Dolar 32,5904
%0.24
Euro 34,8034
%0.4
Altın 2.421,060
%-0.48
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Göztepe'de kabus bitmiyor!

Göztepe'de kabus bitmiyor!

Süper Lig'in 32. haftasında ligde kalma mücadelesi veren Göztepe, evinde Kayserispor'a 2-1 mağlup olarak ağır bir yara aldı. Göztepe bu sonuçla birlikte ligde üst üste 9. karşılaşmadan mağlubiyetle ayrıldı.

  • Ege Postası
  • 09.04.2022 - 18:01

Spor Toto Süper Lig'de son 7 haftaya düşme hattında giren Göztepe, 32. hafta mücadelesinde Yukatel Kayserispor'u konuk etti.

Gürsel Aksel Stadyumu'ndaki müsabakayı Yaşar Kemal Uğurlu yönetti.

Mücadele, 2-1'lik Yukatel Kayserispor üstünlüğüyle noktalandı.

Konuk ekibe galibiyeti getiren golleri 8. dakikada Emrah ve 26. dakikada Kemen kaydetti.

Göztepe adına Di Santo'nun 45. dakikada kaydettiği gol, puan için yeterli olmadı.

Göztepe üst üste 9. maçını kaybetti

Haftaya düşme hattının üzerindeki GZT Giresunspor'un 9 puan gerisinde giren Göztepe, bu mağlubiyetle üst üste 9. maçını puansız tamamladı. Haftayı 27 puanla kapatan Göztepe, sıralamada 19'unculuğa geriledi.

Ligde 5 maçlık yenilgi serisini sonlandıran Yukatel Kayserispor puanını 41'e çıkardı ve maç fazlasıyla 14'üncülüğe yükseldi.

Ligin bir sonraki haftasında Kayserispor kendi sahasında Çaykur Rizespor'u ağırlayacak. Göztepe ise Fenerbahçe deplasmanına konuk olacak.

Maçtan dakikalar (İlk yarı)

8. dakikada sağ kanattan gelişen Kayserispor atağında, topla buluşan Emrah Başsan'ın orta açmak istediği top Göztepe defansından sekerek yine kendi önüne düştü. Topla birlikte çizgiye doğru ilerleyen Emrah Başsan'ın ceza sahası sağ çaprazından vurduğu sert şutta meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 0-1

14. dakikada Göztepe atağında orta sahadan sağ kanada doğru attığı deparla ilerleyen Halil Akbunar'ın ceza sahasına ortasında Di Santo topa yükseldi. Di Santo'nun kafa vuruşunu Kayserispor file bekçisi Lung kornere çeldi.

18. dakikada sağ kanattan gelişen Göztepe atağında Yalçın Kayan'ın arka direğe açtığı ortada Di Santo topu kafayla uzak direkteki Kerim Avcı'ya doldurdu. Kerim Avcı'nın müsait pozisyondaki şutu üstten az fakla auta çıktı.

26. dakikada Ramazan Civelek'in kullandığı serbest vuruşta Göztepe savunması topu uzaklaştırmaya çalışsa da başarılı olamadı. Savunmadan seken topla buluşan Kemen, kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlara göndererek farkı ikiye çıkardı. 0-2

45. dakikada Kayserispor orta sahasının kaybettiği topta Halil Akbunar sağ kanattan ceza alanına girdi. Halil'in yerden açtığı ortaya kaleci Lung uzandı ancak yakalayamadı. Di Santo, önüne düşen topu düzgün bir vuruşla ağlara gönderdi. 1-2

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)

48. dakikada gelişen Göztepe atağında ceza sahası önünde Tijanic'in pasında topla buluşan Yalçın Kayan'ın şutu az farkla auta çıktı.

69. dakikada Kayserispor'da sağ kanatta topla buluşan Cardoso'nun ortasında Mamae Thiam topla buluştu. Thiam'ın şutunda kaleci Piric topun sahibi oldu.

74. dakikada sol kanattan yüklenen Göztepe'de ceza alanı ön çizgisinden Halil Akbunar'ın pasında topla buluşan Tijanic'in şutunda top direğin dibinden auta çıktı.

88. dakikada gelişen Göztepe atağında ceza sahası dışından Kahraman'ın doldurduğu topla buluşan Di Santo'nun vuruşu dışarı çıkarken, Göztepeli oyuncular Di Santo'nun Hosseini'nin müdahalesiyle yerde kaldığını belirterek penaltı bekledi. VAR incelemesi yapan hakem Yaşal Kemal Uğurlu, pozisyonu inceleyerek aut kararı verdi.

90+2. dakikada Göztepe'nin sağ kanattan kullandığı kornerde arka direkte top karambolde kaldı. Karambolde Kayserispor savunması topu uzaklaştırdı.

