
%0.2
Altın 2.490,160
%0.23
Bist-100 9.465,00
%-0.63

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Göztepe galibiyetle tanışamadı

Göztepe galibiyetle tanışamadı

Süper Lig'in 2. haftasında Göztepe ile Yeni Malatyaspor, Gürsel Aksel Stadı'nda karşı karşıya geldi. Malatya müsabakayı 56. dakikada Benjamin Tetteh'in attığı golle 1-0 mağlup kazanarak haftayı galibiyetle kapattı. Malatyaspor bu sonuçla ligdeki ilk galibiyetini alarak 3 puanı hanesine yazdırdı. İkinci maçından da galibiyet alamayan Göztepe ise 1 puanda kaldı..

  • Ege Postası
  • 23.08.2021 - 00:03

Göztepe, Süper Lig'in 2. haftasında Gürsel Aksel Stadı'nda Öznur Kablo Yeni Malatyaspor'u konuk etti.

İlk yarısı 0-0'lık eşitlikle tamamlanan maçta tek gol ikinci yarıda geldi.

Yeni Malatyaspor'un golcüsü Benjamin Tetteh 56. dakikadaki golüyle takımını 1-0 öne geçirirken bu gol mücadelenin sonucunu da belirledi.

Yeni Malatyaspor, İzmir'de 1-0 kazanarak üç puanın sahibi oldu ve puanını 3 yaptı. Evinde kaybeden Göztepe ise ikinci haftada da galibiyetle tanışamadı. İzmir ekibinin 1 puanı bulunuyor.

Göztepe'nin deplasmanda Fraport TAV Antalyaspor'la 1-1 berabere kaldığı ligin ilk haftasında Öznur Kablo Yeni Malatyaspor ise evinde Trabzonspor'a 5-1 mağlup olmuştu.

Süper Lig'in 3. haftasında Yeni Malatyaspor, 28 Ağustos Cumartesi günü saat 19.15'te Gaziantep FK'yı konuk edecek. Göztepe ise 29 Ağustos Pazar günü aynı saatte deplasmanda Sivasspor ile karşılaşacak.

Maçtan önemli dakikalar

15. dakikada sağ kanattan gelişen Yeni Malatyaspor atağında Mustafa Eskihellaç'ın kale önüne çevirdiği topa Arslanagic ve Tetteh hareketlendi. Mücadelenin hakemi topun Arslanagic'in eline çarptığını göstererek penaltı kararı verdi. Ancak pozisyon VAR incelemesi sonrası iptal edildi.

22. dakikada sol kanattan Jahovic, topu yaklaşık 30 metre sürerek ceza sahası içine girerek şutunu attı ancak Wallace'a çarpan top az farkla kalenin üstüne kornere çıktı.

38. dakikada sol kanattan Soner Aydoğdu çizgiye inerek kale önüne pasını attı. Ön direğin önünde Beykan Şimşek topa dokundu ancak kaleci Ertaç Özbir'e çarpan meşin yuvarlak kornere çıktı.

39. dakikada sol taraftan Berkan Emir'in köşe atışında ceza sahası içinde topa yükselen Atınç Nukan'ın kafa vuruşu dışarı gitti.

40. dakikada sağ kanattan gelişen Yeni Malatyaspor atağında kale önüne çevrilen topu Tetteh bıraktı, topu önünde bulan Aabid kaleye vursa da meşin yuvarlak kalenin üstünden az farkla oyun alanını terk etti.

Karşılaşmanın ilk 45 dakikalık bölümü golsüz eşitlikle tamamlandı.

54. dakikada gelişen Göztepe atağında Beykan Şimşek topu çizgi üzerinden kale önüne doğru çevirdi, Ndiaye topa güçlükle dokundu ancak meşin yuvarlak sol kale direğine çarparak oyun alanına döndü. Pozisyonun devamında Yeni Malatyaspor savunması topu uzaklaştırdı.

55. dakikada Mustafa Eskihellaç, ceza sahası dışından yaklaşık 20 metreden kaleyi cepheden gören bir noktadan şutunu attı, meşin yuvarlak sağ kale direğini yanından az farkla auta çıktı.

