Dolar 32,5171
%0.09
Euro 34,9014
%-0.2
Altın 2.441,430
%0.21
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Göz-Göz, Galatasaray karşısında iyi başladı kötü bitirdi!

Göz-Göz, Galatasaray karşısında iyi başladı kötü bitirdi!

Süper Lig'in 35. haftasında Göztepe evinde Galatasaray'ı ağırladı. Göz-Göz karşılaşmada 1-0 öne geçmesine rağmen üstünlüğünü koruyamadı ve maçtan 3-1 mağlup ayrıldı. Öte yandan ev sahibi ekibin 2 maçlık galibiyet serisi sona erdi.

  • Ege Postası
  • 17.04.2021 - 20:58

Süper Lig'in 35. haftasında Göztepe 1-0 öne geçtiği maçta Galatasaray'a 3-1 mağlup oldu.

Ev sahibi ekip 9. dakikada Diabete'nin attığı harika golle 1-0 öne geçti. Galatasaray, 19. dakikada Kerem Aktürkoğlu'nun attığı golle skoru eşitledi. 39. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Kerem, durumu 2-1'e getirdi.

Mücadelenin 42. dakikasında Berkan Emir, yaptığı faul sonrası bariz gol şansını engellediği gerekçesiyle kırmızı kart gördü. Hakem Fırat Aydınus VAR incelemesinin ardından, Halil Dervişoğlu'nun topu ofsayt pozisyonunda almasından dolayı Berkan Emir'in kırmızı kartını iptal etti.

Maçın ilk yarısı Galatasaray'ın 2-1'lik üstünlüğüyle tamamlandı.

64. dakikada penaltıdan attığı golle hat-trick yapan Kerem Aktürkoğlu maçın da sonucunu ilan etti.

Ligde 3 maç sonra kazanan Galatasaray, 65 puana yükseldi. 2 maçlık galibiyet serisi sona eren Göztepe ise 46 puanda kaldı.

Ligin 36. haftasında Göztepe, Salı günü 16.00’da Karagümrük ile deplasmanda; Galatasaray ise Çarşamba günü 19.00’da Trabzonspor ile sahasında karşılaşacak.

MAÇTAN DAKİKALAR

Karşılaşmanın 9. dakikasında Göztepe öne geçti. Sol kanattan Burekovic'in yaptığı ortada penaltı noktası yakındaki Diabate güzel bir vole vuruşuyla topu filelere gönderdi: 1-0.

19. dakikada Galatasaray beraberliği yakaladı. Halil Dervişoğlu'nun pasıyla ceza alanı içinde kaleci İrfan Can Eğribayat'la karşı karşıya kalan Muhammed Kerem Aktürkoğlu'nun sağ çapraz pozisyonda kaleye gönderdiği top, direğe de çarpıp ağlarla buluştu: 1-1.

39. dakikada Galatasaray öne geçti. Taylan Antalyalı'nın pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Muhammed Kerem Aktürkoğlu, Atınç'a rağmen sağ çapraz pozisyonda yaptığı vuruşta meşin yuvarlak kaleci İrfan Can Eğribayat'ın müdahalesine rağmen filelere gitti: 1-2

42. dakikada ani gelişen Galatasaray atağında Berkan Emir'le mücadele eden Halil İbrahim Dervişoğlu yerde kaldı. Hakem Fırat Aydınus Berkan Emir'i kırmızı kartla cezalandırdı. Ancak VAR'dan gelen uyarı üzerine pozisyonun başlangıcının ofsayt olduğu gerekçesiyle Berkan Emir'in kırmızı kartı iptal edildi.

45+3. dakikada ceza alanı içinde topla buluşan Halil İbrahim Dervişoğlu'nun şutunda kaleci İrfan Can Eğribayat topu kontrol etti.

Müsabakanın ilk 45 dakikalık bölümünü Galatasaray 2-1 üstün tamamladı.

Karşılaşmanın 63. dakikasında ceza alanı içinde Göztepeli futbolcuların temasıyla Halil İbrahim Dervişoğlu'nun yere düştüğünü değerlendiren hakem Fırat Aydınus penaltı noktasını gösterdi. Atışı 64. dakika kullanan Muhammed Kerem Aktürkoğlu takımının ve kendisin 3. golüne imza attı: 1-3.

76. dakikada ceza sahası hemen önünde topla buluşan Nwobodo'nun şutunda top direğin yanından auta gitti.

Karşılaşma, Galatasaray'ın 3-1'lik üstünlüğüyle sona erdi.

