Dolar 32,3666
%0.15
Euro 34,9429
%-0.35
Altın 2.325,450
%0.22
Bist-100 9,12
%0.45

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Göz-Göz evinde bozguna uğradı

Göz-Göz evinde bozguna uğradı

Spor Toto Süper Lig'in 12. hafta maçında Göztepe, konuk ettiği Konyaspor'a 2-0 mağlup oldu. Yeşil beyazlıların golleri Cikalleshi'den geldi. Göztepe'de Yalçın Kayan ilk yarıda kırmızı kart gördü. Öte yandan Göztepe son 3 haftada sadece 1 puan alarak tehlike bölgesinde kalmayı sürdürdü.

  • Ege Postası
  • 07.11.2021 - 16:08

Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında Göztepe, İttifak Holding Konyaspor'u ağırladı.

Gürsel Aksel Stadı'nda oynanan müsabakada hakem Yasin Kol düdük çaldı

Mücadele, 2-0'lık İttifak Holding Konyaspor üstünlüğüyle noktalandı.

Konuk ekibe galibiyeti getiren goller 25 ve 72. dakikalarda Cikalleshi'den geldi.

Maça etkili başlayan ev sahibi ekip rakip kalede üst üste ataklar gerçekleştirdi. İlk yarının ortalarında oyunu dengeleyenKonya, Göztepe'nin eski futbolcusu Serdar Gürler'in şık asisti Cikalleshi'nin golüyle 1-0 öne geçti. İlk yarı tamamlanmak üzereyken İzmir ekibinde Yalçın Kayan rakibine yaptığı sert müdahale sonrasında kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. İlk yarının uzatma dakikalarında Göztepe bir gol buldu ancak VAR incelemesi sonrasında gol geçersiz sayıldı. 10 kişi işle 2. yarıda risk alarak oynayan sarı kırmızılılar savunmada çok boşluk verdi. Konyaspor bu boşlukları değerlendirerek Cikalleshi ile bir gol daha buldu ve Konyaspor deplasmanda rakibini 2-0 yenmeyi başardı.

Bu sonuçla 23 puana ulaşan İttifak Holding Konyaspor, maç fazlasıyla 3. sıraya yerleşti.

9 puanlı Göztepe ise 19. sırada konumlandı.

MAÇTAN DAKİKALAR

Karşılaşmanın 4. dakikasında sol kanattan Yalçın'ın yaptığı ortada ceza sahası içinde topla buluşan Soner'in şutunda, meşin yuvarlak üstten dışarı çıktı.

Karşılaşmanın 11. dakikasında Jahovic'in sağ kanattan yaptığı ortada ceza sahası içinde müsait durumdaki Lourency'nin vuruşunda, meşin yuvarlak direğin yanından auta gitti.

18. dakikada Cherif Ndiaye'nin pasıyla ceza sahasının hemen önünde meşin yuvarlakla buluşan Yalçın'ın şutunda, kaleci Sehic topu kontrol etti. 

23. dakikada Endri Çekiçi'nin pasıyla topla buluşan Skubic'in sert şutunda, direğe çarpan top üstten auta çıktı.

25. dakikada konuk ekip öne geçti. Sağ kanattan Serdar Gürler'in yaptığı ortada arka direkte boş durumda bulunan Cikalleshi, meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 0-1 

45+6. dakikada sağ taraftan Berkan Emir'in kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içindeki Kahraman Demirtaş meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. İlk önce gol kararı veren hakem Yasin Kol, VAR'dan gelen uyarı üzerine pozisyonda elle müdahale olduğu gerekçesiyle golü iptal etti.

Karşılaşmanın 55. dakikasında ceza sahası dışından Tijanic'in sert şutunda direkten dönen topu savunma oyuncuları kornere uzaklaştırdı. 

70. dakikada Lourency'nin yaptığı ortada ceza sahası içindeki Ideye Brown'ın kafa vuruşunda, kaleci Sehic topu kontrol etti.

72. dakikada İttifak Holding Konyaspor farkı 2'ye çıkardı. Sol kanattan hızlı gelişen atakta Serdar'ın pasıyla sol çapraz pozisyonda topla buluşan Cikalleshi'nin vuruşunda, meşin yuvarlak ağlara gitti: 0-2 

Göztepe'de 79. dakikada sakatlanan Kerim Alıcı, tedavisinin ardından bir süre sahada kalmasına rağmen oyuna devam edemedi. Oyuncu değiştirme hakkı kalmayan Göztepe, müsabakayı 9 kişiyle tamamladı.

İttifak Holding Konyaspor, karşılaşmadan 2-0 galip ayrıldı. 