56. dakikada sol kanattan gelişen Yeni Malatyaspor atağında Aabid'in ara pasıyla topa hareketlenen Tetteh, topla birlikte ceza sahası içine girip savunmadan sıyrılarak önünü boşalttı, Ganalı forvet sert bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 0-1

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Yeni Malatyaspor sezonun ilk galibiyetini elde etti.

Stat: Gürsel Aksel

Hakemler: Bahattin Şimşek, Bilal Gölen, Murat Altan

Göztepe: İrfan Can Eğribayat, Murat Paluli, Arslanagic, Atınç Nukan (Dk. 85 Tijanic), Berkan Emir (Dk. 76 Kahraman Demirtaş), Halil Akbunar, Obinna, Soner Aydoğdu (Dk. 76 Baku), Cherif Ndiaye, Beykan Şimşek (Dk. 65 Lourency), Jahovic (Dk. 76 Ege Özkayımoğlu)

Öznur Kablo Yeni Malatyaspor: Ertaç Özbir (Dk. 87 Abdulsamed Damlu), Semih Kaya, Wallace, Hadadi, Mustafa Eskihallaç, Mallan (Dk. 66 Sadık Çiftpınar), Nshimirimana, Aabid (Dk. 90+2 Rahman Buğra Çağıran), Karim Hafez, Adem Büyük, Tetteh (Dk. 90+2 Kubilay Kanatsızkuş)

Gol: Dk. 56 Tetteh (Öznur Kablo Yeni Malatyaspor)  Aabid'in verdiği pasla sol kanatta topla buluşan Tetteh, meşin yuvarlakla ceza sahasına girdikten sonra savunma oyuncularını da geçip sert bir vuruşla topu ağlara gönderdi

Sarı kartlar: Dk. 34 Nshimirimana (Öznur Kablo Yeni Malatyaspor), Dk. 40 Obinna (Göztepe)

Ünal Karaman: “Kaybetmek üzücü”

Göztepe Teknik Direktörü Ünal Karaman, kaybetmenin üzücü olduğunu belirterek, oyun kalitelerini daha fazla geliştirmek için çaba göstereceklerini söyledi. Karaman, mağlubiyeti “Lig başı kazası” olarak değerlendirdi.

Süper Lig'in 2. haftasında Göztepe, konuk ettiği Öznür Kablo Yeni Malatyaspor'a 1-0 mağlup oldu. Göztepe Teknik Direktörü Ünal Karaman, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında mücadeleyi değerlendirdi.

Ünal Karaman, “Kaybetmek üzücü. Maçın başından sonuna kadar baktığımızda futbolun doğrusunu yapmaya çalışan ve mücadele eden futbolumuz var. Yapmış olduğumuz paslar, üçüncü bölgeye taşıdığımız toplar bir anlam ifade etmeli. Girdiğimiz pozisyonlarda daha erken bir gol bulabilseydik belki farklı bir sonuç olabilirdi bizim açımızdan. Kapanan ve oyunu oldukça soğutmaya yönelik oynayan rakibe karşı biz biraz daha hızlandırmalıydık ve final pası tercihlerini daha etkili yapmalıydık. O konuda yetersiz kaldık. Tabii ligin başı ama iki haftadır baktığımız zamanda takımızın vermiş olduğu mücadele ve oynama isteği var. Bizim biraz daha oyun içi kalitemizi geliştirmemiz gerekiyor. Umarım bizi sevenlere ve destekleyenlere daha iyi sonuçlar armağan edebiliriz. Ben, oyuncularım ve taraftarımız mutlu olmayı hak ediyor. Kabullenemiyorum bazen sakin kalmaya çalışıyorum. Lig başı kazası diyelim ama her birimiz kendi payımıza düşeni yapacağız” dedi.

Karaman, yeni transferlerden sadece 1'inin ilk 11'de yer alması sorusuna ise şu şekilde yanıt verdi:

“Her yapılan transfer oynayacak diye bir kural yok ama zaman içerisinde umuyor ve bekliyoruz ki biraz daha kalitelerini artırarak, kendilerini geliştirerek forma ağırlığını, aidiyetini hissederek daha uzun süre forma şansı bulacaklar.”

