Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Göztepe'de seri sona erdi

Göztepe'de seri sona erdi

Gençlerbirliği, Süper Lig’de 15. hafta maçında Göztepe’yi konuk etti. Son iki maçında mağlup olan Gençlerbirliği sahasında Göztepe'yi 3-1 mağlup ederek, İlhan Palut ile iyi bir çıkış yakalayan ve son 5 maçını kaybetmeyen Göztepe'nin serisine son verdi. Sarı-kırmızılı ekip Ankara'da kayıp

  • Ege Postası
  • 14.12.2019 - 19:08

Süper Lig'in 15. haftasında Göztepe deplasmanda Gençlerbirliği ile karşılaştı.

Eryaman Stadı'nda saat 17.00'de başlayan karşılaşmanın 28. dakikasında Stancu takımını 1-0 öne geçirdi. Göztepe 34'te Wallace'la 1-1'i yakalasa da 2 dakika sonra Sio Gençlerbirliği'ni tekrar öne geçirdi. İkinci yarıda etkisini arttıran Gençlerbirliği 67. dakikada Stancu'yla bir gol daha bularak sahada 3-1 galip ayrıldı.

Bu sonuçla Gençlerbirliği puanını 17'ye çıkarırken, ligde 5 karşılaşma (3 galibiyet, 2 beraberlik) sonra mağlup olan İlhan Palut'un çalıştırdığı Göztepe ise 20 puanda kaldı.

Maçtan dakikalar...

14. dakikada sağ kanatta topla buluşan Castro, ortasını uzak kale direğine doğru yaptı. Jerome'nin kafa vuruşunda top üstten dışarı çıktı.

24. dakikada Castro'nun uzun pasında savunmanın arkasına sarkan Serdar Gürler'in ceza sahasında yaptığı vuruşta, top yandan auta gitti.

30. dakikada Gençlerbirliği öne geçti. Seuntjens'in soldan kullandığı köşe vuruşunda Stancu, arka direkte topu kafayla ağlara gönderdi: 1-0.

34. dakikada Göztepe beraberlik golünü buldu. Serdar Gürler'in soldan kullandığı köşe vuruşunda Wallace Reis, arka direkte topu kafayla filelerle buluşturdu: 1-1.

36. dakikada Gençlerbirliği yeniden üstünlüğü yakaladı. Seuntjens'in sol kanattan kullandığı serbest vuruşta savunmanın kafayla karşıladığı top, Sio'nun önünde kaldı. Sio'nun penaltı noktasının gerisinden yaptığı sert vuruşta meşin yuvarlak kalecinin sağından ağlara gitti: 2-1. 

Karşılaşmanın ilk yarısı, Gençlerbirliği'nin 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.

67. dakikada Gençlerbirliği, Stancu'nun şık golüyle farkı 2'ye çıkardı. Gassama'nın hatalı pasında Rumen futbolcu Stancu, topu röveşatayla ağlara gönderdi: 3-1. 

77. dakikada Seuntjens'in pasında sağdan ceza sahasına giren Sio, son çizgiye indikten sonra topu içeriye çevirdi. Seuntjens'in şutunda meşin yuvarlak kaleci Beto'dan döndü.

83. dakikada Berkan Emir'in sağdan ortasında ön direkteki Eren Derdiyok'un müsait pozisyonda yaptığı kafa vuruşunda, top dışarı gitti.

84. dakikada Sio'nun pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Nadir Çiftçi'nin şutunda, Beto gole izin vermedi.

Karşılaşma, Gençlerbirliği'nin 3-1 üstünlüğüyle sona erdi.

Stat: Eryaman

Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

Gençlerbirliği: Abdoulaye Diallo, Baiano, Bjarsmyr, Toure, Halil İbrahim Pehlivan, Yasin Pehlivan, Sessegnon, Candeias (Dk. 62 Berat Ayberk Özdemir), Sio (Dk. 86 Sefa Yılmaz), Seuntjens (Dk. 78 Nadir Çiftçi), Stancu

Göztepe: Beto, Gassama, Wallace Reis, Titi, Berkan Emir, Borges (Dk. 54 Mossoro), Castro, Halil Akbunar (Dk. 78 Eren Derdiyok), Napoleoni, Serdar Gürler, Jerome (Dk. 54 Deniz Kadah)

Goller: Dk. 30 ve 67 Stancu, Dk. 36 Sio (Gençlerbirliği), Dk. 34 Wallace Reis (Göztepe)

Sarı kartlar: Dk. 54 Stancu, Dk. 64 Seuntjens, Dk. 65 Hamza Hamzaoğlu (Teknik direktör), Dk. 90+4 Baiano (Gençlerbirliği), Dk. 78 Berkan Emir (Göztepe)

Maçın ardından

Süper Lig'in 15. haftasında ağırladığı Göztepe'yi 3-1 yenen Gençlerbirliği'nin teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu, önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Hamzaoğlu, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, oyuncularını tebrik ederek, "İyi bir takıma karşı iyi bir galibiyet aldık. Fenerbahçe mağlubiyetinden sonra yarıda bıraktığımız çıkışı sürdürmemiz gerekiyordu." dedi. 

Göztepe'nin güçlü bir takım olduğunu vurgulayan Hamzaoğlu, "Kolay bir maç olmadı. Çünkü sahamızda oynuyoruz, hücum etmek, kazanmak zorundayız. Aynı zamanda rakibin etkili oyuncularına da arkada boşluk bırakmamak durumundaydık. Oyuncularım iyi bir mücadele ortaya koydular. Çok fazla pozisyon vermeden, fena denilmeyecek sayıda pozisyon üreterek maçı kazandık. Bugün oynattığımız arkadaşlar güzel reaksiyon gösterdi. İyi bir takım olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Güzel bir galibiyet oldu" değerlendirmesinde bulundu.

Parlatan: Geçen hafta burada çok mutluyduk

Göztepe Teknik Sorumlusu Ersan Parlatan, geçen hafta aynı statta MKE Ankaragücü'nü yendiklerini hatırlattı.

"Futbol böyle bir şey. Geçen hafta burada çok mutluyduk, iyi bir skor almıştık. Maalesef bunu bugün yaşayamadık." diyen Parlatan, "Bugün istediklerimizi tam anlamıyla sahaya yansıtamadık. İlk devrenin sonuna doğru maçı dengeledik. İkinci devre oyuna daha iyi girdik. Bireysel hata sonrası 3-1 geriye düşünce fazla pozisyona giremedik. Futbolda böyle şeyler var ama biz iyi bir takımız. Gelecek hafta ve kupa maçında farklı bir Göztepe izleyeceğiz." şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.