Dolar 32,3685
%0.16
Euro 35,1197
%0.16
Altın 2.327,590
%0.31
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Göztepe'de 5 maçlık seri bitti

Göztepe'de 5 maçlık seri bitti

Süper Lig'in 30. haftasında Göztepe, MKE Ankaragücü'ne deplasmanda 3-0 yenildi. Başkent ekibine galibiyeti getiren golleri; 28 ve 61. dakikalarda Torgeir Börven ile 63. dakikada Endri Çekici kaydetti. Öte yandan bu sonuçla son 5 haftada 4 galibiyet 1 beraberlik alarak iyi bir seri yakalayan Göztepe ise 5 maç aradan sonra sahadan mağlubiyetle ayrıldı.

  • Ege Postası
  • 14.03.2021 - 16:50

MKE Ankaragücü ve Göztepe, Eryaman Stadyumu'nda karşılaştı. Ligde üst üste 3. galibiyetini alan ev sahibi takım Galatasaray,  ve Karagümrük'ün ardından Göztepe'yi yenmeyi başardı.

Ankaragücü maçın başından sonuna kadar oyuna hakim olan takımdı. Üst üste ataklar geliştiren Ankara temsilcisi 28'de Atilla Turan'ın ortasını gole çeviren Borven'le 1-0 öne geçti.

İlk yarı ev sahibi takımın 1-0 üstünlüğüyle geçildi.

İkinci yarıda Ankaragücü tempoyu düşürmedi ve 3 dakikada 2 gol daha buldu. 61'de Norveçli golcü Borven, kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti.

İki dakika sonra rakip ceza sahası çevresinde paslaşan ev sahibi takımda Borven, Kitsou'ya pas attı. Yunan futbolcu müsait pozisyondaki Endri Çekici'ye topu aktardı ve Çekici çok sert bir şutla skoru 3-0'a getirdi.

Sarı-Lacivertli takım mücadeleden 3-0 galip ayrıldı.

MKE Ankaragücü bu sezon 28. maçında 8. galibiyetini aldı ve puanını 29 yaptı.

Son 5 lig maçında 1 beraberlik 4 galibiyet alan Göztepe ise 39 puanda kaldı.

MAÇTAN DAKİKALAR

14. dakikada sol kanattan ceza sahasının ön çizgisine kadar gelen Lobjanidze'nin sert şutunda kaleci İrfan Can Eğribayat, topu kornere tokatladı.

28. dakikada MKE Ankaragücü öne geçti. Atila Turan'ın sol kanattan ortasında kale sahasının önündeki Borven, düzgün bir kafa vuruşuyla topu ağlara yolladı: 1-0.

37. dakikada MKE Ankaragücü kontra atağında Geraldo topun yönünü sağdan sol kanada çevirerek pasını Lobjanidze'ye aktardı. Bu oyuncunun ceza sahasına girmeden çektiği şutta top kaleci İrfan Can Eğribayat'ın üzerine gitti.

İlk yarı ev sahibi ekip MKE Ankaragücü'nün 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

61. dakikada MKE Ankaragücü farkı 2'ye çıkardı. Paintsil'in pasıyla ceza sahasında topla buluşan Kitsiou, meşin yuvarlağı bekletmeden kale sahasının önündeki Borven'e attı. Bu oyuncu da düzgün bir vuruşla kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti: 2-0.

63. dakikada MKE Ankaragücü üçüncü golü buldu. Kitsiou'nun sağ kanatta hemen ceza sahasının girişine çıkardığı topa düzgün bir vuruş yapan Endri Çekiçi, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 3-0.

90+2. dakikada Paintsil'in pasıyla ceza sahasının solunda kaleciyle karşı karşıya kalan Atila Turan'ın şutunu kaleci İrfan Can Eğribayat kurtardı.

90+3. dakikada Bajdi'nin pasında kale sahasının içinde topla buluşan Paintsil'in şutunda kaleci İrfan Can Eğribayat meşin yuvarlağın iki hamlede hakimi oldu.

Stat: Eryaman

Hakemler: Hüseyin Göçek, Kemal Yılmaz, Candaş Elbil

MKE Ankaragücü: Friedrich, Kitsiou, Kulusic, Sarlija, Atila Turan, Geraldo (Dk. 59 Paintsil), İbrahim Akdağ, Endri Çekçi (Dki 83 Orkan Çınar), Lobjanidze (Dk. 83 Emre Güral), Alper Potuk (Dk. 65 Diousse), Borven (Dk. 83 Badji)

Göztepe: İrfan Can Eğribayat, Gassama (Dk. 71 Murat Paluli), Alparslan Öztürk, Atınç Nukan, Berkan Emir, Diabate (Dk. 64 Ideye), Esiti (Dk. 64 Zulj), Soner Aydoğdu, Halil Akbunar (Dk. 46 Jahovic), Nwoboda, Ndiaye

Gol: Dk. 28 ve 61 Borven, Dk. 63 Endri Çekiçi (MKE Ankaragücü)

Sarı kart: Dk. 57 Kitsiou (MKE Ankaragücü), Dk. 59 Alparslan Öztürk (Göztepe)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.