Dolar 32,5825
%0.33
Euro 34,7889
%0.16
Altın 2.509,460
%1.01
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Göz-Göz'den evinde 3 gollü galibiyet

Göz-Göz'den evinde 3 gollü galibiyet

Spor Toto 1. Lig’in 22. haftasında Göztepe, evinde karşılaştığı Bandırmaspor’u 3-1 mağlup etti. Öte yandan mücadelenin 35. dakikasında konuk takımdan Koutroubi, Mamah ile çarpıştı. Tecrübeli oyuncu 38. dakikada oyundan çıkmak zorunda kaldı. Kendini iyi hissetmeyen oyuncu daha sonra maçın devre arasında ambulansla hastaneye kaldırıldı.

  • Ege Postası
  • 27.01.2023 - 22:52

Spor Toto 1'inci Lig'de geçen hafta deplasmanda Erzurumspor FK'yı 1-0 yenerek Play-Off yolunda umutlanan Göztepe, evinde önemli rakiplerinden Bandırmaspor'u da 3-1 mağlup etti ve haftayı 3 puanla kapattı. 

Sarı-kırmızılıların cezası nedeniyle taraftarından yoksun olarak oynadığı maçta perdeyi 3'üncü dakikada Yasin açtı.

Konuk Bandırmaspor 27'de Cebio Soukou ile tabelayı eşitledi.

Yasin 44'te bir kez daha sahneye çıkıp İzmir ekibini 2-1 üstünlüğe taşıdı.

Atanga, 85'te skoru belirleyen isim oldu.

Göztepe bu sonuçla 30 puana yükselirken, Bandırmaspor 34 puanda kaldı. 

Ligde gelecek hafta Göztepe, Gençlerbirliği deplasmanına gidecek. Bandırmaspor ise evinde Denizlipsor'u konuk edecek.

Ligin ilk yarısında oynanan maçta, Bandırmaspor, sarı-kırmızılı ekibi 2-1 yenmişti.

Maçtan dakikalar

3. dakikada rakip ceza sahası dışında topu kazanan Yasin Öztekin, düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 1-0

16. dakikada frikik kazanan Bandırmaspor’da; topun başına Kerim Avcı geldi ve doğrudan kaleye gönderdiği şut çok az bir farkla üstten dışarı çıktı.

20. dakikada sağ taraftan atak gerçekleştiren Bandırmaspor; Manos’un, Kerim’e pasında Kerim Avcı yine doğrudan şut attı ama bu kez de Arda’yı geçemedi.

27. dakikada Kerim Avcı’nın pasıyla rakip ceza sahasında topla buluşan Cebio Soukou, kaleci Arda’yı geçerek golünü attı. 1-1

41. dakikada İsmail Köybaşı’nın serbest vuruşunda ceza sahası içinde Mihojevic kafayla topu kaleyi yolladı, kaleci son anda kornere çeldi.

44. dakikada İsmail Köybaşı’nın rakip ceza sahasında içeriye çevirdiği topta Yasin Öztekin meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 2-1

56. dakikada savunmanın hatasıyla topu önünde bulan Kvasina, şutunu çekti fakat kaleciyi geçemedi.

85. dakikada Michee Ngalina’nın sağ kenardan açtığı orta ile topla buluşan Atanga farkı üçe çıkaran golü attı. 3-1

Stat: Gürsel Aksel

Hakemler: Mehmet Türkmen, Gökhan Memişoğlu, Burak Cansız

Göztepe: Arda Özçimen, Mihojevic, Emir Ortakaya, Arslanagic, Tarık Çamdal (Dk. 90+4 Lukas Erhan Gottwalt), Mamah (Dk. 81 Ngalina), Yalçın Kayan, Tuğbey Akgün, İsmail Köybaşı, Yasin Öztekin (Dk. 77 Atanga), Kvasina

