Dolar 32,3284
%0.24
Euro 35,1063
%-0.04
Altın 2.296,350
%0.83
Bist-100 9,05
%2.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Göz-Göz zorladı ama yıkamadı... Düğüm İzmir'de çözüldü

Göz-Göz zorladı ama yıkamadı... Düğüm İzmir'de çözüldü

Süper Lig'de nefesleri kesen şampiyonluk mücadelesinde ipi göğüsleyen takım Beşiktaş oldu. 42 haftalık maratonun son virajında deplasmanda Göztepe'yi 2-1 yenen siyah-beyazlılar şampiyonluğa ulaştı.

  • Ege Postası
  • 15.05.2021 - 22:32

Süper Lig'de 2020-2021 sezonu 42. ve son haftasında deplasmanda Göztepe'yi 2-1 mağlup eden Beşiktaş, sezonu şampiyon tamamladı.

Beşiktaş, Süper Lig'in 42. ve son hafta karşılaşmasında Göztepe ile Gürsel Aksel Stadı'nda karşılaştı.

Siyah-beyazlılar 10. dakikada Vida'nın golüyle 1-0 öne geçti.

Ev sahibi Göztepe 24. dakikada Alpaslan Öztürk'ün golüyle eşitliği yakaladı.

Karşılaşmada ilk yarı 1-1 beraberlikle sona erdi.

Mücadelenin 67. dakikasında Larin'in ceza sahasında yerde kaldığı pozisyonun ardından hakem Fırat Aydınus penaltı noktasını gösterdi. 

Ghezzal penaltıyı gole çevirerek skoru 2-1'e getirdi.

Kalan sürede başka gol olmayınca Beşiktaş mücadeleyi 2-1 kazandı. 

Puanını 84'e yükselten siyah-beyazlılar, aynı puandaki rakibi Galatasaray'ı averajla geride bırakarak 16. şampiyonluğuna uzandı.

Maçtan dakikalar

10. dakikada Beşiktaş öne geçti. Sol kanattan Ghezzal'ın kullandığı köşe vuruşunda Welinton'un kafayla aktardığı topa hareketlenen Vida'nın kafa vuruşunda top ağlarla buluştu: 1-0.

14. dakikada sol kanattan Berkan Emir'in yaptığı ortada ceza alanı içinde topa iyi yükselen Cherif Ndiaye'nin kafa vuruşunda direkten dönen top sağ çapraz pozisyondaki Halil'e kadar geldi. Bu oyuncunun vuruşunda meşin yuvarlak Beşiktaşlı oyuncuların müdahalesiyle kornere çıktı.

24. dakikada Göztepe beraberliği yakaladı. Berkan Emir'in yaptığı ortada ceza alanı içindeki Atınç Nukan'ın indirdiği topu kafayla kaleye göndermek isteyen Cherif Ndiaye'nin vuruşunda direkten dönen topu takip eden kale önündeki Alpaslan Öztürk meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-1. Gol kararı veren hakem Fırat Aydınus, pozisyonun VAR'dan incelenmesinin ardından kararını değiştirmedi.

30. dakikada sol çapraz pozisyondan kazanılan serbest vuruşu kullanan Berkan'ın şutunda kaleci Ersin'in müdahalesiyle meşin yuvarlak kornere gitti.

40. dakikada Gökhan'ın sağ kanattan yaptığı ortada ceza alanı içindeki Ghezzal'ın kafa vuruşunda top yandan dışarı çıktı.

Karşılaşmanın ilk 45 dakikalık bölümü 1-1 sona erdi.

Karşılaşmanın 67. dakikasında sol kanatta sol kanattan hızlı gelişen Beşiktaş atağında Larin, ceza alanına girdikten sonra kaleye göndermek istediği top Atınç Nukan'a çarpıp Larin'e doğru gitti. Bu anda Alpaslan Öztürk'ün Larin'e müdahalesinin ardından hakem Fırat Aydınus beyaz noktayı gösterdi. Atışı 69. dakikada kullanan Ghezzal, takımını 2-1 öne geçiren gole imza attı.

