Dolar 32,4360
%-0.16
Euro 34,7801
%-0.55
Altın 2.450,080
%0.57
Bist-100 9.934,00
%2.24

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ege derbisinde kazanan Altınordu

Ege derbisinde kazanan Altınordu

TFF 1'inci Lig'in 6'ncı haftasında Altınordu, 74 dakika 10 kişi oynayıp 1-0 geriye düştüğü evindeki Ege derbisinde Denizlispor'u 90+4'üncü dakikada Ahmet Dereli'nin golüyle 2-1 mağlup etti. Ev sahibi ekipte Yusuf Yalçın, 16'ncı dakikada direkt kırmızı kart gördü. Konuk ekip 44'üncü dakikada Djedje'nin golüyle 1-0 öne geçip soyunma odasına üstün girdi. İkinci yarının başında 47'nci dakikada Recep'le eşitliği yakalayan İzmir temsilcisi, 90+5'inci dakikada Ahmet Dereli'nin golüyle 3 puana uzandı.

  • Ege Postası
  • 19.09.2021 - 21:55

TFF 1. Lig’in 6. haftasında Altınordu ile Denizlispor karşı karşıya geldi.

Bornova Aziz Kocaoğlu Stadyumu’nda oynanan mücadeleyi Mert Güzenge yönetti.

Karşılaşma, 2-1 Altınordu üstünlüğüyle noktalandı.

Konuk ekip, devre biterken Djedje’nin attığı golle soyunma odasına üstün girdi.

Ev sahibi Altınordu, ikinci yarının hemen başında Recep’le eşitliği yakaladı.

Maçın 90+5. dakikasında Altınordu, Ahmet Dereli'nin golüyle üstünlüğü yakaladı.

Mücadelede dakikalar 16’yı gösterirken Altınordulu Yusuf Arslan, direkt kırmızı kartla oyundan ihraç edildi.

Altınordu bu sonuçla 7 puana ulaşırken, Denizlispor 6 puanda kaldı.

TFF 1. Lig'de Altınordu gelecek hafta Bandırmaspor'a konuk olacak. Denizlispori Samsunspor'u ağırlayacak

MAÇTAN DAKİKALAR

5. dakikada sağ kanattan gelişen Altınordu atağında Ahmet İlhan, ceza sahasına ortaladı, Hüsamettin topu kafa vuruşuyla kaleye yönlendirse de kaleci Stachowiak topu çeldi.

6. dakikada sol kanattan atak yapan Altınordu'da, Recep Aydın çizgiye inerek orta yaptı, Hüsamettin topa yükselerek kaleye gönderdi, meşin yuvarlak üst direkten döndü.

16. dakikada sol kanattan kontra atak yapan Denizlispor'da Ömer Şişmanoğlu, Yusuf Arslan girdiği ile ikili mücadelede yerde kaldı. Hakem Mert Güzenge, Yusuf Arslan'a kırmızı kart gösterdi.

19. dakikada Denizlispor'da ceza sahası dışı sol çaprazından serbest vuruş kullanan Mustafa'nın şutunda top yan direkten ceza sahasına döndü. Dönen topa Ömer vursa da Rıdvan topa siper olarak golü önledi.

20. dakikada Denizlispor'da Darri'nin ara pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Mustafa, şutunu atsa da kaleci Ali Emre gole izin vermedi.

44. dakikada sol kanattan yüklenen Denizlispor'da Gökhan'ın vuruşunda top kaleci Ali Emre'den ceza sahasına döndü, topa gelişine vuruş yapan Djedje'nin vuruşunda Rıdvan topa çizgide müdahale etse de başarılı olamadı. Hakem Mert Güzenge gol kararı verdi. 0-1

47. dakikada sol kanattan yüklenen Altınordu'da Ahmet İlhan, çizgiye inerek topu kale önüne çevirdi, Recep Aydın topa dokunarak ağlarla buluşturdu. 1-1

64. dakikada Altınordu'da Hüsamettin ceza sahası dışı sağ çaprazından kaleyi yokladı, kaleci Stachowiak uzanarak topu kornere çeldi.

84. dakikada orta alandan gelişen Denizlispor atağında Aissati'nin ara pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Ömer, topu kalenin sağına yönlendirse de araya giren kaleci Ali Emre topu kurtardı.

90+2. dakikada sol taraftan köşe vuruşu kullanan Altınordu'da Muzaffer'in ceza sahasına yaptığı ortaya yükselerek kafa vuruşu yapan Volkan'ın vuruşunda top kalenin üstünden az farkla auta çıktı.