90+3. dakikada Göztepe atağında sağ kanattan Halil Akbunar'ın açtığı ortada kafa vuruşunu yapan Di Santo'nun şutu önce direğe çarptı ardından kaleci Lung'da kaldı.

90+4. dakikada Göztepe'de Halil Akbunar'ın sağ kanattan yaptığı ortada Di Santo topu kafayla yere indirdi. Kale alanı önünde Jahovic'in dokunduğu top direğe çarptı ve oyun alanına döndü.

Stat: Gürsel Aksel

Hakemler: Yaşar Kemal Uğurlu, Mustafa Sönmez, Serkan Çimen

Göztepe: Piric, Kerim Alıcı (Dk. 73 Jahovic), Arslanagic, Kahraman Demirtaş, Moubandje (Dk. 73 Atakan Çankaya), Tijanic, Obinna, Yalçın Kayan (Dk. 62 Soner Aydoğdu), Halil Akbunar, Lourency, Di Santo

Yukatel Kayserispor: Lung, Ramazan Civelek, Hosseini, Yıldırım Mert Çetin, Carole, Emrah Başsan (Dk. 55 Cardoso), Campanharo (Dk. 90+1 Abdulkadir Parmak), Kemen, Thiam, Attamah, Mustafa Pektemek (Dk. 66 İlhan Parlak)

Goller: Dk. 8 Emrah Başsan, Dk. 26 Kemen (Yukatel Kayserispor), Dk. 45 Di Santo (Göztepe)

Sarı kartlar: Dk. 24 Moubandje (Göztepe), Dk. 27 Kemen, Dk. 65 Campanharo (Yukatel Kayserispor)

Stjepan Tomas: "Çok pozisyona girdik ama atamadık"

Göztepe Teknik Direktörü Stjepan Tomas, sahalarında 2-1 kaybettikleri Kayserispor maçının ardından yaptığı konuşmada çok üzgün olduklarını belirterek, "90 dakika boyunca hiç pes etmedik. Çok pozisyona girdik ama atamadık. Olmayınca olmuyor. Üzgünüz" dedi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Göztepe Teknik Direktörü Stjepan Tomas, açıklamalarda bulundu. Tomas, “Bugün üçüncü maçımızı kaybettik. Hak etmediğimizi düşünüyorum. Maçın başında basit hatlardan gol yedik. Sonra iyi bir reaksiyon gösterdik. Çok fırsatlar kaçırdık. 90 dakika boyunca hiç pes etmedik, mücadele ettik. Çok pozisyona girdik ama atamadık. Olmayınca olmuyor. Penaltı pozisyonunu görünce şaşırdım. Maçtan sonra seyrettiğimde yüzde yüz net penaltı olduğunu gördüm. Bizim Galatasaray’a karşı oyndığımız maçta aynı pozisyona penaltı kararı verilmişti. Maalesef olmadı, üzgünüz" şeklinde konuştu. 

Hikmet Karaman: “Önemli bir deplasmanda 3 puan aldık”

Kayserispor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, önemli bir deplasmanda 3 puan aldıklarını belirterek, ligdeki konumlarını garanti altına alıp kupa maçlarına odaklanmak istediklerini söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Kayserispor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, açıklamalarda bulundu. Karaman, “İlk yarıda mücadele yönümüz iyiydi. Golleri erken bulduk. 2-0’dan sonra skoru artırabilirdik ama ilk yarının son dakikalarında 2-1 oldu. Ondan sonra pozisyonlar da bulduk, belki de 3-1 içeri girecektik. Tek farklı içeri girince skoru koruma iç güdüsü oluşuyor. Rakip takımın da coşkusu arttı. İkinci 45 dakikada zaman zaman kontra atak, zaman zaman da geçiş oyunlarımız oldu. Orada da skoru yakalayabilirdik, rakibimizin de pozisyonları. Göztepe büyük bir camia. Ligdeki konumları kolay değil, oyuncular açısında da çok zor. Bugün önemli bir deplasmanda 3 puan aldık. Henüz işimiz bitmedi. Önümüzdeki hafta sahamızda ligdeki konumumuzu garanti altına alıp kupa maçına odaklanmak istiyoruz. Çünkü buraya gelene kadar kupada deplasmanda Fenerbahçe ve Beşiktaş’la oynadık, o arada Trabzon ve Galatasaray lig maçları da vardı. Konyaspor ve Alanyaspor maçları da takımımızı zihinsel açıdan çok yıprattı. Arka arkaya mağlubiyetler aldık. Burada kendimize dersler çıkarmaya çalıştık. Bugünkü özellikle ilk 45 dakikadaki oyunumuzun üstüne koyarak lige ve kupaya yansıtmak istiyoruz“ dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.