Dolar 32,5690
%0.09
Euro 34,8864
%0.17
Altın 2.424,940
%0.07
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Göz-Göz Fenerbahçe'yi ağırladı! Puanlar paylaşıldı

Göz-Göz Fenerbahçe'yi ağırladı! Puanlar paylaşıldı

Spor Toto Süper Lig'in 14. hafta kapanış maçında Fenerbahçe deplasmanda Göztepe ile karşı karşıya geldi. Gürsel Aksel Stadyumu'nda oynanan karşılaşma Jahovic ve Serdar Dursun'un karşılıklı golleri ile 1-1 tamamlandı. Bu sonuçla Fenerbahçe puanını 24'e çıkardı, Göztepe'nin ise puanı 11 oldu.

  • Ege Postası
  • 29.11.2021 - 21:52

Spor Toto Süper Lig’in 14. haftasında Göztepe ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi.

Gürsel Aksel Stadyumu’nda oynanan mücadeleyi Mete Kalkavan yönetti.

Karşılaşma, 1-1 berabere bitti.

40. dakikada Göztepe öne geçti. Mesut Özil'in Min-jae'ye aktarmak istediği topu kapan Jahovic, ceza sahasına girdikten sonra yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 1-0.

İlk 45 dakikalık bölümü Göztepe 1-0 önde tamamlandı.

İkinci devreye Göztepe hızlı başladı. Halil Akbunar'ın vuruşu direkten döndü.

Fenerbahçe, ikinci yarının hemen başında 1-1'i bulmayı başardı. 48. dakikada Serdar Dursun, maça dengeyi getirdi. Ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan İrfan Can Kahveci sol ayağıyla ortayı yaptı, kale sahasında Serdar Dursun kafayı vurdu ve topu ağlara gönderdi: 1-1.

Fenerbahçe'de Filip Novak, 88. dakikada ikinci sarıdan kırmızı kart gördü.

90 dakika, 1-1 sona erdi.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe 24 puala 4. sıraya yükseldi. Göztepe ise 11 puanla 18. sırada kaldı. 

Fenerbahçe gelecek hafta sahasında Çaykur Rizespor'u konuk edecek.

Göztepe ise evinde Gaziantep FK'yı ağırlayacak.

Fenerbahçe'de iki cezalı

Fenerbahçe'de sarı kart gören Miha Zajc cezalı duruma düştü. Filip Novak da ikinci sarı kartının ardından kırmızı kartla cezalandırıldı. İki oyuncu gelecek hafta Çaykur Rizespor maçında forma giyemeyecek.

Müsabakanın ilk yarısında bir pozisyonda yardımcı hakem Bahtiyar Birinci'nin bayrağı İrfan Can Kahveci'ye çarpması sonucu İrfan Can yere düştü.

Göztepe 5 maçtır kazanamıyor

Ligde üst üste 5. maçından galibiyet çıkaramayan Göztepe ise haftayı 11 puanla 18. sırada tamamladı.

İç sahada son golünü 2-1 kazandığı Medipol Başakşehir maçında atan Göztepe, kendi evinde 4 maç sonra gol buldu. Sarı-kırmızılı ekip Jahovic'in vuruşuyla, taraftarının önünde 407 dakika sonra gol sevinci yaşadı.

Müsabakayı 16 bin 141 seyirci takip etti.

Mustafa Cengiz için saygı duruşu

Galatasaray Kulübü eski Başkanı Mustafa Cengiz, Göztepe ile Fenerbahçe arasındaki maçta unutulmadı. Uzun süredir sağlık sorunları yaşayan ve dün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Mustafa Cengiz, bugün son yolculuğuna uğurlandı. Mustafa Cengiz, için Göztepe-Fenerbahçe maçı öncesinde 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Türk Kızılay İzmir Şubesi ile Göztepe'nin gerçekleştirdiği kan bağışı etkinliğinde İzmirliler taraftar meydanında maç saatine kadar kan bağışı yaptı. Göztepeli taraftarlar SMA Tip 1 hastası 5,5 yaşındaki Duru Meriç'e stat çevresindeki kumbaralarla destek verdi.

İlk yarının önemli anları

33. dakikada sağ kanattan Halil Akbunar'ın yaptığı ortada penaltı noktası yakınındaki Jahovic'in kafa vuruşunda, kaleci Berke topu uzaklaştırdı.

34. dakikada sağ çapraz pozisyonda topla buluşan Halil Akbunar'ın şutunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

40. dakikada Göztepe öne geçti. Mesut Özil'in Min-jae'ye aktarmak istediği topu kapan Jahovic, ceza sahasına girdikten sonra yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 1-0.

43. dakikada sağ kanattan Berkan Emir'in doğrudan kaleye doğru giden topunu, kaleci Berke son anda kornere uzaklaştırdı.

