Dolar 32,3270
%0.24
Euro 35,0727
%-0.14
Altın 2.298,020
%0.9
Bist-100 8,99
%2.04

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Göztepe, 5 maç aradan sonra kazandı!

Göztepe, 5 maç aradan sonra kazandı!

Süper Lig'in 15. haftasında Göztepe sahasında Gaziantep FK'yı 2-1 yendi. Adis Jahovic attığı 2 golle yıldızlaşırken, sarı-kırmızılılar ligde 5 hafta sonra kazandı.

  • Ege Postası
  • 06.12.2021 - 22:11

Süper Lig'de düşme hattında bulunan Göztepe, Gürsel Aksel Stadyumu'nda Gaziantep FK'yı ağırladı.

Ev sahibi takımın kullandığı kornerde Ertuğrul Ersoy ile Adis Jahovic arasında yaşanan pozisyonun ardından hakem Ümit Öztürk penaltı noktasını gözterdi. Jahovic, 39. dakikada takımını öne geçiren golü attı: 1-0

İlk yarının bitmesine yakın gelişen kontratakta Adis Jahovic kaleci Günay Güvenç'i avladı ve farkı 45+5'te farkı 2'ye çıkardı: 2-0

Ev sahibi takım ilk yarıyı 2-0 önde kapattı. İkinci yarıda 51'de sarı kart gören Nwobodo, 58'de ikinci sarı kartı görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Maxim'in sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içinde seken topla buluşan Recep Niyaz'ın sert şutunda meşin yuvarlak filelerle buluştu: 2-1.

Bu sonucun ardından Göztepe, ligde 5 maç aradan sonra kazandı ve puanını 14'e yükselterek 17. sırada yer aldı. Son 3 maçta 2. mağlubiyetini alan Gaziantep FK ise 18 puanla 16. sırada yer buldu.

Göztepe, gelecek hafta Rizespor deplasmanına gidecek. Gaziantep FK ise Fenerbahçe'yi ağırlayacak.

MAÇTAN DAKİKALAR

Karşılaşmanın 39. dakikasında Göztepe öne geçti. Sağ kanattan Berkan Emir'in kullandığı köşe vuruşunda ceza sahasında Ertuğrul Ersoy ile Jahovic arasındaki mücadelede Jahovic yerde kaldı. Hakem Ümit Öztürk pozisyonda penaltı kararı verdi. Atışı kullanan Jahovic, topu filelerle buluşturdu: 1-0.

45+1. dakikada ceza sahası önünde topla buluşan Dicko'nun şutunda savunmadan seken top, üst direğe çarpıp kornere çıktı.

45+4. dakikada Göztepe farkı 2'ye çıkardı. Hızlı gelişen Göztepe atağında Halil'in pasıyla topa hareketlenen Jahovic, meşin yuvarlakla bir süre ilerledikten sonra ceza sahası içinde yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi: 2-0.

Müsabakanın ilk 45 dakikalık bölümü Göztepe'nin 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

61. dakikada Gaziantep FK farkı 1'e indirdi. Maxim'in sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içinde seken topla buluşan Recep Niyaz'ın sert şutunda meşin yuvarlak filelerle buluştu: 2-1.

75. dakikada Göztepeli oyuncuların uzaklaştırmak istediği topla ceza sahası içinde buluşan Recep Niyaz'ın yaptığı vuruşta meşin yuvarlak yandan dışarı gitti.

78. dakikada ceza sahası dışından Kenan Özer'in yaptığı sert vuruşta top direğe çarpıp üstten auta çıktı.

90+5. dakikada Sagal'ın yaptığı ortada yakın mesafede Caulker'ın yaptığı vuruşta top direkten oyun alanına döndü.

Karşılaşma Göztepe'nin 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.

