Dolar 32,5493
%0.01
Euro 34,8483
%-0.05
Altın 2.428,630
%-0.06
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Göztepe evinde 1 puana razı oldu!

Göztepe evinde 1 puana razı oldu!

Süper Lig'in 38. haftasında Göztepe ile Trabzonspor, İzmir'de karşılaştı. İki takımın da 10 kişi kaldığı karşılaşma 1-1 sona erdi ve iki takım da 1'er puanı hanesine yazdırdı.

  • Ege Postası
  • 28.04.2021 - 18:02

Süper Lig'in 38. haftasında Göztepe ile Trabzonspor karşı karşıya geldi.

Gürsel Aksel Stadı'nda oynanan karşılaşmayı hakem Tugay Kaan Numanoğlu yönetti.

Mücadele, 1-1'lik eşitlikle noktalandı.

Karşılaşmanın açılış golü, ilk yarının duraklama anlarında Göztepe'den geldi. Sarı-kırmızılılar, Jahovic'in karşı karşıya pozisyonda yaptığı düzgün vuruşla soyunma odasına önde girdi.

İkinci yarıda beraberlik için riskler alan Trabzonspor'da Berat, Diabate'ye yaptığı faul sonrası kırmızı kartla oyundan ihraç edildi.

Müsabakada 88. dakika oynanırken, sağ kanattan Yusuf Sarı'nın yaptığı ortada topla buluşan Ekuban, köşeye yaptığı vuruşla eşitliği getirdi: 1-1.

Dakikalar 90'ı gösterirken Göztepeli Obinna, rakibine yaptığı müdahalenin ardından ikinci sarı kart ve ardından kırmızı kart ile oyundan ihraç edildi.

Kalan sürede başka gol olmadı ve karşılaşma 1-1'lik eşitlikle noktalandı.

Bu sonuçla birlikte Göztepe'nin 3 puan hasreti 3 maça çıktı ve puanını 48'e yükseltti. Puanını 64'e çıkaran bordo-mavililer ise 4. sıradaki yerini korudu.

Göztepe 7 maçtır gol atıyor

Üst üste 7. maçında fileleri havalandıran Göztepe'de Adis Jahovic, sarı-kırmızılı formayla bu sezon 5. golüne ulaştı.

İzmir temsilcisi, Fatih Karagümrük maçından sonra Trabzonspor karşısında da sahadan beraberlikle ayrıldı.

MAÇTAN DAKİKALAR

6. dakikada sağ kanattan Soner'in kullandığı serbest vuruşta, ceza sahası içindeki Kerim'in kafa vuruşunda, meşin yuvarlak direğe çarpıp auta gitti.

13. dakikada Nwakaeme'nin ceza sahası dışından attığı sert şutta, kaleci İrfan Can topu uzaklaştırdı.

28. dakikada sağ kanattan Halil Akbunar'ın yaptığı ortada topa iyi yükselen Cherif Ndiaye'nin kafa vuruşunda, meşin yuvarlak direğin hemen yanından dışarı çıktı.

29. dakikada ani gelişen Göztepe atağında Soner'in güzel pasında topla buluşan Jahvovic'in kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak auta gitti.

45+1. dakikada Diabate'nin rakibinden kaptığı topu gönderdiği Adis Jahovic, savunma oyuncularına rağmen ceza sahasına girdikten sonra yaptığı vuruşla takımını öne geçirdi: 1-0.

Müsabakanın ilk yarısını Göztepe 1-0 önde bitirdi.

67. dakikada hızlı gelişen Göztepe atağında Fousseni Diabate'ye yaptığı faulün ardından Berat Özdemir, direkt kırmızı kart gördü ve takımını sahada 10 kişi bıraktı.

83. dakikada sağ kanattan Halil'in ortasında Jahovic'in kaleye göndermek istediği topu, kaleci Uğurcan uzaklaştırdı.

88. dakikada Trabzonspor beraberliği yakaladı. Sağ kanattan Yusuf Sarı'nın yaptığı ortada arka tarafta topla buluşan Ekuban, müsait durumda yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-1.

90. dakikada ceza sahası içinde topla buluşan Brown Ideye'nin yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak direkten döndü. Pozisyonun devamında Nwobodo, yaptığı faulün ardından ikinci kez sarı karttan kırmızı kart gördü.

Karşılaşma 1-1 eşitlikle sona erdi.

Göztepe: 1 - Trabzonspor: 1

Stat: Gürsel Aksel

Hakemler: Tugay Kaan Numanoğlu, İbrahim Çağlar Uyarcan, Esat Sancaktar

Göztepe: İrfan Can Eğribayat, Gassama, Kerim Alıcı, Atınç Nukan, Berkan Emir, Halil Akbunar, Soner Aydoğdu (Dk. 89 Esiti), Nwobodo, Cherif Ndiaye (Dk. 79 Tripic), Diabate (Dk. 79 Zulj), Jahovic (Dk. 89 Brown Ideye)

Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Serkan Asan (Dk. 83 Yusuf Sarı), Vitor Hugo (Dk. 63 Abdülkadir Ömür), Hosseini, Marlon, Ekuban, Baker, Berat Özdemir, Nwakaeme (Dk. 90+1 Flavio), Bakasetas, Djaniny

Goller: Dk. 45+1 Jahovic (Göztepe), Dk. 88 Ekuban (Trabzonspor)

Kırmızı kartlar: Dk. 67 Berat Özdemir (Trabzonspor), Dk. 90 Nwobodo (Göztepe)

Sarı kartlar: Dk. 5 Nwakaeme, Dk. 90+2 Marlon (Trabzonspor), Dk. 40 Kerim Alıcı, Dk. 41 Diabate, Dk. 50 Atınç Nukan (Göztepe)

Göztepe-Trabzonspor maçının ardından

Ünal Karaman: Futbolcularımı tebrik ediyorum

Süper Lig'de Trabzonspor'la 1-1 berabere kalan Göztepe'nin teknik direktörü Ünal Karaman, "Basit hataların dışında doğrularından dolayı futbolcularımı tebrik ediyorum." dedi.

