Dolar 32,5691
%0.29
Euro 34,6484
%-0.24
Altın 2.508,020
%0.95
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Göztepe Fırtına'ya teslim oldu!

Göztepe Fırtına'ya teslim oldu!

Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında Göztepe konuk ettiği Trabzonspor'a 1-0 mağlup oldu. Bordo-mavili ekibe galibiyeti getiren golü 56. dakikada Gervinho kaydetti. Fırtına, bu galibiyetle 24 puana ulaşarak liderliğini korudu. Ateş hattında kalan Göztepe ise 8 puanla 18. sırada yer aldı. Öte yandan Göztepe ile Trabzonspor arasında oynanan maçın devre arasında iki takım arasında gerginlik yaşandı.

  • Ege Postası
  • 23.10.2021 - 21:08

Gürsel Aksel Stadyumu'nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısı golsüz tamamlandı. Konuk Trabzonspor, 56. dakikada Gervinho ile 1-0 öne geçti.

Abdülkadir Ömür’ün pasıyla topla buluşan Gervinho, sol çaprazdan ceza alanına girip vuruşunu yaptı ve yerden giden top Göztepe ağlarıyla buluştu. Trabzonspor yıldız futbolcusuyla 1-0 öne geçti.

Göztepe 17 şut çekip sadece 3 isabet bulduğu mücadelenin ikinci yarısında Soner ile attığı gol ofsayt nedeniyle sayılmazken; 86. dakikada Baku’nun ceza sahasındaki boş pozisyonda çektiği şut direği yalayıp auta gitti!

SONER ATTI AMA BAYRAK KALKTI!

Dakikalar 79’u gösterdiğinde Göztepe topu filelere gönderdi ancak ofsayt bayrağı havaya kalktı! Ceza sahasındaki seri paslaşmaların ardından Soner topu filelere gönderdi. Soner’in ilk şutunda top ofsayttaki Ndiaye’ye çarptığı için gol geçersiz sayıldı.

BAKU GOL ÇOK YAKLAŞTI

86. dakikada Göztepe beraberlik golüne çok yaklaştı! Sol kanattan yapılan ortada Jahovic ön direğe hareketlendi, savunmanın müdahalesiyle top ceza sahası içerisinde boş olan Baku’nun önüne düştü. Oyuna 82’de giren Baku’nun sert şutu direğin dibinden auta çıktı.

Kalan sürede skor değişmedi ve bordo-mavili ekip, sahadan 3 puanla ayrıldı.

Bu sonuçla puanını 24'e çıkaran Trabzonspor, 10. haftada liderliğini sürdürdü. Küme düşme hattında yer alan Göztepe ise 8 puanda kaldı.

Ligin 11. haftasında Göztepe, Alanyaspor ile deplasmanda; Trabzonspor da Çaykur Rizespor ile sahasında karşılaşacak.

DEVRE ARASI GERGİNLİK

Süper Lig’in 10. haftasındaki Göztepe-Trabzonspor karşılaşmasının ilk yarısında sinirler gergindi! Dolu tribünler önünde oynanan maçın devresine girilirken Göztepeli futbolcular bir pozisyon için hakeme itiraz etti.

Devre olunca Atınç Nukan’ın hakeme doğru itirazını sürdürdüğü anda soyunma odasına doğru giden Marek Hamsik, Atınç’ın eline sert şekilde vurdu. Bu hareket sonrasında iki takım futbolcuları gergin anlar yaşadı.

İzmir ekibinin genç kalecisi İrfan Can Eğribayat, itirazları nedeniyle sarı kart görürken, Göztepe Teknik Direktörü El Maestro’nun yardımcısı İlhan Şahin kırmızı kart gördü. Yayıncı kuruluşun ikinci yarı başlarken paylaştığı bilgiye göre de Trabzonsporlu Hamsik de soyunma odalarına giderken koridorda sarı kart gördü.

İLK YARININ ÖNEMLİ ANLARI...