90+5. dakikada Denizlisporlu Okan'ın savunmaya attığı pasta araya giren Ahmet Dereli savunmadan sıyrılarak kaleciyle karşı karşıya kaldı. Sol ayakla kalecinin sağından topu kaleye gönderen Ahmet Dereli, fileleri havalandırdı. 2-1

Altınordu: 2 - Denizlispor: 1

Stat: Bornova Aziz Kocaoğlu

Hakemler: Mert Güzenge, Murat Temel, Ogün Kamacı

Altınordu: Ali Emre Yanar, Rıdvan Koçak, Yusuf Yalçın Arslan, Volkan Fındıklı, Ali Dere, Ahmet İlhan Özek (Dk. 71 Ahmet Dereli), Kürşad Sürmeli, Recep Aydın, Feyttullah Gürlük (Dk. 75 Muzaffer Kocaer), Burak İnce (Dk. 46 Yusuf Can Esendemir), Hüsamettin Yener (Dk. 87 Furkan Metin)

Denizlispor: Stackhowiak, Özer Özdemir, Oğuz Yılmaz, Leo, Gökhan Süzen, Mustafa Çeçenoğlu (Dk. 71 Muğdat Çelik), Muhammed Gönülaçar, Djedje (Dk. 62 İlhan Depe), Darri (Dk. 46 Okan Derici), Aissati, Ömer Şişmanoğlu (Dk. 90+2 Tusha)

Goller: Dk. 45 Djedje (Denizlispor), Dk. 47 Recep Aydın, Dk. 90+5 Ahmet Dereli (Altınordu)

Kırmızı Kart: Dk. 16 Yusuf Yalçın Arslan (Altınordu)

Sarı kartlar: Dk. 8 Darri (Denizlispor), Dk. 28 Hüsamettin Yener, Dk. 45+1 Ahmet İlhan Özek ve Rıdvan Koçak (Altınordu)

Altınordu-Denizlispor maçının ardından

TFF 1. Lig'de Denizlispor'u 2-1 mağlup eden Altınordu'nun teknik direktörü Hüseyin Eroğlu, galibiyeti hak ettiklerini söyledi.

Eroğlu, maçtan sonra yaptığı değerlendirmede, müsabakaya iyi başlamalarına rağmen, 3-4 pozisyonu değerlendiremediklerini kaydetti.

Bu süreçte 10 kişi kaldıklarını belirten Eroğlu, "İyi giderken eksik kaldık. Ben kırmızı kart olduğunu düşünmüyorum. Eksik kalınca sistem anlamında hemen 5-3-1'e döndük." dedi.

Eroğlu, çizgiden çıkarmalarına rağmen gol kararı verilen pozisyonun gol olmadığını savunarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Soyunma odasında oyuncularımızın maçı alacağı inancını gördük. İkinci yarıda orta sahamızı geri aldık ve savunma üçlümüzü değiştirdik. Rakibin düşeceğini biliyorduk. Geçiş hücumuyla gol planlamıştık ve çok erken golü bulduk. Rakibin alanlarını iyi kapattık. Berabere bitse üzüleceğimiz bir maçtı. Çok güzel bir hikayeyle sonlandırmamız gereken bir maçtı. Nitekim son dakikada bulduğumuz golle, mutlu sonla biten bir maç oldu. Çok güzel ve anlamlı bir galibiyet oldu."

Oyuncularını tebrik eden Eroğlu, "Hakemlere çok yorum yapmak istemiyorum ama bizim aleyhimize birçok düdük çalındı. Maçın hikayesi daha farklı olabilirdi ama çok güzel sonuçlandı." diye konuştu.

Turhan: "Altınordu, '10 kişiyle maç nasıl kazanılır?' dersi verdi"

Denizlispor Teknik Sorumlusu Bulut Turhan, galibiyeti nedeniyle Altınordu'yu tebrik etti.

Rakiplerinin çok iyi mücadele verdiğini aktaran Turhan, şunları kaydetti:

"Altınordu, '10 kişiyle maç nasıl kazanılır?' dersi verdi. Biz iki maçı üst üste kazandığımız için motivasyonumuz düştü. Oyuncularımız biraz isteksizdi. Maçın zor olacağını biliyorduk. Rakibimiz 10 kişi kaldıktan sonra topa sahip olduk ama pozisyon bulamadık. Bulduklarımızı da değerlendiremedik. Denizlispor giderek ezberleyen bir takım durumunda. Birkaç haftaya daha ihtiyacımız var."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.