74. dakikada sol kanattan Gökhan Töre'nin yaptığı ortada ceza alanı içindeki Josef de Souza'nın kafa vuruşunda top kaleci İrfan Can'da kaldı.

Müsabakayı Beşiktaş 2-1 üstün bitirdi.

Stat: Gürsel Aksel

Hakemler: Fırat Aydınus, Serkan Olguncan, Serkan Ok

Göztepe: İrfan Can Eğribayat, Murat Paluli, Alpaslan Öztürk, Atınç Nukan, Berkan Emir (Dk. 83 Burekovic), Halil Akbunar, Esiti (Dk. 83 Beykan Şimşek), Nwobodo, Cherif Ndiaye, Soner Aydoğdu (Dk. 73 Brown Ideye), Jahovic

Beşiktaş: Ersin Destanoğlu, Rosier, Welinton, Vida, Nsakala (Dk. 86 Rıdvan Yılmaz), Josef de Souza, Ghezzal, Hutchinson, Gökhan Töre (Dk. 90+1 Dorukhan Toköz), Nkoudou (Dk. 72 Necip Uysal), Larin

Goller: Dk. 10 Vida, Dk. 69 Ghezzal (Penaltıdan) (Beşiktaş), Dk. 24 Alpaslan Öztürk (Göztepe)

Sarı kartlar: Dk. 42 Halil Akbunar (Göztepe), Dk. 90+5 Ersin Destanoğlu (Beşiktaş)

Göztepe-Beşiktaş maçının ardından

Süper Lig'in 42. ve son haftasında Beşiktaş'a 2-1 mağlup olan Göztepe'nin teknik direktörü Ünal Karaman, "Her şeye rağmen verdikleri namuslu, ahlaklı, şerefli mücadele için oyuncularımı alınlarından öpüyorum." dedi.

Karaman, maçtan sonra katıldığı basın toplantısında, zorlu bir sezonu tamamladıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Bu zorlu süreçte duruş gösteren tüm profesyonelleri tebrik eden Karaman, şöyle konuştu:

"Bizim gibi güçlü camiaların hedefleri farklı olmalı. Yönetim kurulumuzla yapmış olduğumuz toplantılarda gelecek planları anlamında fikirlerimizi söyledik. İnşallah bu süreci bu şekilde geçireceğiz. Ben her şeye rağmen verdikleri namuslu, ahlaklı, şerefli mücadele için oyuncularımı alınlarından öpüyorum. İçeride vedalaştık. Profesyonel hayatın içerisinde tabii ki her şey var. Bugün de ellerinde gelen çabayı gösterdiler. Puan da alabilirdik, maçı da kazanabilirdik ama olmadı. Rakibimiz kazandı ve şampiyon oldular. Beşiktaş takımını tebrik ediyorum. Şampiyonluk mücadelesi veren ve küme düşen diğer takımlara geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."

Ünal Karaman, bir gazetecinin Beşiktaş maçı öncesinde yapılan yorumlarla ilgili bir sorusu üzerine şunları kaydetti:

"Türk milleti çok özeldir. Bu insanlar bunları konuşurken bir şeyleri atlıyorlar. Ben sporda temas ettiğim hiçbir arkadaşıma toz konduramam. Niyetine, adamlığına ve duruşuna toz konduramam. Koskoca camiaları, burada hizmet veren insanları böyle basit ve sığ düşüncelerle farklı noktalara çekmek bizim milletimizin harcı değil. Ben bunları bu şekilde görür ve bu şekilde yorumlarım. Bazen kırılıyoruz ama kırıldığımız yerden daha güçlü çıkarız. Bu tür seviyesiz yaklaşımlar böyle güçlü camialara hizmet eden insanların olduğu ortam içerisinde çok kırıcı, çok rencide edici.

Ben bu tarz ağzı gevşeklerin ağzından çıkan sözü yüreğinden damıtarak çıkartmasını, beyin süzgecinden geçirerek diline aktarmasını tavsiye veriyorum. Çünkü bizim milletimizin insanının ağzından çıkacak sözler değil bu sözler. Aslında çok ciddiye de almıyorum. Çünkü biz kendimizin ne olduğunu ve nerede durduğumuzu biliyoruz. Şükürler olsun iki tane soysuzun, arsızın laf demesini de kendimiz de camiamız olarak da farklı bir yere koyacak nokta değiliz."