Karşılaşmanın 7. dakikasında Lourency'nin sağ kanattan yaptığı ortada penaltı noktası yakınında topla buluşan Cherif Ndiaye'nin etkisiz vuruşunda, kaleci Uğurcan topu kontrol etti.

39. dakikada hızlı gelişen Göztepe atağında ceza sahası içindeki Cherif Ndiaye'nin aktardığı topa Jahovic'ten önce müdahale eden kaleci Uğurcan Çakır, tehlikeyi uzaklaştırdı.

43. dakikada Burekovic'in sol kanattan yaptığı ortada ceza sahasındaki Jahovic'in Edgar Ie'ye rağmen dokunduğu top üstten auta gitti.

Müsabakanın ilk 45 dakikalık bölümü golsüz eşitlikle sona erdi.

Maçta ilk yarının son düdüğünün gelmesinin ardından iki takım futbolcuları arasında sinirler gerildi. Marek Hamsik'in Atınç Nukan'ın eline vurması sonrası Slovak yıldıza Göztepeliler tepki gösterdi. Göztepe Sportif Menajeri İlhan Şahin, Marek Hamsik'in Atınç Nukan'a yaptığı hareketten nedeniyle hakeme itiraz ettiği için kırmızı kartla cezalandırıldı. Göztepe kalecisi İrfan Can Eğribayat ve Trabzonspor’un orta saha oyuncusu Hamsik de sarı kart ile cezalandırıldı.

GOL: Karşılaşmanın 56. dakikasında Trabzonspor öne geçti. Abdülkadir Ömür'ün pasıyla sol çapraz pozisyonda topla buluşan Gervinho, ceza sahasına girdikten sonra uzak köşeye yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0.

60. dakikada Jahovic'in Vitor Hugo'nun müdahalesiyle ceza sahası dışında yerde kaldığı pozisyonun ardından kazanılan serbest vuruşu kullanan Lourency'nin şutunda, top üstten auta gitti.

79. dakikada Jahovic'in pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Soner Aydoğdu'nun kaleye göndermek istediği top, Cherif Ndiaye'ye çarpıp tekrar Soner'e geldi. Bu oyuncunun tekrar vuruşunda top filelere gitse de ofsayt gerekçesiyle gol geçerli sayılmadı.

86. dakikada Trabzonsporlu oyuncuların uzaklaştırmak istediği topla ceza sahasında buluşan Baku'nun şutunda, top direğin yanından dışarı gitti.

90+8. dakikada Göztepe'nin kullandığı köşe vuruşunda kaleci İrfan Can Eğribayat'ın da Trabzonspor ceza sahasında olduğu karambolde sarı-kırmızılı futbolcular, pozisyondan faydalanamadı.

Müsabaka Trabzonspor'un 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Stat: Gürsel Aksel

Hakemler: Atilla Karaoğlan, Kemal Yılmaz, Esat Sancaktar

Göztepe: İrfan Can Eğribayat, Arslanagic, Atınç Nukan, Kahraman Demirtaş, Murat Paluli (Dk. 82 Kerim Alıcı), Yalçın Kayan (Dk. 64 Soner Aydoğdu), Obinna, Burekovic (Dk. 49 Berkan Emir), Cherif Ndiaye (Dk. 82 Baku), Lourency (Dk. 64 Tijanic), Jahovic

Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Dorukhan Toköz (Dk. 71 Serkan Asan), Edgar Ie, Vitor Hugo, Denswil, Abdülkadir Ömür (Dk. 87 Hüseyin Türkmen), Berat Ayberk Özdemir, Hamsik, Yusuf Sarı (Dk. 46 Siopis), Gervinho (Dk. 76 Cornelius), Djaniny

Gol: Dk. 56 Gervinho (Trabzonspor)

Kırmızı Kart: İlhan Şahin (Devre arasında) (Sportif menajer) (Göztepe)