İrfan Buz: “Çok önemli bir galibiyet aldık”

Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü İrfan Buz, çok önemli bir galibiyet aldıklarını belirterek, oyuncularını gösterdikleri performanstan dolayı tebrik etti.

Süper Lig'in 2. haftasında Yeni Malatyaspor, deplasmanda Göztepe'yi 1-0 mağlup etti. Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü İrfan Buz, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında mücadeleyi değerlendirdi.

“Çok önemli bir galibiyet aldık”

İrfan Buz, “Geçen hafta kaybettiğimiz müsabakan sonra çok zor bir deplasmana geldik. Burada bir reaksiyon göstermek zorundaydık ve takım halinde gösterdiğimizi düşünüyoruz. 3 puan almak çok önemli. Futbolcularımı tebrik ediyorum, çok iyi mücadele ettiler. Kolektif anlamda her şeyi yerine getirdiler. Sistemle alakalı bir şey söylemek istiyorum: 3'lü, 4'lü veya 5'li oynarsınız ama sonuçta önemli olan takımın bunu sahada göstermesi ve mücadele etmesi. Göztepe'ye baktığınızda bizden daha fazla topa sahipti. Bir tane direkten dönen topları vardı ama bizim de tabii ki Tetteh ile 2-3 gol atma fırsatımız vardı. Onu da atmış olsaydık zaten maç bitmişti. Çok önemli bir galibiyet aldık” dedi.

MAÇTAN NOTLAR!

İKİ TAKIMDAN BİRER DEĞİŞİKLİK

Gürsel Aksel Stadı'ndaki müsabakada Göztepe ve Öznur Kablo Yeni Malatyaspor ilk haftadaki maçlara göre ilk 11'de birer değişiklik yaptı.

Göztepe'de 1-1 berabere biten Fraport TAV Antalyaspor karşılaşmasından farklı olarak David Tijanic'in yerine Beykan Şimşek, konuk ekipte ise 5-1 kaybettikleri Trabzonspor karşılaşmasında mücadele eden Rahman Buğra Çağıran'ın yerine Jospin Nshimirimana forma şansı buldu.

Öznur Kablo Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü İrfan Buz, Fenerbahçe'den tekrar eski takımına dönen Sadık Çiftpınar'ı yedek soyundurdu.

ÜNAL KARAMAN'IN 200. MAÇI

Kulüp kariyerinde Göztepe'den önce Konyaspor, MKE Ankaragücü, Kardemir Karabükspor, Adana Demirspor, Şanlıurfaspor, Trabzonspor ve Çaykur Rizespor'da görev yapan Ünal Karaman, Öznur Kablo Yeni Malatyaspor karşılaşmasıyla 200. maçına çıktı.

Bu takımlarla Süper Lig, TFF 1. Lig, Türkiye Kupası ve UEFA Avrupa Ligi'nde toplam 199 resmi maça çıkan deneyimli teknik adam, 81 galibiyet, 43 beraberlik ve 75 yenilgi yaşadı. Karaman'ın çalıştırdığı ekipler, bu karşılaşmalarda 295 gol atarken, kalelerinde 305 gol gördü.

2004'te A Milli Futbol Takımı'nda teknik direktör Şenol Güneş'in yardımcılığını yaptığı dönemde, deneyimli çalıştırıcının görevden ayrılmasının ardından 31 Mart 2004'teki özel maçta Hırvatistan karşısında takımın başında da sahaya çıkan Karaman, Ümit Milli Takım'ı da çalıştırdı.

FERHAT ARICAN'A PLAKET

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda erkekler artistik cimnastik paralel bar kategorisinde bronz madalya kazanan Göztepe sporcusu Ferhat Arıcan'a kulüp başkanı Mehmet Sepil müsabakadan önce plaket ve çiçek verdi.

7 MART 2020'DEN SONRA SEYİRCİLİ

2019-2020 sezonunun 19. haftasında 26 Ocak 2020'deki Beşiktaş karşılaşmasıyla müsabakalarını Gürsel Aksel Stadı'nda oynamaya başlayan Göztepe, Kovid-19 salgını nedeniyle sadece 3 maçını seyircili oynayabildi.

Göztepe, 7 Mart 2020'deki Medipol Başakşehir müsabakasından 533 gün sonra taraftarıyla tekrar buluştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.