Stat: Gürsel Aksel

Hakemler: Ümit Öztürk, Volkan Ahmet Narinç, Mustafa Savranlar

Göztepe: İrfan Can Eğribayat, Murat Paluli, Atınç Nukan, Atakan Çankaya, Arslanagic, Berkan Emir, Obinna, Soner Aydoğdu, Halil Akbunar (Dk. 83 Kahraman Demirtaş), Lourency (Dk. 61 Yalçın Kayan), Jahovic (Dk. 76 Cherif Ndiaye)

Gaziantep FK: Günay Güvenç, Ertuğrul Ersoy (Dk. 46 Halil İbrahim Pehlivan), Caulker, Toşca, Kitsiou, Recep Niyaz, Doğan Erdoğan (Dk. 72 Figueiredo), Maxim, Mendyl (Dk. 46 Sagal), Dicko (Dk. 77 Kenan Özer), Muhammet Demir

Goller: Dk. 39 (Penaltıdan) ve 45+4 Jahovic (Göztepe), Dk. 59 Recep Niyaz (Gaziantep FK)

Kırmızı kart: Dk. 58 Obinna (Göztepe)

Sarı kartlar: Dk. 45 Atakan Çankaya, Dk. 45+3 Lourency, Dk. 63 Berkan Emir (Göztepe), Dk. 45+6 Kitsiou, Dk. 87 Kenan Özer, Dk. 90+2 Toşca (Gaziantep FK)

Nestor El Maestro: “En önemli olan şey 3 puan almaktı”

Göztepe Teknik Direktörü Nestor El Maestro, 10 kişi kalmalarına rağmen büyük bir mücadele vererek galibiyete ulaştıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Göztepe Teknik Direktörü Nestor El Maestro mücadeleyi değerlendirdi.

Nestor El Maestro, “En önemli olan şey 3 puan almaktı. Bunun haricinde performansımız konusunda göstermiş olduğumuz istikrarımız bizi çok mutlu ediyor. Güncel performansımızı her maç devam ettiriyoruz ve stada geleceğimiz zaman sahada neler görebileceğimizi çok net bir şekilde biliyoruz. Harika bir ilk yarı geçirdik, golleri bulduk. Haklı olan güzel gollerle ilk yarıyı kapattık. Karşımızda 3-5-2 oynayacak bizim de 3-4-3 sistemiyle oyuna başlayacağımız bir karşılaşmaya geldiğimizde, devre arasında rakip takımın değişiklik yaptığını gördüğümüzde, bu bizim zaten taktiksel açıdan da ne kadar üstün olduğumuzu gösteren bir noktaydı. Kırmızı kart ve ardından yediğimiz gol, bizim için işleri zora soktu. Gol yemeden daha sakin kalabilirdik. Yine de 10 kişi kalmamıza rağmen iyi bir mücadele ve çok büyük bir karakterli bir savaş gösterdik. Bunun sonucunda da galibiyet aldık, çok mutluyuz” dedi.

Maestro, 90+6. dakikada Gaziantep FK'nın direkten dönen pozisyonu için ise “Sonunda şans bize de güldü” yorumunu yaptı.

Erol Bulut: “Direkten dönen 3 topumuz var ama futbol 90 dakika konsantre gerektiriyor”

Gaziantep FK Teknik Direktörü Erol Bulut, ilk yarıda sahada olmadıklarını, ikinci yarıda ise skoru değiştirmeye çalıştıklarını ancak başarılı olamadıklarını söyledi.
Bulut, “Direkten dönen 3 topumuz var ama futbol 90 dakika konsantre gerektiriyor” dedi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Gaziantep FK Teknik Direktörü Erol Bulut, mücadeleyi değerlendirdi.

Erol Bulut, “Bugün kaybettiğimiz bir 3 puan var. İlk yarıda sahada olmayan bir Gaziantep FK vardı. Maalesef istediklerini sahaya yansıtamayan, korkak oynayan bir oyun takım vardı. Ceza sahası içerisinde elimize kolumuza dikkat edeceğimizi söylemiştik ama korktuğumuz maalesef başımıza geldi. Penaltı golünün ardından ikinci golü kalemizde gördük. Rakip 2-0 öne geçince işler kolay olmuyor. İkinci yarıda sahada göstermek istediğimiz futbol vardı. Baskılı oynayıp skoru değiştirmeye çalıştık. Direkten dönen 3 topumuz var ama futbol 90 dakika konsantre gerektiriyor. Bugün eksiğimiz ilk yarıda fazlasıyla vardı onun sonucunda da kaybettiğimiz bir 3 puan oldu” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.