Sarı kartlar: Dk. 9 Jahovic, Dk. 30 Nestor El Maestro (Teknik direktör), İrfan Can Eğribayat (Devre arasında), Dk. 65 Soner Aydoğdu, Dk. 90+5 Atınç Nukan (Göztepe), Hamsik (Devre arasında), Dk. 58 Vitor Hugo, Dk. 90 Cornelius, Dk. 90+7 Hüseyin Türkmen (Trabzonspor)

Nestor El Maestro: “Daha iyi şeyler yapmaya çalışacağız”

Göztepe Teknik Direktörü Nestor El Maestro, kaybettikleri için üzgün olduklarını ancak kısa zamanda oyun ve fiziksel kalitelerini artırdıklarını belirterek, “Daha iyi şeyler yapmaya çalışacağız” dedi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Göztepe Teknik Direktörü Nestor El Maestro, mücadeleyi değerlendirdi.

“Daha iyi şeyler yapmaya çalışacağız”

Maestro, kaybettiklerini için üzgün olduklarını ancak kısa zamanda oyun ve fiziksel kalitelerini artırdıklarını belirterek, “Özellikle ilk yarıda çok iyi bir oyun ortaya koyduk. Bu tabii ki bir süreç. Devam etmemiz gerekiyor. Bu işte yeni değilim. Performansımızı değil, aldığımız sonuçları, neden 8 puanımız olduğunu soracaklar. Bu tabii ki zor bir durum. Geliştirmemiz gereken şeyler olduğunu düşünüyorum. Örneğin maç kazanmak için attığımız 20 şuttan en az 1'ini gole dönüştürmemiz lazımdı. Mesela Yalçın, Lourency veya Adis'ten biri pozisyonları değerlendirse, sonuç olarak farklı şeyler konuşacaktık. Daha iyi şeyler yapmaya çalışacağız” dedi.

İkinci yarıda daha farklı bir oyun sergilediklerini ve ilk yarıdaki eforu 90 dakika göstermelerinin bazen mümkün olmadığını kaydeden Maestro, ilk yarıdaki performansı maç geneline yaymak için çalışacaklarını ifade etti.

Abdullah Avcı: “Şampiyonluk yarışında bu tür galibiyetler son derece önemli”

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Göztepe deplasmanında aldıkları galibiyeti taraftarlarına armağan ettiklerini söyleyerek, “Şampiyonluk yarışında giderken bu tür galibiyetler son derece önemlidir” dedi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, mücadeleyi değerlendirdi.

“Galibiyeti taraftarımıza armağan ediyorum”

Önemli bir galibiyet aldıklarını kaydeden Avcı, “3 sağbek oyunda değişti. Geçen hafta Bruno sakatlanmıştı, bugün Dorukhan'la başladık, onun kasığında problem oldu. Serkan geçti, sonra da mecburiyetten, kadro derinliğini iyi olmasından bu sefer Hüseyin Türkmen'i oraya koyduk. Marek'i 60 dakika hesaplamıştık ama 90 dakika sahada tutmak zorunda kaldık. Abdülkadir önemli mesafe kat etti. Şampiyonluk yarışında giderken bu tür galibiyetler son derece önemlidir. Fenerbahçe maçının kazanılmasının sonra böyle bir deplasmanda kazanarak devam etmek bizi hızlandıracak. Onun için oyuncularıma teşekkür ediyorum. Rakibimize başarılar diliyorum. Taraftarlarımızın ne kadar mutlu olduklarını tahmin edebiliyorum. Galibiyeti taraftarımıza armağan ediyorum. Trabzonspor taraftarının bizimle beraber olduğunda, bize hissettirdikleri çok güzel duygular var. Geçen hafta Fenerbahçe maçında bunu çok net gösterdiler. Cuma günü onları tekrar stada davet ediyorum” dedi.

Avcı, Trabzonspor'un her zaman olduğu gibi yarışın içinde olacağını ve son zamanlarda iyi bir enerji yakaladıklarını belirterek, Ekibin, oyuncu grubunun, şehrin bize verdiği destek, kulübümüzün bize sağladığı imkanlar. Umarım sonu güzel bir mutluluk olur ama daha 10. haftayı oynadık, önümüzde daha çok yol var” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.