Stat: Gürsel Aksel

Hakemler: Yasin Kol, Mehmet Kısal, Özgür Ertem

Göztepe: İrfan Can Eğribayat, Arslanagic (Dk. 46 Wilker), Atınç Nukan, Kahraman Demirtaş, Murat Paluli, Soner Aydoğdu, Yalçın Kayan, Berkan Emir (Dk. 46 Kerim Alıcı), Cherif Ndiaye (Dk. 61 Ideye Brown), Lourency (Dk. 71 Halil Akbunar), Jahovic (Dk. 15 Tijanic)
İttifak Holding Konyaspor: Sehic, Skubic, Ahmet Çalık, Adil Demirbağ, Guilherme, Serdar Gürler (Dk. 87 Rahmanovic), Soner Dikmen (Dk. 87 Oğulcan Ülgün), Hadziahmetovic, Bytyqi (Dk. 39 Michalak), Endri Çekiçi (Dk. 58 Mpoku), Cikalleshi

Goller: Dk. 25 ve 72 Cikalleshi (İttifak Holding Konyaspor)

Kırmızı kart: Dk. 45 Yalçın Kayan (Göztepe)

Sarı kartlar: Dk. 27 Arslanagic, Dk. 63 Lourency, Dk. 89 Murat Paluli (Göztepe), Dk. 37 Bytyqi, Dk. 45+9 Guilherme, Dk. 85 Skubic (İttifak Holding Konyaspor)

Nestor El Maestro: “Golü bulamamamız yenilgi için en büyük etken”

Göztepe Teknik Direktörü Nestor El Maestro, sahalarında 2-0 kaybettikleri Konyaspor mücadelesinin ardından yaptığı açıklamada, “Özellikle ilk yarının başlarında golü nasıl bulamadık, ikinci yarının başında yine golü nasıl bulamadık anlamadım. Golü bulamamamız yenilgi için en büyük etken” dedi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Göztepe Teknik Direktörü Nestor El Maestro, mücadeleyi değerlendirdi. Maestro, maçta adeta bir dejavu yaşadıklarını belirterek, “Kaybettiğimiz için çok üzgünüz.

Sahada çok iyi işler yaptık ama sonuç alamadık. Sahaya istediklerimi yansıtan oyuncularımı tebrik etmek isterim. Sahaya yansıtmak istediğimiz futbolu gerçekleştirdiler, kontrolümüz altında olarak veya kontrolümüz altında olmayarak sahada yaşanan birçok konuda iyi şeyler yaptığımızı düşünüyorum ama sonuç olarak puansız ayrılıyoruz. Bizi üzen şey bu. Ama bugün beklenmeyen durumlar yaşandı saha içinde. Sakatlık gibi, VAR faktörü gibi beklemediğimiz şeyler yaşandı. Gole çeviremediğimiz pozisyonlar var. Her takıma karşı 1, 2, 3, 4, 5 şans bulup, bunun üzerine golleri bulamazsak, bu fırsatları değerlendiremezsek karşı taraf bu cezayı keser. Özellikle ilk yarının başlarında golü nasıl bulamadık, ikinci yarının başında yine golü nasıl bulamadık anlamadım. Golü bulamamamız yenilgi için en büyük etken” ifadelerini kullandı.

“Eksiklerimizi görmek için analiz yapmak zorundayız”

Maestro, golcü oyuncu eksikliğinin sorulması üzerine şu şekilde yanıt verdi: “Genel olarak analiz yapmamız gerekiyor. Herkes kendi eşinin dünyanın en güzel kadını, kendi çocuğunu en zeki çocuğu olarak görür ama gerçeklerle yüzleşmek daha farklıdır. Biz de bazı eksiklerimizi, bazı düzeltmemiz gereken şeyleri görmek için analiz yapmak zorundayız. Son haftalarda ligin ön sırasında yer alan takımlara karşı oynuyoruz. Bunlar rakiplerimiz dersek takımımız çok iyi bir oyun ortaya koydu. Her ne kadar İstediğimiz sonuçları alamasak da ligin önde gelen takımlarına karşı iyi mücadele gösterdik.”

Maestro son olarak, Yalçın Kayan'ın kırmızı kartla oyun dışında kalmasının ardından ikinci yarıda planlarını yaptıklarını belirterek, Kerim Alıcı'nın sakatlığı sebebiyle maça devam edememesiyle beraber maçın ciddiyetinin kalmadığını da sözlerine ekledi.

İlhan Palut: “Çok değerli bir galibiyet aldık”

Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, deplasmanda 2-0 kazandıkları Göztepe maçının ardından yaptığı açıklamada çok değerli bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, mücadeleyi değerlendirdi.

İlhan Palut, maçın zor geçeceğini ve Göztepe'nin önde baskı yaparak maça başladığını belirterek, ”Beklemediğimiz şey ilk 15 dakikada baskıyı aşamamız oldu. Daha sonra oyunda dengeyi sağladık ve ataklar gelmeye başladı. Direkten dönen top, sonra gelen gol. Bizim takımın yere daha sağlam bastı ayaklar. Göztepe'nin ilk yarının sonunda yediği kırmızı kart ve eksik kalması bizim gibi iyi pas yapan bir takım için gerçekten avantajdı. İkinci yarı 10 dakikada Göztepe etkili bir giriş yapsa da oyunun kontrolünü elimizde tutuk. Skoru artırabileceğimiz anlar vardı, olmadı. Konyaspor çok iyi bir gününde değildi, maçın kırılma anları bizim lehimize gelişti ve buradan çok değerli bir galibiyet aldık. Takımımı kutluyorum, Göztepe'ye de başarılar diliyorum” dedi.

Öte yandan Palut, maçın 38. dakikasında sakatlanarak oyundan çıkan Zymer Bytyqi'nin dizinde önemli bir sorun olmadığını düşündüğünü söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.