Dolar 32,5598
%0.14
Euro 34,8967
%0.67
Altın 2.433,330
%0.02
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Göztepe 3 maç sonra galip

Göztepe 3 maç sonra galip

Süper Lig'in 33. haftasında Göztepe, sahasında Çaykur Rizespor’u 2-0 yenerek 3 haftalık aradan sonra galibiyet sevinci yaşadı. Karadeniz ekibinde kaleci Gökhan Akkan, 90. dakikada kırmızı kart gördü.

  • Ege Postası
  • 06.04.2021 - 17:57

Süper Lig'de konuk ettiği Çaykur Rizespor'u 2-0 mağlup eden Göztepe, 3 hafta sonra galip geldiği ligde puanını 43'e çıkardı.

Gürsel Aksel Stadı'nda oynanan müsabakanın ilk yarısı golsüz sona erdi.

Ev sahibi Göztepe, yıldız oyuncusu Halil Akbunar’ın 56. dakikada attığı golle 1-0 öne geçti. Sarı-kırmızılı ekip, Ndiaye ile 77’de farkı 2’ye çıkardı: 2-0

Kalan sürede iki ekip de girdikleri pozisyonları gole çeviremedi ve İzmir temsilcisi sahadan 3 puanla ayrıldı.

Bu arada Karadeniz ekibinde kaleci Gökhan Akkan, 90. dakikada hakeme yaptığı itirazdan dolayı kırmızı kart gördü.

Bu galibiyetle 3 hafta aradan sonra sahadan galibiyetle ayrılan Göztepe, puanını 43'e yükseltti. Sarı-kırmızılı ekip Çaykur Rizespor maçından önce MKE Ankaragücü'ne 3-0, Demir Grup Sivasspor'a 5-3 yenilmiş, Hes Kablo Kayserispor'la 1-1 berabere kalmıştı.

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Bülent Uygun yönetiminde çıktığı 3 maçta yenilgisi bulunmayan Çaykur Rizespor, 35 puanda kaldı. Karadeniz temsilcisi, Uygun yönetiminde Göztepe müsabakasına kadar Atakaş Hatayspor'u 1-0, Galatasaray'ı 4-3 mağlup etmiş, Fatih Karagümrük karşısında golsüz eşitliği bozamamıştı.

Ligin ilk yarısında Rize'de oynanan mücadeleyi Çaykur Rizespor 3-2 kazanmıştı.

Göztepe'nin galibiyet golleri Halil Akbunar ve Cherif Ndiaye'den

2022 FIFA Dünya Kupası Elemeleri G Grubu'nda A Milli Futbol Takımı'nın Norveç'i 3-0 yendiği karşılaşmada ilk kez A Milli formayı giyen Halil Akbunar, sarı-kırmızılı formayla bu sezon 9. golüne ulaştı. Takımının ikinci golünü kaydeden Cherif Ndiaye de bu sezon 10. kez fileleri havalandırdı.

Çaykur Rizespor'da oyuna sonradan dahil olan Loic Remy en son 6 Aralık 2020'de oynanan Fatih Karagümrük maçında forma giymişti. Golcü oyuncu sakatlığı nedeniyle 20 Süper Lig maç aradan sonra forma şansı buldu.

Gökhan Akkan'ın kırmızı kartla oyun dışında kaldığı ligde Çaykur Rizespor bu sezon 6. kez kırmızı kartla cezalandırıldı.

MAÇTAN DAKİKALAR

13. dakikada Dario Melnjak'ın sol kanattan yaptığı ortada penaltı noktası üzerinde topla buluşan Yassine Meriah'ın şutu az farkla auta gitti.

36. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Samudio'nun şutunda, top yandan dışarı gitti.

Müsabakanın ilk 45 dakikalık bölümü golsüz eşitlikle tamamlandı.

55. dakikada Tripic'in ceza sahasından attığı şutta kaleci Gökhan'dan dönen topu savunma oyuncuları uzaklaştırdı.

56. dakikada Göztepe öne geçti. Sağ kanatta ceza sahası içinde Murat Paluli'nin yaptığı ortada Zulj'un istediği gibi vuramadığı top, savunma oyuncularına da çarpıp müsait durumdaki Halil'e geldi. Bu oyuncunun bekletmeden yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlara gitti: 1-0.

Göztepe, 77. dakikada farkı 2'ye çıkardı. Sağ kanattan Berkan Emir'in kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içindeki Jahovic topu kafayla indirdi. Savunma oyuncularının uzaklaştıramadığı meşin yuvarlakla buluşan Cherif Ndiaye yaptığı vuruşla topu filelere gönderdi: 2-0.

90. dakikada Çaykur Rizespor kalecisi Gökhan Akkan bir pozisyondan sonra hakeme yaptığı itirazdan sonra direkt kırmızı kart gördü. Çaykur Rizespor oyuncu değişikliği hakkını kullandığı için 5 dakikalık uzatma bölümde kalede Yassine Meriah görev yaptı.