İlk 45 dakikalık bölümü Göztepe 1-0 önde tamamlandı.

İkinci yarının önemli anları

47. dakikada ani gelişen Fenerbahçe atağında Jahovic'in sağ kanattan yaptığı ortada, ceza sahası içindeki Halil Akbunar'ın yaptığı vuruşta, top direkten döndü.

48. dakikada Fenerbahçe beraberliği yakaladı. İrfan Can Kahveci'nin sağ kanattan yaptığı ortada ceza sahası içindeki Serdar Dursun'un kafa vuruşunda, meşin yuvarlak filelere gitti: 1-1.

77. dakikada Tijanic'in düşürülmesiyle kazanılan serbest vuruşu kullanan Berkan Emir'in şutunda, top yandan dışarı çıktı.

Fenerbahçe'de ilk sarı kartını 59. dakikada gören Filip Novak, 88. dakikada ikinci kez sarı kartla cezalandırıldı ve kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Karşılaşma 1-1 eşitlikle sona erdi.

Stat: Gürsel Aksel

Hakemler: Mete Kalkavan, Bahtiyar Birinci, Hakan Yemişken

Göztepe: İrfan Can Eğribayat, Murat Paluli, Arslanagic, Atınç Nukan, Atakan Çankaya, Berkan Emir, Obinna, Soner Aydoğdu, Halil Akbunar (Dk. 86 Lourency), Tijanic, Jahovic (Dk. 83 Cherif Ndiaye)

Fenerbahçe: Berke Özer, Ferdi Kadıoğlu, Min-jae, Serdar Aziz, Novak, Meyer (Dk. 77 Berisha), Zajc (Dk. 64 Sosa), Crespo, İrfan Can Kahveci (Dk. 77 Rossi), Mesut Özil (Dk. 90 Szalai), Serdar Dursun

Goller: Dk. 40 Jahovic (Göztepe), Dk. 48 Serdar Dursun (Fenerbahçe)

Kırmızı kart: Dk. 88 Novak (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Dk. 42 Zajc, Dk. 74 Sosa, Dk. 75 İrfan Can Kahveci ve Serdar Aziz (Fenerbahçe), Dk. 74 Halil Akbunar, Dk. 90+3 Obinna (Göztepe)

Göztepe Teknik Direktörü El Maestro: Fenerbahçe pozisyon bile üretemedi

Göztepe Teknik Direktörü Nestor El Maestro, Fenerbahçe maçında galibiyeti kaçıran taraf olduklarını söyledi.

El Maestro, "Fenerbahçe pozisyon bile üretemedi. Kaleyi bulan 4 şutları vardı. 1-1 bitti maç. Bu sonuçtan mutlu değiliz. Bugün buraya gelen Türkiye'nin en güzide taraftarlarına galibiyet hediye edemedik. Özür dileriz. Futbolda hiçbir şeyin garantisi yok. Gaziantep'e karşı bu oyunu oynarsak galip geleceğimize eminim. Bu oyunu her hafta oynamak da kolay değil."dedi

“Sonuçtan memnun değiliz”

El Maestro, oyunun her alanında Fenerbahçe'den üstün olduklarını ifade ederek, “Sonuçtan memnun değiliz. Galip gelmesi gereken taraf bizdik” şeklinde konuştu.

Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında Fenerbahçe'yi konuk eden Göztepe, rakibiyle 1-1 berabere kaldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Göztepe Teknik Direktörü Nestor El Maestro, oyunun her anında Fenerbahçe'den üstün olduklarını söyleyerek, “Oyunun her fazında biz daha iyiydik. Taktiksel olarak da daha iyiydik. Türkiye'nin en büyük takımına karşı daha iyi bir takım bizmişiz gibi oyun sergilemek güzel bir şey. Sonuçtan memnun değiliz. Galip gelmesi gereken taraf bizdik. Her maç bu seviyede performans göstermek ne kadar kolay olur bilmiyorum. Bunun için çalışacağız” dedi.

Devre arası transferi için yönetimle bazı görüşmeler yaptığını ifade eden El Maestro, “Herkesin işini iyi yaptığı bir yerde çözümü bulmak daha kolay olacak. Şuan daha önemli olan şey işimizi en iyi şekilde yapmaya çalışmak. Yarın tekrar çalışmaya başlayacağız. Önümüzdeki maçlara en iyi şekilde hazırlanacağız. En iyi taktiksel performansı sağlamaya çalışacağız. Her maçı final gibi görüp hazırlanacağız” diye konuştu.

FENERBAHÇE KAFİLESİNİ TAŞIYAN OTOBÜSE TAŞ ATILDI

Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüse Gürsel Aksel Stadı'na gelirken Mustafa Kemal Sahil Bulvarı Göztepe köprüsü yakınlarında taş atıldı.

Otobüsün camında hasar meydana geldi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.