Bandırmaspor: Gkelios, Levent Ayçiçek, Fatih Kurucuk, Koutroumpis (Dk. 38 Oğuz Kağan Güçtekin), Caner Cavlun, Sedat Şahintürk (Dk. 46 Terzic), Mulumba, Mehmet Özcan (Dk. 46 Camara), Soukou, Kerim Avcı, Manos (Dk. 46 Atabey Çiçek)

Goller: Dk. 3 ve 44 Yasin Öztekin, Dk. 85 Atanga (Göztepe), Dk. 27 Soukou (Beyçimento Bandırmaspor)

Sar kartlar: Dk. 90 Atabey Çiçek, Dk. 90+5 Mulumba (Beyçimento Bandırmaspor), Dk. 90+1 Arslanagic (Göztepe)

Göztepe-Bandırmaspor maçında oyuncu hastanelik oldu

Göztepe ve Bandırmaspor karşı karşıya geldiği maçın 35. dakikasında hava topu mücadelesinde Göztepeli Kenneth Obinna Mamah ile Bandırmasporlu Georgios Koutroubis çarpıştı. Maçın hakemi sağlık görevlilerini sahaya davet ederken, sahaya giren sağlık görevlileri ilk müdahaleleri yaptı. Koutroubis 38. dakikada oyundan çıkmak zorunda kaldı. Kendini iyi hissetmeyen oyuncu daha sonra maçın devre arasında ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Şakir Özkayımoğlu: “Doğru işler yapıyoruz”

Göztepe Teknik Direktörü Şakir Özkayımoğlu, Bandırmaspor maçının ardından çok doğru işler yaptıklarını ifade ederek, “Oyuncular çok konsantre, soyunma odasında inanılmaz bir sevinç vardı” şeklinde konuştu.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Göztepe Teknik Direktörü Şakir Özkayımoğlu, istediklerini sahaya yansıttıklarını söyleyerek, “Bandırma çok önemli bir takım. Son 6 maçta 5 galibiyet 1 beraberlik aldılar” dedi.

Oyuncularını tebrik ederek konuşmaya başlayan Özkayımoğlu, “Çocukların hepsini tebrik ediyorum. Çok doğru işler yapıyoruz. Oyuncular çok konsantre ve çok bağlılar bu takıma; soyunma odasında inanılmaz bir sevinç vardı. Son cezalı maçımız. 15 gün sonra muhteşem taraftarımızla dönüyoruz. Bandırma çok önemli bir takım. Son 6 maçta 5 galibiyet 1 beraberlik aldılar. Merkezden başlattıkları atakları engellemek için çalıştık, bunda da başarılı olduk. Zor gol yiyen bir takımız. Bulduğumuz pozisyonları da değerlendirdik. Birkaç tane daha gol atabilirdik ve farklı bir sonuçta ortaya çıkabilirdi. Galip geldiğimiz için çok mutluyuz” dedi.

Mesut Bakkal: “Üretken değildik”

Bandırmaspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, Göztepe maçının ardından galibiyet serisini sürdürmek istediklerini ifade ederek, “Üretkenlikten yana sıkıntı çektik” şeklinde konuştu.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Bandırmaspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, maçtan ders çıkaracaklarını ifade ederek, “Haftalardır iyi bir çıkışımız vardı. Oyunun başında bireysel hatan gol yedik” dedi.

Basit goller yediklerini dile getiren Bakkal, “Haftalardır iyi bir çıkışımız vardı. Oyunun başında bireysel hatadan gol yedik. İlk 20 dakikadan sonra toparlandık ve golü de bulduk. Bu kadar ucuz ve bu kadar uzak oynarsanız mağlubiyetten kaçamazsınız. Baskılıymış gibi, top bizdeymiş gibi göründük ama üretkenlikten yana sıkıntı çektik. İyi bir takımız ama böyle basit goller yememeliyiz. Göztepe’yi de tebrik ediyoruz. Çok baskı yemeden ve topu vermeden mağlup olduk. Bunlardan ders çıkaracağız. Lig uzun bir maraton” ifadelerini kullandı.(İHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.