Dolar 32,5043
%0.18
Euro 34,8702
%0.43
Altın 2.484,600
%0.91
Bist-100 9.530,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Göz-Göz kan kaybetmeye devam ediyor! Üst üste 7. mağlubiyetini aldı

Göz-Göz kan kaybetmeye devam ediyor! Üst üste 7. mağlubiyetini aldı

Spor Toto Süper Lig’in 30. haftasında Göztepe, Aytemiz Alanyaspor’u ağırladı. Mücadele konuk ekibin 2-0 üstünlüğü ile sonuçlandı. Üst üste 7. maçını da kaybeden Göztepe 27 puanda kaldı ve kümede kalma yolunda ağır yara aldı.

  • Ege Postası
  • 19.03.2022 - 17:43

Süper Lig'in 30. haftasında Küme düşme hattında bulunan Göztepe, Aytemiz Alanyaspor’u konuk etti.

Gürsel Aksel Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi Alanyaspor 2-0'lık skorla kazandı.

38. dakikada Göztepe'nin Oussama Tannane ile bulduğu gol, ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Maçın ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlandı.

Alanyaspor'da Famara Diedhio, 71. dakikada takımını öne geçiren golü kaydetti. 90+7'de ise Tayfur Bingöl, farkı ikiye çıkarttı. Kalan bölümde başka gol olmadı ve Alanyaspor, sahadan 3 puanla ayrılan taraf oldu.

Bu sonuçla birlikte üst üste 7. maçını kaybeden ve ateş hattında yer alan Göztepe, 27 puanda kaldı. Alanyaspor'un puanı ise 49 oldu.

İki takım arasında ligin ilk yarıda Alanya'da oynanan karşılaşma 2-2 berabere sona ermişti.

Milli takım arasının ardından GöztepeKonyaspor'la deplasmanda karşılaşacak. Alanyaspor ise sahasında Çaykur Rizespor'u ağırlayacak.

Maçtan Dakikalar (İlk Yarı)

12. dakikada orta alandan gelişen Göztepe atağında Ndiaye’nin pasıyla savunma arkasına sarkarak ceza sahası yayı üzerinde topla buluşan Halil, plase vuruşla topu kaleye gönderdi ancak meşin yuvarlak sağ direk dibinden auta çıktı.

32. dakikada orta alandan atak yapan Alanyaspor’da Novais’in savunma arkasına attığı uzun topa ceza sahası içinde kafayla aşırtma vuruşu yapan Efecan’ın şutu üst ağlarda kaldı.

38. dakikada orta alandan yüklenen Göztepe’de Halil’in pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Ndiaye’nin şutunda top savunmadan döndü. Dönen topu önünde bulan Tannane kalecinin üstünden topu ağlarla buluşturdu. Ancak hakem Zorbay Küçük, VAR incelemesi sonrasında ofsayt gerekçesiyle golü iptal etti.

Maçtan Dakikalar (İkinci Yarı)

56. dakikada orta alandan atak yapan Alanyaspor’da Emre’nin attığı ara pasla birlikte ceza sahasında topla buluşan Tayfur, sağ ayağıyla şutunu attı. Kaleci İrfan Can, soluna uzanarak tehlikeyi önledi.

58. dakikada sağ kanattan gelişen Alanyaspor atağında Juanfran’ın yerden kale önüne çevirdiği topa bekletmeden dokunan Tayfur’un şutu kalenin sağından oyun alanını terk etti.

70. dakikada sağ kanattan gelişen Göztepe atağında, Jahovic’in pasıyla ceza sahasına giren Halil, topu soluna çekere şutunu attı ancak meşin yuvarlak kalenin solundan auta çıktı.

71. dakikada Göztepe ceza sahasında yaşanan pozisyonda Efecan’ın ortasına müsait pozisyonda mükemmel bir vole vuruşu yapan Diedhiou, topu kalenin sağından ağlarla buluşturdu. 0-1

90+5. dakikada sağ kanattan yüklenen Göztepe'de, Halil'in savunma arkasına attığı uzun topa dokunan Ege'nin pozisyonunda meşin yuvarlak farklı şekilde auta çıktı.