Karaman, maçtan sonra katıldığı basın toplantısında, Avrupa şampiyonu olan cimnastikçi Ferhat Arıcan, güreşçiler Rıza Kayaalp, Taha Akgül ve Süleyman Atlı'yı tebrik etti.

İyi oyun ortaya koydukları müsabakada puan kaybettikleri için üzgün olduklarını kaydeden Karaman, şöyle konuştu:

"Uzun yoldan gelen oyuncularım, son derece hassas, dikkatli ve gayretli çalışmalar yaparak kulübümüzü bugünlere taşıdı. Ligde rahat bir konumda olmalarına rağmen birçok kulübün daha farklı davranabileceği yerde sağlam bir sporcu duruşuyla çalışarak, gayret göstererek, formalarına en iyi şekilde hizmet veren oyuncularım var. Basit hataların dışında doğrularından dolayı futbolcularımı tebrik ediyorum. En büyük üzüntüm, oyuncularımızın döktüğü alın terinin karşılığını alamama adına kaybedilen 2 puan var. Onun adına çok üzgünüm. Ama futbol, bunun için ilginç. Çalışmaya devam edeceğiz, yine disiplinli, gayretli olarak, kalan müsabakalarımızı en iyi şekilde tamamlayarak yeni sezon hazırlıklarını yapacağız inşallah."

Abdullah Avcı: Oyunu doğru oynarsan...

Trabzonspor'da teknik direktör Abdullah Avcı, "Oyunu doğru oynarsan, rakip 1 kişi fazla da olsa oyuna hükmedebilirsin." dedi.

Karşılaşmanın ardından değerlendirmelerde bulunan Avcı, Göztepe'nin ligin iyi takımlarından biri olduğunu, ilk 20 dakikalık bölümde oyun organizasyonlarını doğru uygulamaya çalıştıklarını söyledi.

Tempo konusunda ağır kaldıklarını aktaran Avcı, şöyle konuştu:

"Özellikle rakibin bize hiç müdahale yapmadığı yerde ilk yarı itibarıyla 3-4 tane çalışmamıza rağmen, analizlerde göstermemize rağmen mesafesi uzun paslar attık. Bu paslar bize geçiş olarak döndü, bundan da 45+2'de cezalandık. Bazen anları, süreleri, dakikaları doğru oynamak gerekiyor. Bunun konu başlığı odaklanmak. Sonra ikinci yarı itibarıyla oyun dengede başlarken kırmızı kartın olması, 1-0 mağlupken 10 kişi kalmak rakibin belki o anda maçı koparma durumu da oluşabilirdi."

Avcı, daha sonra oyunda format değişikliğine gittiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Oyunu doğru oynarsan, rakip 1 kişi fazla da olsa oyuna hükmedebilirsin. O bölümde 3'lüye döndük. Saha dağılımımız biraz doğruydu. Kenar orta ile golü bulduk. Oyunu kazanabilirdik, oyunun gelgitleri var. Yorucu bir sezon her takım için, bizim için de. Bazen hedeften uzaklaşmak zihinsel olarak yorucu olabiliyor. Önümüzdeki hafta maçımız yok. 3-4 günlük bir izin, sezon sonunda 3 maçı daha iyi oyun, daha iyi sonuçla tamamlamak istiyoruz. Çünkü Trabzonspor her maçı kazanmak için oynar. Son 3 maçı da en iyi şekilde kapatıp, önümüzdeki senenin, şimdiden gelecek sezonun planlarını yapıyoruz."

Göztepe-Trabzonspor maçından notlar

Süper Lig'de Göztepe ile Trabzonspor karşılaşmasında iki takımdan Göztepe son oynadığı müsabakaya göre ilk 11'inde 5 değişiklik yaparken, Trabzonspor ise 2 farklı isme şans verdi.

Ligde geçen haftayı maç yapmadan geçen Göztepe'nin teknik direktörü Ünal Karaman, son oynadıkları Fatih Karagümrük maçından farklı olarak kaleci Arda Özçimen, Murat Paluli, Anderson Esiti, Zlatko Tripic ve Brown Ideye'nin yerine İrfan Can Eğribayat, Atınç Nukan, Soner Aydoğdu, Halil Akbunar ve Adis Jahovic'i sahaya sürdü.

Sarı-kırmızılı ekipte Kovid-19'u atlatan Alpaslan Öztürk yedek kulübesinde yer aldı. Göztepe'nin Trabzonspor'dan kiraladığı Fousseni Diabate, bordo-mavili ekibe karşı forma giydi. Göztepe Teknik Direktörü Ünal Karaman, teknik direktör ve futbolcu olarak yer aldığı Trabzonspor'a karşı görev aldı.

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı da geçen hafta Farih Karagümrük'ü 2-0 yendikleri kadrodan farklı olarak Yusuf Sarı ve Edgar Miguel Ie'nin yerine Anastasios Bakasetas ve Seyedmajid Hosseini'yi oynattı.

Karşılaşmayı Avrupa Artistik Cimnastik Şampiyonası'nda paralel bar aletinde altın madalya kazanan Göztepe sporcusu Ferhat Arıcan da takip etti. Müsabakadan önce Göztepe Kulübü Başkanı Mehmet Sepil, Ferhat Arıcan'a çiçek verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.