Dolar 32,3624
%0.14
Euro 34,9794
%-0.24
Altın 2.325,770
%0.23
Bist-100 9,11
%0.28

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Boksun Meleklerinin hedefi Dünya Şampiyonluğu

Boksun Meleklerinin hedefi Dünya Şampiyonluğu

Türkiye’de ilk ve tek olma özelliği gösteren Menderes Belediyespor Kadın Boks Takımı’nın hedefi önce Avrupa, ardından Dünya Şampiyonluğu.

  • Ege Postası
  • 24.01.2022 - 10:26

Ülkemizde birçok başarıya imza atan Menderes Belediyespor’un boksör melekleri gözlerini dünya şampiyonluğuna dikti.

“Türkiye’nin ilk ve tek kadın boks kulübü ”

Göreve geldikleri ilk günden bu yana spora ve sporcuya verdikleri desteklerle dikkatleri üzerine çeken Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, “İlçemizde sporun gelişmesi ve gençlerimizin bu faaliyetlere yönelerek kötü alışkanlıklardan uzaklaşmaları için, sporun her branşına desteğimiz sürecek.” dedi.

Başkan Kayalar, dünyada üçüncü Türkiye’de ise ilk kez Menderes Belediyespor bünyesinde Kadın Boks takımının faaliyet göstermeye başladığını ve bu durumdan büyük gurur duyduğunu ifade ederek şunları kaydetti:

“Menderes Belediyespor Kadın Boks takımımız iki yıl önce kurulmasına rağmen önemli başarılar elde etti. Milli Takım Antrenörümüz Oktay Çiçek ve kızlarımız hemen hemen haftanın her günü çalışarak şampiyonalara hazırlanıyorlar. İnanıyorum ki Boksun Melekleri ilçemizin adını tüm dünyaya duyuracak ve bize büyük bir gurur yaşatacaklar.”  

“Boksun Melekleri ilçemizin adını tüm dünyaya duyuracak”

Kadın Boks Takımı’nın ulusal ve uluslar arası platformda da ses getirdiğini vurgulayan Belediye Başkanı Kayalar şöyle devam etti:

“Boksun Melekleri önemli başarılar elde ederek bizleri gururlandırmaya devam ediyorlar. Sporcularımız, Menderes Belediyespor bünyesinde kazandıkları, 1 Avrupa Şampiyonluğu 2.’liği, 5 Türkiye Şampiyonluğu, 3 Türkiye Şampiyonluğu 2.’liği ve 5 Türkiye Şampiyonluğu 3.’lüğü ile göğsümüzü kabarttı. Şampiyonlarımızın şimdiki hedefleri ise önce Avrupa, ardından Dünya Şampiyonluğu.”

“Menderes boksun merkezi haline geldi”

Başkan Kayalar, birçok farklı ülkeden sporcunun ilçeye ziyarete geldiklerini de aktararak, “İlçemiz adeta boksun merkezi haline gelmeye başladı. Ukrayna, Almanya, Bulgaristan, Yunanistan ve Gürcistan olmak üzere birçok boksörü ilçemizde misafir ettik.” diye konuştu.

“2024 Olimpiyat kadrosuna adayım”

Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ı gelecek hafta yapılacak Türkiye Şampiyonası öncesi makamında ziyaret eden ve 3 kez Türkiye Şampiyonu olan Tuğba Nur Uzun ise, “Öncelikle Belediye Başkanımız Mustafa Kayalar’a, Menderes Belediyespor Kulüp Başkanımız Ertan Güleç’e ve antrenörüm Oktay Çiçek’e emekleri ve destekleri için teşekkür ederim.” dedi.

Şampiyonalar için gece gündüz demeden çalıştıklarını ifade eden Boksun Meleklerinden Tuğba Nur Uzun sözlerini şöyle noktaladı:

“Beraber ter döktüğümüz arkadaşlarımla birlikte, gelecek hafta Adana’da gerçekleşecek Türkiye Şampiyonluğuna var gücümüzle hazırlandık. İnanıyorum ki hepimiz birincilik alarak ilçemize gurur yaşatacağız. Çalışmalarımıza devam ederek hedefimizi her geçen gün daha da artıracağız. En büyük hayalimi gerçekleştireceğimi de size buradan söz veriyorum. 2024 Olimpiyat kadrosuna adayım.” 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.