Göztepe: 1 - Galatasaray: 3

Stat: Gürsel Aksel

Hakemler: Fırat Aydınus, Aleks Taşcıoğlu, Erdem Bayık

Göztepe: İrfan Can Eğribayat, Gassama (Dk. 65 Murat Paluli), Atınç Nukan, Berkan Emir, Burekovic, Diabate (Dk. 65 Tripic), Nwobodo, Soner Aydoğdu (Dk. 72 Zulj), Halil Akbunar, Cherif Ndiaye (Dk. 46 Esiti), Jahovic (Dk. 81 Brown Ideye)

Galatasaray: Muslera, Şener Özbayraklı, Luyindama, Marcao, Saracchi, Taylan Antalyalı (Dk. 74 Etebo), Feghouli (Dk. 82 Ömer Bayram), Fernandes, Emre Kılınç (Dk. 82 Arda Turan), Muhammed Kerem Aktürkoğlu (Dk. 68 Onyekuru), Halil İbrahim Dervişoğlu (Dk. 68 Oğulcan Çağlayan)

Goller: Dk. 9 Diabate (Göztepe), Dk. 19, 39 ve 64 (Penaltıdan) Muhammed Kerem Aktürkoğlu (Galatasaray)

Sarı kartlar: Dk. 45 Muhammed Kerem Aktürkoğlu (Galatasaray), Dk. 71 Nwobodo (Göztepe)

Göztepe-Galatasaray maçının ardından

Ünal Karaman: çözümleri üretemedik"

Süper Lig'in 35. haftasında konuk ettiği Galatasaray'a 3-1 mağlup olan Göztepe'de teknik direktör Ünal Karaman, "Biz bugün özellikle ilk yarı saha içerisinde rakibimizin ortaya koyduğu problemlere istediğimiz çözümleri üretemedik." dedi.

Karaman, maçtan sonra katıldığı basın toplantısında, öncelikle bu karşılaşmanın zor olacağını bildiklerini, her ne kadar iki takımın da pozisyonel eksiklikleri olsa da özellikle rakiplerinin orta sahada hücum özelliği olan isimlerle aktif bir oyun içerisinde olacağını düşündüklerini kaydetti.

En çok üzerinde durdukları, en çok dikkat etmeleri gereken konu üzerinden en ağır darbeyi yediklerini belirten Karaman, şöyle konuştu:

"Hem savunmamızın arasında duran forvet oyuncularının orta sahaya katılımı hem de kanatların orta sahaya desteği ile beraber biz kendi savunma ve orta saha merkezimizde istediğimiz çoğalmayı ve istediğimiz hamleyi yapamadık. Dolayısıyla özellikle ilk yarı için söyleyeyim, takım kimyası bozuk ve saha içerisinde problemlere çözüm üretememiş bir takım görüntüsünde kaldık. Bu, bizim için bir handikaptı."

İkinci yarı daha derli toplu mücadele ettiklerini ancak yakaladıkları pozisyonları istedikleri gibi değerlendiremediklerini aktaran Karaman, şunları ifade etti:

"Maalesef bir penaltı golü işimizi daha da zora soktu. Hayatın her anında öğrenmeye devam edeceğiz. Tabii ki hem camia hem de bireysel futbolcu olarak bazen canımızı acıtmamız gerekiyor. Tek başına olduğumuz yeri ne benim ne de oyuncularımın yeterli görmemesi gerekiyor, mücadele anlamında. Eğer bu formayı giyiyorsak öncelikle yarışı kendi içimizde yapmalıyız, kendimizi aşmaya gayret göstermeliyiz. Kendi işimizi doğru yaptıktan sonra da saha içerisinde problem ne olursa olsun onu çözme adına ekstra destek vermeliyiz.

Biz bugün özellikle ilk yarı saha içerisinde rakibimizin ortaya koyduğu problemlere istediğimiz çözümleri üretemedik. Bunun için şapkamızı önümüze koyacağız, her ne kadar lig az kalmış olsa da profesyonel hayat hem bizim için hem de oyuncular için devam edecek. Böyle acı tecrübeler yaşayarak gerçekle yüzleşmeye çalışacaklar. Bugünkü müsabaka sanırım ders almak isteyene önemli bir dersti."

Göztepe-Galatasaray maçından notlar

Süper Lig'in 35. haftasında Göztepe'ye konuk olan Galatasaray, son maçına göre 8 değişiklikle sahaya çıktı.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, ligde geçen hafta Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kaldıkları maçın ilk 11'ine göre 4'ü zorunlu 8 değişiklikle takımını Göztepe karşısında sahaya sürdü.

Sarı-kırmızılı ekipte cezalı Ryan Babel ve Ryan Donk, sakatlığı bulunan DeAndre Yedlin, Kovid-19 olan Mustafa Muhammed'in yanı sıra yedeğe çekilen Peter Etebo, Oğulcan Çağlayan, Ömer Bayram ve Emre Akbaba'nın yerine Şener Özbayraklı, Taylan Antalyalı, Halil İbrahim Dervişoğlu, Kerem Aktürkoğlu, Christian Luyindama ve Marcelo Sarrachi forma giydi.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, iki maçlık cezasının ardından takımının başında sahada yer aldı.

Halil İbrahim Dervişoğlu, bu sezon ilk kez bir maçın başlangıç kadrosunda yer alırken, Kerem Aktürkoğlu da ikinci defa ilk 11'de oynadı.

Göztepe Teknik Direktörü Ünal Karaman da 3-2 kazandıkları Atakaş Hatayspor maçı kadrosundan Zlatko Tripic ve Kovid-19 olan Alpaslan Öztürk'ün yerine Cherif Ndiaye ve Berkan Emir'e şans verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.