Dolar 32,4525
%-0.1
Euro 34,7363
%-0.67
Altın 2.441,060
%0.2
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gergin maçta 3 kırmızı kart çıktı! İzmir'de kazanan Beşiktaş!

Gergin maçta 3 kırmızı kart çıktı! İzmir'de kazanan Beşiktaş!

Spor Toto Süper Lig'in 37. haftasında Göztepe ile Beşiktaş, İzmir'de karşı karşıya geldi. Siyah beyazlı ekip 37. dakikadan itibaren 9 kişi oynadığı müsabakayı 2-0 kazandı. Öte yandan ev sahibi takımda ise 75'te Adis Jahovic kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

  • Ege Postası
  • 15.05.2022 - 18:54

Süper Lig'in 37. haftasında Göztepe ve Beşiktaş, Gürsel Aksel Stadyumu'nda kozlarını paylaştı.  Beşiktaş 2-0'lık skorla kazanarak sahadan 3 puanla ayrıldı.

Beşiktaş ilk yarıda Larin'in 27, Josef'in 32. dakikada attığı gollerle 2-0 öne geçti. Siyah-beyazlılarda Valentin Rosier 9 ve 19'da iki sart gördü. Josef de Souza ise 37'de direkt kırmızı kart gördü.

İlk yarı bu sonuçla sona erdi. İkinci yarıda ise gol sesi çıkmadı. 75'te Adis Jahovic, Necip Uysal'a ayağıyla kolunun arkasına yaptığı sert faulün ardından hakem Ümit Öztürk ilk önce sarı kartını gösterdi. VAR'dan gelen uyarı sonrasında pozisyonu tekrar izleyen Ümit Öztürk, sarı kartı iptal ederek Adis Jahovic'e kırmızı kartını gösterdi.

35 yaşındaki forvet oyundan çıkarken Beşiktaş kulübesiyle sözlü tartışmaya girdi. Araya giren yetkililer olayın büyümesini önledi. Maçın son anlarında ise Michy Batshuayi kendisine yapılan faulün ardından sinirlendi ve Göztepeli futbolcularla gerginlik yaşadı.

Beşiktaş'ın yıldız ismi Rachid Ghezzal, Göztepe maçında sakatlık yaşadı.Tecrübeli futbolcu, maçın 63. dakikasında sakatlanırken, sağlık görevlilerinin müdahalesine rağmen sekerek yedek kulübesine geldi. Siyah-beyazlılarda Ghezzal yerine ise Can Bozdoğan oyuna dahil oldu.

Mücadele Beşiktaş'ın 2-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

Bu sonucun ardından puanını 58'e yükselten Beşiktaş, maç fazlası ve averajla 5. sıraya yerleşti.Ligden düşmesi daha önce kesinleşen Göztepe ise 28 puanda kaldı.

Beşiktaş, sezonu Konyaspor ile evinde oynayacağı maçla tamamlayacak. Göztepe ise Adana Demirspor'a konuk olacak.

MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI

11. dakikada Berkan Emir'in sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda Beşiktaşlı iki futbolcunun uzaklaştıramadığı topla buluşan Di Santo'nun iki vuruşunda da kaleci Emre Bilgin meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

Beşiktaş'ta ilk sarı kartını 9. dakikada gören Roiser, 19. dakikada Baku'ya yaptığı faulün ardından ikinci kez sarı kartla cezalandırıldı ve kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

27. dakikada Beşiktaş öne geçti. Ghezzal'ın cezası sahası dışından kullandığı serbest vuruşta, saha sahasının sol çaprazında topla buluşan Larin, meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0.

32. dakikada Beşiktaş farkı 2'ye çıkardı. Emirhan'ın sağ kanattan verdiği pasla ceza sahası içinde topla buluşan Montero'nun yaptığı ortada, meşin yuvarlakla son olarak penaltı noktasında Josef buluştu. Bu oyuncu topu filelerle buluşturarak takımını 2-0 öne geçirdi.

36. dakikada Berkan Emir'e faul yapan Josef hakem Ümit Öztürk tarafından sarı kartla cezalandırıldı. Video Yardımcı Hakem'den (VAR) gelen uyarı üzerine pozisyonu tekrar izleyen hakem Ümit Öztürk, sarı kartı iptal ederek Josef'e direkt kırmızı kart gösterdi.

Müsabakanın ilk 45 dakikalık bölümü Beşiktaş'ın 2-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

66. dakikada Tijanic'in ceza sahasında sert şutunda, kaleci Emre'nin önlediği topu savunma oyuncuları uzaklaştırdı.

74. dakikada Beşiktaş ceza sahasında Necip Uysal'a yaptığı hareketin ardından Jahovic sarı kartla cezalandırıldı. Video Yardımcı Hakem'den (VAR) gelen uyarı üzerine pozisyonu izleyen hakem Ümit Öztürk, sarı kartını iptal edip Jahovic'e kırmızı kart gösterdi.

90+1. dakikada Baku'nun pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Ege'nin şutunda, kaleci Emre meşin yuvarlağı kornere çeldi.

Müsabakayı Beşiktaş 2-0 galip tamamladı.