Karşılaşma Göztepe'nin 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Göztepe: 2 - Çaykur Rizespor: 0

Stat: Gürsel Aksel

Hakemler: Mustafa Öğretmenoğlu, Samet Çiçek, Bilal Gölen

Göztepe: İrfan Can Eğribayat, Murat Paluli, Titi, Atınç Nukan, Berkan Emir, Halil Akbunar (Dk. 72 Esiti), Nwobodo, Soner Aydoğdu (Dk. 88 Kubilay Sönmez), Tripic (Dk. 72 Jahovic), Zulj (Dk. 66 Diabate), Cherif Ndiaye (Dk. 88 Yalçın Kayan)

Çaykur Rizespor: Gökhan Akkan, Fabricio Baiano (Dk. 79 Onur Bulut), Talbi, Meriah, Melnjak, Tunay Torun (Dk. 70 Remy), Doğan Erdoğan (Dk. 46 Boldrin), Dokovic, Andrade (Dk. 70 Moroziuk), Sabo (Dk. 79 Yasin Pehlivan), Samudio

Goller: Dk. 56 Halil Akbunar, Dk. 77 Cherif Ndiaye (Göztepe)

Kırmızı kart: Dk. 90 Gökhan Akkan (Çaykur Rizespor)

Sarı kartlar: Dk. 67 Fabricio Baiano, Dk. 74 Boldrin, Dk. 90+2 Toprak Kırtoğlu (Yardımcı antrenör) (Çaykur Rizespor), Dk. 72 Diabate, Dk. 86 Jahovic (Göztepe)

Göztepe-Çaykur Rizespor maçının ardından

Bülent Uygun: Bireysel hatayla maalesef yenik duruma düşerek buradan puansız ayıldık

Çaykur Rizespor'un teknik direktörü Bülent Uygun, "60-65 dakika oyunun kontrolünü elimizde tuttuğumuz bir anda bireysel hatayla maalesef yenik duruma düşerek buradan puansız ayıldık." dedi.

Maçın ardından basın toplantısında müsabakayı değerlendiren Uygun, puanlarla dönmeyi planladıkları İzmir'de mağlup olduklarını söyledi. Takımda Kovid-19 olan futbolcuların yanı sıra cezalı oyuncularının da bulunduğunu hatırlatan Uygun, şöyle konuştu:

"60-65 dakika oyunun kontrolünü elimizde tuttuğumuz bir anda bireysel hatayla maalesef yenik duruma düşerek buradan puansız ayıldık. İşin boyutuna baktığımızda çok iyi bir kadroya sahibiz, birbirinden yetenekli futbolculara sahibiz. Biraz da bu maçta taktiksel ve sistemsel hatanın, kendimizin yaptığı bir hata olarak düşünüyorum ve öyle değerlendiriyorum, maçı kaybetmemize neden oldu. Şimdi önümüzde taraftarımızdan özür dileyip mutlu olabileceğimiz bir maç var. İnşallah o maçı kazanarak taraftarlarımıza armağan etmek istiyoruz."

Ünal Karaman: Kazanma adına doğruları yapan takımımı kutluyorum

Göztepe'nin teknik direktörü Ünal Karaman, "İlk yarı bizim açımızdan da rakibimiz açısından da genelde kontrollü bir oyun tarzında geçti. İkinci yarı ise daha futbolun doğrularıyla oynayan, daha çok pozisyon üreten ve kazanma adına doğruları yapan takımımı kutluyorum." dedi.

Karaman, maçtan sonra katıldığı basın toplantısında, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle tüm dünyanın zorlu bir süreçten geçtiğini, futbol takımlarının da büyük zorluklar yaşadığını söyledi. Forma rengi ne olursa olsun mücadele eden tüm futbolcuları ve tüm profesyonelleri tebrik eden Karaman, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir maçın bilgilerini zihnimizde temizleyip yeni maçın bilgileriyle donatmak ve her gün pandeminin konuşulduğu bir ortamda bu oyuncular saha içinde bir mücadele verebiliyorsa, onların özel bir alkışı hak ettiğini düşünüyorum. İlk yarı bizim açımızdan da rakibimiz açısından da genelde kontrollü bir oyun tarzında geçti. İkinci yarı ise daha futbolun doğrularıyla oynayan, daha çok pozisyon üreten ve kazanma adına doğruları yapan takımımı kutluyorum. Umarım ki bu galibiyet bize gönül verenleri de mutlu etmiştir. Önümüzde daha rahat bir şekilde bakıp, daha rahat bir şekilde düşünüp karar verecek bir ortam içerisinde inşallah bu serüveni devam ettireceğiz."

Karaman, Göztepe'nin maçların ilk yarılardaki performansının hatırlatılması üzerine, "Biz başlangıç ve bitiş düdüğü arasında değerlendiriyoruz, oyuncularımıza da bunu anlatmaya çalışıyoruz ama ligde fiziksel zorlanmalar çok üst düzeyde." diye konuştu.

Müsabakalara zihinsel hazırlıkta da sorun yaşanabildiğini kaydeden Karaman, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ama şükürler olsun ki ilk yarı oynayıp da ikinci yarı duran bir takımımız yok. En azından ilk yarıda oynadığımız rakibe en azından bu maç için maçın genelinde pozisyon vermeden tamamladığımız müsabaka oldu, bu bizim adımıza sevindirici. Mağlup şekilde içeriye girdiğim anda sizler ne kadar üzülüyorsanız, aynı üzüntüyü ben de yaşıyorum, kabul edemiyorum, onları anlamaya çalışıyorum, siz de anlamaya çalışın. Anlayışlı olalım biraz da."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.