Göztepe-Beşiktaş maçından notlar

Süper Lig'de 2020-2021 sezonunun 42. ve son haftasına averajla lider giren Beşiktaş, Göztepe karşısına son maçına göre ilk 11'de 2 değişiklikle çıktı.

Gürsel Aksel Stadı'ndaki Göztepe-Beşiktaş karşılaşmasında siyah-beyazlı ekibin teknik direktörü Sergen Yalçın 2-1 kaybettikleri Fatih Karagümrük maçının ilk 11'inde 2 futbolcuyu oynatmadı. Necip Uysal ve Adem Ljajic'in yerine cezası biten Atiba Hutchinson ile Gökhan Töre mücadele etti.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi ile asbaşkanlar Emre Kocadağ, Fatih Hakan Avşar, yönetim kurulu üyeleri Berkan Gocay, Kemal Erdoğan ile Umut Şenol, maçtan önce futbol takımı ile kamp yaptıkları otelde bir araya geldi. Başarı dileklerinde bulunan Çebi ile yöneticiler takımı stada uğurladı.

Ünal Karaman'dan 7 değişiklik

Göztepe Teknik Direktörü Ünal Karaman, Gençlerbirliği karşısında 5-3 kaybettikleri karşılaşmanın ilk 11'inde 7 değişiklik yaptı.

O müsabakada forma giyen kaleci Arda Özçimen, Lamine Gassama, Kubilay Sönmez, Dzenan Burekovic, Beykan Şimşek, Yalçın Kayan ve Brown Ideye'nin yerine İrfan Can Eğribayat, Murat Paluli, Atınç Nukan, Berkan Emir, Cherif Ndiaye, Obinna Nwobodo ve Adis Jahovic şans buldu.

Fırat Aydınus, Süper Lig'de son maçına çıktı

Karşılaşmada görev alan hakem Fırat Aydınus, yaş haddinden dolayı Süper Lig'deki son maçına çıktı.

Hakemlik kariyerinde ilk olarak 25 Ağustos 1996'da PAF Ligi'nde Sarıyer-Gaziantepspor maçında 1. yardımcı hakem olarak görev yapan Fırat Aydınus, Süper Lig'de 18 Ağustos 2002'de İzmir'deki Altay-Göztepe karşılaşmasında dördüncü hakem olarak görev yapmıştı.

Öte yandan karşılaşmada sakatlığı nedeniyle 1. yardımcı hakemi Aleks Taşcıoğlu'nun yerine hakem Serkan Olguncan görev aldı.

Taraftarlardan destek

Sokağa çıkma kısıtlamasına rağmen müsabakadan önce stat çevresinde toplanan ve bir süre stat dışında bekleyen sarı-kırmızılı taraftarlar, takımlarının stada gelişi sırasında alkışlarla Göztepeli futbolculara destek oldu.

Beşiktaş kafilesini kamp yaptıkları otelin önünde bekleyen Beşiktaşlı taraftarlar da stat güzergahı boyunca takımlarına destek verdi.

Göztepe Kulübü yönetim kurulu üyeleri maçı takip etmedi

Göztepe Kulübü Başkanı Mehmet Sepil ve yönetim kurulu üyeleri kendi evinde misafir konumuna düşmek istemedikleri için müsabakayı takip etmedi. Bu kararda müsabakadan önce stada alınan taraftarlarla ilgili olduğu öğrenildi.

Göztepeli futbolcular sahaya çıktıktan sonra boş tribünleri selamladı.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Değerli sporseverler şehrimizdeki spor karşılaşmalarının centilmence ve sportmence yapılması için tüm tedbirler alınmış olup pandemi gereği her iki taraftan akredite olan eşit sayıda kişi dışında kimse stadyuma alınmayacaktır. Lütfen kurallara uyalım görevlilere yardımcı olalım!" ifadelerine yer verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.