90+7. dakikada orta alanda Kahraman'ın kısa düşen geri pasında topa hareketlenen Tayfur, kaleci İrfan Can'ın öne çıktığını görerek aşırtma vuruşla topu ağlara gönderdi. 0-2

Göztepe: 0 - Aytemiz Alanyaspor: 2

Stat: Gürsel Aksel

Hakemler: Zorbay Küçük, Serkan Ok, Mustafa Savranlar

Göztepe: İrfan Can Eğribayat, Kerim Alıcı (Dk. 67 Jahovic), Arslanagic, Atakan Çankaya, Kahraman Demirtaş, Halil Akbunar, Obinna (Dk. 84 Yalçın Kayan), Soner Aydoğdu, Cherif Ndiaye (Dk. 67 Tijanic), Tannane (Dk. 67 Lourency), Di Santo (Dk. 89 Ege Özkayımoğlu)

Aytemiz Alanyaspor: Marafona, Awaziem, Milunovic, Borja, Juanfran, Novais, Efkan Bekiroğlu (Dk. 89 Fer), Efecan Karaca (Dk. 81 Furkan Bayır), Candeias (Dk. 67 Diedhiou), Emre Akbaba (Dk. 67 Umut Güneş), Oğuz Aydın (Dk. 46 Tayfur Bingöl)

Goller: Dk. 71 Diedihiou, Dk. 90+7 Tayfur Bingöl (Aytemiz Alanyaspor)

Sarı kartlar: Dk. 36 Oğuz Aydın (Aytemiz Alanyaspor), Dk. 52 Obinna, Dk. 90+5 Kahraman Demirtaş (Göztepe)

Stjepan Tomas: "Ben bu takıma inanıyorum"

Göztepe Teknik Direktörü Stjepan Tomas, sahalarında aldıkları 2-0’lık Alanyaspor maçının ardından yaptığı açıklamada çok üzgün olduklarını ancak mücadeleye devam edeceklerini belirterek, "Ben bu takıma inanıyorum" dedi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Göztepe Teknik Direktörü Stjepan Tomas, açıklamalarda bulundu. Tomas, mağlubiyetten dolayı üzgün olduklarını ifade ederek, "İlk devrede Alanyaspor’un nasıl oynayacağını biliyorduk. Top onlarda kaldı, merkezi kapatıp hızlı hücuma gitmek istiyorduk. İlk devrede iyi de yaptık. Pozisyon da yakaladık ama sonuçlandıramadık. Gol de atmıştık ancak ofsayt sebebiyle iptal olunca motivasyonumuz bozuldu. İkinci devrede risk aldık. 3-4-1-2’ye döndük. Mücadele ettik, pozisyona da girdik ama maalesef olmadı. Önümüzde 8 maç var. Ben bu takıma inanıyorum. İnşallah önümüzdeki maçlarda daha iyi olacak. Bu takım iyi bir takım. Golleri basit hatalarla yedik. Devam edeceğiz, çalışacağız" şeklinde konuştu.

Felipe Sanchez Mateos: “Çok mutluyuz”

Alanyaspor Teknik Sorumlusu Felipe Sanchez Mateos, deplasmanda aldıkları 2-0’lık Göztepe galibiyetinin ardından yaptığı açıklamada kontrollü oynayarak oyunu domine ettiklerini belirterek, galip geldikleri için çok mutlu olduklarını söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Alanyaspor Teknik Sorumlusu Felipe Sanchez Mateos, açıklamalarda bulundu.

Felipe Sanchez Mateos, “Böyle bir sahada puana ihtiyacı olan takıma karşı gelip geldiğimiz çok mutluyuz. Geçen hafta kendi sahamızda aldığımız farklı mağlubiyetten sonra oyuncuları maça hazırlamak kolay olmadı. Fakat oyuncularımız bugün çok sağlam bir mental duruş sergilediler. Bugün sahada 97 dakika nasıl oynamaları gerektiğini çok iyi bildiler. Kontrollü oynadık ve domine ettik Özellikle ikinci yarıda rakibimizin geri bölgede üçlüye dönmesinin ardından işimiz biraz daha kolaylaştı. Bu yaptıkları hamleye karşı bizim de yaptığımız oyuncu değişiklikleri bize sonucu getirdi. Golleri atan oyuncularımızın kulübeden girip sahaya getirdikleri enerji bize galibiyeti getirdi“ dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.