Dolar 32,4913
%0.13
Euro 34,8183
%0.28
Altın 2.488,400
%1.06
Bist-100 9.556,00
%0.26

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Göztepe'de üç puan sevinci!

Göztepe'de üç puan sevinci!

Spor Toto 1. Lig'de Göztepe, 1-0 geriye düştüğü maçta evinde Ankara Keçiörengücü'nü 2-1 mağlup etti. Göztepe'ye galibiyeti getiren golleri Yasin ve Palmer kaydetti.

  • Ege Postası
  • 14.11.2022 - 22:02

Spor Toto 1. Lig'in 13. haftasında Göztepe sahasında Ankara Keçiörengücü ile karşı karşıya geldi. Gürsel Aksel Stadyumu'ndaki mücadeleyi Göztepe, 1-0 geriye düşmesine rağmen 2-1 kazandı.

Karşılaşmada İzmir temsilcisine galibiyeti getiren golleri 39. dakikada penaltıdan Yasin Öztekin ve 77. dakikada Romal Palmer attı. Konuk ekip Ankara Keçiörengücü'nün tek golü 24. dakikada Rashad Muhammed'den geldi.

Bu sonucun ardından Göztepe, 17 puana yükseldi. Keçiörengücü 21 puanda kaldı.

Ligin bir sonraki haftasında Göztepe, Eyüpspor deplasmanına gidecek. Keçiörengücü, sahasında Denizlispor'u ağırlayacak.

Öte yandan karşılaşma öncesinde İstanbul´da meydana gelen bombalı saldırıda hayatlarını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulurken, Göztepe taraftarları da hayatlarını kaybedenler için karşılaşmanın ilk dakikasında tezahürat yapmadı.

Maçtan dakikalar

24. dakikada Muharrem Cinan’ın soldan ceza sahasına açtığı ortada topla buluşan Rashad Muhammed’in volesinde top ağlarla buluştu. 0-1

34. dakikada İsmail Köybaşı’nın sol kanattan yaptığı ortada iyi yükselen Mammah’ın kafa vuruşunda top üst direğe çarpıp oyun alanına döndü.

37. dakikada topla beraber ceza sahasına giren Yasin Öztekin, Erhan Kartal’ın müdahalesiyle yerde kalınca hakem penaltı noktasını gösterdi.

39. dakikada penaltı vuruşunu kullanan Yasin Öztekin, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 1-1

60. dakikada Bekir Karadeniz’in pasında ceza yayı üzerinde topla buluşan Ibrahim Olawoyin, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyondan yararlanamadı.

76. dakikada Jordan Palmer’in pasında sol kanatta topla buluşan Yasin Öztekin, topla kale önüne kadar ilerledi. Şut açısı daralan Yasin Öztekin’in şutu yan ağlarda kaldı.

77. dakikada Kenneth Obinna Mamah’ın pasında topla buluşan Jordan Palmer, kalecinin sağından topu ağlara yolladı. 2-1

Göztepe: 2 - Ankara Keçiörengücü: 1

Stat: Gürsel Aksel

Hakemler: Mehmet Türkmen, Mehmet Şahan Yılmaz, Mehmet Ali Akkor

Göztepe: Ekrem Kılıçarslan, Emir Ortakaya, Yasin Öztekin, İsmail Köybaşı, Arslanagic, Yunus Emre Gedik (Dk. 11 Tarık Çamdal (Dk. 90 Gottwalt)), Mamah, Yalçın Kayan (Dk. 63 Palmer), Atınç Nukan, Tijanic, Ali Akman (Dk. 46 Kvasina)

Ankara Keçiörengücü: Metin Uçar, Muharrem Cinan, Muhammed, Olawoyin, Bardhi (Dk. 81 Babaei), Melih İnan (Dk. 63 Balaj), Mikail Okyar, Erhan Kartal, Haşim Arda Sarman, Bekir Karadeniz, Erkam Reşmen

Goller: Dk. 24 Muhammed (Ankara Keçiörengücü), Dk. 39 Yasin Öztekin (Penaltıdan), Dk. 77 Palmer (Göztepe)

Sarı kartlar: Dk. 35 Atınç Nukan, Dk. 49 Kvasina, Dk. 74 Tarık Çamdal (Göztepe), Dk. 43 Melih İnan, Dk. 74 Erhan Kartal (Ankara Keçiörengücü)

Şakir Özkayımoğlu: “Çıkışımız sürecek”

Ankara Keçiörengücü’nü 2-1 mağlup ettikleri maçın ardından konuşan Göztepe’nin teknik sorumlusu Şakir Özkayımoğlu, zorlu bir rakibe karşı net bir galibiyet aldıklarını ifade ederek, “Çıkışımız sürecek” şeklinde konuştu.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Göztepe Teknik Sorumlusu Şakir Özkayımoğlu, İstanbul’daki hain terör saldırısı için çok üzgün olduklarını belirterek, “İnşallah terör saldırılarından millet olarak uzaklaşır, gelecekte daha huzurlu bir şekilde yaşamımızı sürdürürüz” dedi.

Ligin iyi takımlarından biriyle mücadele ettiklerini ifade eden Özkayımoğlu, “Gerçekten çok zorlu bir rakipti bizim için. Rakibimizi iyi analiz etmiştik. Yaptığımız hamlelerle, oyuncu değişiklikleriyle gerçekten çok net bir galibiyet aldığımızı düşünüyorum. Çocuklar, yüreklerini ortaya koydu. Sonuçta da bizim için çok önemli bir 3 puan aldık. Yukarıda play-off’u yakalamamız için bu maçı kazanmamız gerekiyordu ve kazandık. Şimdi önümüzde lider Eyüpspor’la deplasmanda oynayacağımız maç var” diye konuştu.

“Taraftarımız bizden hiç vazgeçmiyor” diyen Özkayımoğlu, “Bu galibiyeti onlara armağan ediyoruz. Çıkışımız sürecek” şeklinde konuştu.

Taner Taşkın: “Her mağlubiyet böyle olsun”

Göztepe’ye 2-1 mağlup oldukları maçın ardından konuşan Ankara Keçiörengücü’nün Teknik Direktörü Taner Taşkın, iyi oynayarak kaybettiklerini ifade ederek, “Her mağlubiyet böyle olsun” diye konuştu.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Ankara Keçiörengücü Teknik Direktörü Taner Taşkın, dün İstanbul’da gerçekleştirilen hain saldırıdan ötürü üzgün olduğunu ifade ederek, “Devletimizin ve hükümetimizin yanındayız. Biz güçlü bir ülkeyiz, bunları da aşacağız” dedi.

Göztepe maçına 4 oyuncu eksikleriyle çıktıklarını ifade eden Taşkın, “Maçtan önce bu oyuncu grubun eksikliği aratmayacağını söylemiştim. Herkes sonuna kadar mücadele etti, varını yoğunu ortaya koydu. Yolumuz uzun. Bu sezon ilk deplasman mağlubiyetimizi aldık. Her mağlubiyet böyle olsun diyorum. İyi oynayarak kaybettik. Göztepe harika bir seyirciye sahip. Güzel bir galibiyet aldılar. İyi futbol oynayarak ligi iyi yerlerde bitirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.