Göztepe: 0 - Beşiktaş: 2

Stat: Gürsel Aksel

Hakemler: Ümit Öztürk, Mehmet Emin Tuğral, Hakan Karabalcık

Göztepe: Arda Özçimen, Murat Paluli (Dk. 46 Kerim Alıcı), Mihojevic (Dk. 63 Ege Özkayımoğlu), Kahraman Demirtaş (Dk. 46 Jahovic), Berkan Emir, Atakan Çankaya (Dk. 84 Efe Can Saçıkara), Arslanagic, Yalçın Kayan, Baku, Tijanic (Dk. 90+2 İzzet Furkan Malak), Di Santo

Beşiktaş: Emre Bilgin, Serdar Saatçı, Welinton (Dk. 12 Necip Uysal), Montero, Rosier, Josef, Emirhan İlkhan (Dk. 46 Hutchinson), Ghezzal (Dk. 64 Can Bozdoğan), Umut Meraş, Larin (Dk. 64 Batshuayi), N'Koudou (Dk. 22 Kenan Karaman)

Goller: Dk. 27 Larin, Dk. 32 Josef (Beşiktaş)

Kırmızı kartlar: Dk. 19 Rosier, Dk. 36 Josef (Beşiktaş), Dk. 74 Jahovic (Göztepe)

Sarı kartlar: Dk. 25 Murat Paluli, Dk. 31 Atakan Çankaya, Dk. 55 Di Santo, Dk. 60 Yalçın Kayan, Dk. 83 Ege Özkayımoğlu, Dk. 86 Kerim Alıcı (Göztepe), Dk. 45 Emre Bilgin, Dk. 87 Batshuayi (Beşiktaş)

Serdar Sabuncu: "Rakibin 9 kişi kalması oyun dengelerini farklı bir noktaya taşıdı"

Göztepe Teknik Sorumlusu Serdar Sabuncu, 2-0 mağlup oldukları Beşiktaş maçının ardından yaptığı açıklamada rakibin 9 kişi kalmasının oyun dengelerini bozduğunu belirterek, duran toplardan şanssız goller yediklerini ifade etti.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Göztepe Teknik Sorumlusu Serdar Sabuncu açıklamalarda bulundu. Serdar Sabuncu, "Öngörülmeyen bir başlangıç oldu. Rakibin 9 kişi kalması oyun dengelerini farklı bir noktaya taşıdı. Duran toplardan şanssız goller yedik. Rakibin eksik kalmasıyla birlikte oyun formatı taktik yaklaşımları havada bıraktı. Oyunun başlangıcında gollere ve kartlara kadar istediğimiz tempoda oyun gidiyordu. Daha sonra ayrı bir senaryo oldu. Rakip usta oyuncuları ve tecrübesiyle skoru korumasını bildi ve istediği sonuçla ayrıldı" şeklinde konuştu.

Valerian Ismael: "Sonuna kadar savaştık"

Beşiktaş Teknik Direktörü Valerien Ismael, deplasmanda 9 kişiyle 2-0’lık skorla kazandıkları Göztepe maçının ardından yaptığı açıklamada, "Sonuna kadar savaştık. İhtiyacımız olduğunda gençlerimizden faydalanabileceğimizi bugün bir kez daha gördük" dedi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Beşiktaş Teknik Direktörü Valerien Ismael açıklamalarda bulundu. Valerien Ismael, çok güçlü başladıklarını ifade ederek, "İlk kırmızı kart oyunu değiştirdi. Sonrasında 2 gol attık. Doğru zamanda goller bulduk. İkinci kırmızı karttan sonra oyun hayatta kalma oyuna döndü. Rakibi mümkün olduğunca kalemizden uzak tutmaya çalıştık. Sonuna kadar savaştık. Kaleci Emre çok iyi iş çıkardı. Akademimizin de iyi iş çıkardığını söylemek istiyorum. İhtiyacımız olduğunda gençlerimizden faydalanabileceğimizi bugün bir kez daha gördük" şeklinde konuştu.

"Maçın öncesinde futbolcu arkadaşlarımıza henüz daha tatile çıkmadığımızı söyledim"

Valerien Ismael, maçta gördükleri iki kırmızı kartın sorulması üzerine şöyle konuştu:
"Bu birazcık mantaliteyle alakalı. Biz Beşiktaş’ız. Maçın öncesinde futbolcu arkadaşlarımıza henüz daha tatile çıkmadığımızı ve kulüp için oynamamız gerektiğini söyledim. Kulübün bu noktada düzgün temsil etmemiz gerektiğinden bahsettim. Seneye de bunu aynı şeklinde devam ettirmemiz gerekiyor. Bugün 2 kırmızı karttan sonra bu saydıklarımı yapmak çok kolay olmadı ama günü sonunda görmek istediğimiz birazcık da bu konulardı."

"Rosier ilk sarı kartı görmeyebilirdi"

Rosier’in ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kalması hakkında da konuşan Valerien Ismael, "Bu maç sezonun özeti gibi bir maçtı. Sakatlıkların olduğu bir sezondu. İkinci konu ise disiplin. Çok erken bir kırmızı kart gördük. Kart tartışılabilir, ikinci kartta bir hata olduğunu düşünüyorum. Futbolcumuz en azından ilk sarı kartı görmeyebilirdi. Üçüncü konu ise takımın her an gidişatı değiştirebilecek seviyede olduğu konusu. Bunları futbolcu arkadaşlarımızla kendi aramızda konuştuk. Seneye daha güçlü daha disiplinli, kaliteli ve doğru mantaliteye sahip hedeflerine ulaşan bir Beşiktaş izleyeceksiniz" ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.