Dolar 32,5990
%0.38
Euro 34,7807
%0.14
Altın 2.497,300
%0.52
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gol düellosunda kazanan Altınordu

Gol düellosunda kazanan Altınordu

Spor Toto 1. Lig'in 18. haftasında Balıkesirspor ve Altınordu karşılaştı. Küme düşme hattını yakından ilgilendiren kritik maçta kazanan 90+3'te bulduğu golle 4-3'lük skorla Altınordu oldu. Öte yandan Altınordu’da Ahmet Dereli kaydettiği 4 gol ile maça damga vuran isim oldu.

  • Ege Postası
  • 18.12.2021 - 21:09

Spor Toto 1. Lig'in 18. haftasında Balıkesirspor ile Altınordu karşı karşıya geldi.

Balıkesir Atatürk Stadyumu'nda oynanan müsabakada hakem Caner Ak düdük çaldı.

Gol düellosuna sahne olan keyifli karşılaşmada kazanan 4-3'lük skorla Altonordu oldu.

Küme düşme hattını yakından ilgilendiren mücadele ev sahibi Balıkesirspor'un gollerini 47 ve 81. dakikada Anıl Taşdemir ile 55'te Doğa İleri kaydetti.

İzmir temsilcisi Altınordu adına ise rakip fileleri 34, 37, 50 ve 90+4. dakikalarda 4 kez sarsan Ahmet Dereli müsabakaya damga vurdu.

Maçta Altınordu, karşılaşmanın 34. dakikasında Ahmet Dereli’nin düşürülmesi ile penaltı kazandı. Topun başına geçen tecrübeli oyuncu, deplasmanda takımını 1-0 öne geçirdi. Bu golden 5 dakika sonrasında Metehan Yilmaz’ın ara pasına iyi hareketlenen Ahmet Dereli, maçın ilk yarısının skorunu belirledi. 0-2.

İkinci yarının hemen başında Balıkesirspor kazandığı penaltı ile farkı bire indirdi. Maçın yıldızı Ahmet Dereli, 50. dakikada tekrar sahneye çıktı. Hüsamettin Yener’in hızlı kullandığı taç atışında tecrübeli oyuncu sağ kanattan ceza alanına girer girmez vurdu ve durumu 3-1 yaptı. Bu dakikadan sonra ev sahibi ekip 55’te Doğa İşeri ile tekrar farkı bire düşürdü. 80. dakikada Balıkesirspor penaltı atışı kazandı. Altınordu kalecisi Ali Emre Yanar’ın çıkardığı topu Anıl Taşdemir tamamlayarak takımının beraberlik golünü kaydetti. Maçın uzatma bölümünde Recep Aydın, soldan Ali Dere’yi kaçırdı. Bu oyuncunun ortasında ceza alanı içinde oluşan karambolde en son topla buluşan Ahmet Dereli, maçın skorunu belirleyen isim oldu. 3-4. 

Bu sonucun ardından puanını 19'a çıkaran Altınordu maç fazlasıyla 16. sırada yer aldı.

Spor Toto 1. Lig'in dibine adeta demir atan ev sahibi Balıkesirspor ise 7 puanda kaldı. 

MAÇTAN DAKİKALAR

1. dakikada gelişen Altınordu atağında Volkan'ın ceza sahası içine ortaladığı topa Kürşad'ın gelişine attığı şut kaleci Atilla'da kaldı.

18. dakikada ani gelişen Balıkesirspor atağında İbrahim Halil'in sert şutu Altınordu defansı tarafından uzaklaştırıldı dönen top Otoo'nun önünde kaldı. Mahatma Oto'un attığı gol Hakem Caner Ak tarafından ofsayt gerekçesi ile iptal edildi.

33. dakikada Cedric Kore ceza sahası içinde Ahmet Dereli'yi düşürünce hakem Caner Ak penaltı noktasını gösterdi.

34. dakikada kazanılan penaltı atışını Ahmet Dereli gole çevirdi. 0-1

36. dakikada Altınordu atağında Metehan Yılmaz'ın pası ile ceza sahası içine giren Ahmet Dereli topu ağlara gönderdi. 0-2

47. dakikada Erdem'in taç atışı ile ceza sahası içinde Mahatma Otoo'yu Ali Dere'nin yaptığı faule hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışı Anıl topu ağlarla buluşturdu. 1-2

50. dakikada ani gelişen Altınordu atağında Hüsamettin'in pası ile Ahmet Dereli topla ceza sahası içine girdi ve attığı şut ağlarla buluştu. 1-3

55. dakikada ani gelişen Balıkesirspor atağında Altınordu defansın uzaklaştıramadığı top Doğa'nın önünde kaldı. Doğa'nın şutu ağlarla buluştu. 2-3

80. dakikada Anıl'ın kullandığı kornerde İbrahim Halil'e yapılan faulde hakem penaltı noktasını gösterdi.

81. dakikada penaltı atışını kullanan Anıl'ın vuruşunda kale direğinden dönen topu Anıl tekrar ağlara gönderdi. 3-3

90+4. dakikada gelişen Altınordu atağında Ali Dere'nin ortasını Ahmet Dereli topu ağlarla buluşturdu. 3-4

Stat: Balıkesir Atatürk

Hakemler: Caner Ak, Kemal Elmas, Cem Özbay

Balıkesirspor: Atilla Özmen, Erdem Gökçe, Sedat Dursun, Doğa İşeri, Anıl Taşdemir, Kore (Dk. 71 Bilali), Otoo (Dk. 81 Oğuz Han Aynaoğlu), Batuhan İşçiler, İbrahim Halil Çolak, Kethewoama (Dk. 71 Muhammed Ali Doğan), Cumali Bişi

Altınordu: Ali Emre Yanar, Volkan Fındıklı, Metehan Yılmaz, Muzaffer Kocaer (Dk. 78 Recep Aydın), Ahmet Dereli, Ali Dere, Kürşad Sürmeli (Dk. 46 Sami Satılmış - Dk. 69 Yusuf Yalçın Arslan), Furkan Metin, Kenan Fakılı (Dk. 46 Feytullah Gürlük), Hüsamettin Yener, Rahmi Salih Kaya

Goller: Dk. 34 (Penaltıdan), 36, 50 ve 90+4 Ahmet Dereli (Altınordu), Dk. 47 (Penaltıdan) ve 80 Anıl Taşdemir, Dk. 55 Doğa İşeri (Balıkesirspor)

Sarı kart: Dk. 89 Metehan Yılmaz (Altınordu)

HÜSEYİN EROĞLU: ÇOK ÖNEMLİ BİR GALİBİYET ALDIK

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, “Tabiki hedefimiz galibiyetti. Maça da iyi başladık. İlk yarı topa sahip olduğumuz bölümlerde rakibimizi kalemizden uzak tuttuk. 2-0 skor avantajını da bulduk. İkinci yarının hemen başında gol yememiz rakibi oyunda tuttu. Sonrasında 3-1’i bulduk ancak pas hataları yapmaya başladık. Bir anda maç 3-3’e geldi. İki takım da son bölümde kazanmak için hamleler yaptı. Deplasmandan çok önemli bir galibiyetle dönüyoruz. Bu sezon ilk kez deplasmanda kazanmış olduk. 2 haftadır kazanıyoruz. Özgüvenimiz ve motivasyonumuz yükseldi. İkinci yarı daha iyi olacağımıza inanıyorum”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.