Dolar 32,3641
%0.14
Euro 34,9931
%-0.21
Altın 2.325,120
%0.2
Bist-100 9,12
%0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Altonordu siftahı 'Timsah'la yaptı: 2-1

Altonordu siftahı 'Timsah'la yaptı: 2-1

TFF 1. Lig'in 4. haftasında galibiyeti bulunmayan Altınordu ile Bursaspor'un mücadelesinde 3 puan Altınordu'nun oldu.

  • Ege Postası
  • 12.09.2021 - 22:15

TFF 1. Lig'in 4. haftasında Altınordu, Bornova Aziz Kocaoğlu Stadyumu'nda konuk ettiği Bursaspor'u 2-1 yenerek sezonun ilk galibiyetine imza attı.

Ev sahibi ekibin gollerini 2’nci dakikada Ali Dere, 90+4’üncü dakikada Hüsamettin atarken, Bursaspor’un tek golü 90+5’inci dakikada Matavz’dan geldi.

Bu sonuçla Altınordu, puanını 4'e yükseltirken, art arda 3’üncü yenilgisini alan Bursaspor yine galibiyetle tanışamadı ve 1 puanda kaldı.

TRİBÜNDE SİNİRLER GERİLDİ

Maçın ilk yarısında tribünde seyirciler arasında gerginlik yaşandı. Altınordu taraftarları, “Bursa dışarı” diye tempo tutarken, VIP tribününde yer alan 50 kadar Bursalı, “En büyük Bursa” şeklinde tempo tuttu. Müsabakanın son dakikalarında Bursalı bir taraftarın küfretmesi üzerine emniyetle Bursalılar arasında arbede yaşandı. Polis bazı kişiler hakkında işlem yaptı.

MAÇTAN DAKİKALAR 

2’nci dakikada Altınordu öne geçti. Sağdan Recep’in pasında ceza sahası sol çaprazda topla buluşan Ali Dere, yerden bir vuruşla meşin yuvarlağı yakın direğin dibinden ağlara yolladı: 1-0.

19’uncu dakikada gelişen Bursaspor atağında soldan Onur geriye çıkardı, Matavz’ın sert şutunda kaleci Ali Emre topu kornere çeldi.

23’üncü dakikada sağdan Acolatse’nin pasıyla topla buluşan Matavz bir kez daha kaleyi yokladı, Ali Emre yine golü önledi.

39’uncu dakikada ev sahibi ekipten Feytullah Emircan’ın uzak mesafeden sert şutunda kaleci Erhan parmaklarının ucuyla topu kornere tokatladı. İlk yarı Altınordu’nun 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

69’uncu dakikada Bursaspor tehlikeli geldi. Soldan Ofosu’nun pasında ceza sahasına giren Emirhan yerden içeri verirdi, kaleci Ali Emre parmaklarının ucuyla topu çelerek mutlak bir golü önledi.

79’uncu dakikada Bruno’nun ara pasıyla soldan ceza sahasına giren Onur’un şutunda top yan ağlarda kaldı.

89’uncu dakikada Bursasporlu İsmail’in ceza sahası dışından şık vuruşunda kaleci Ali Emre çatala giden topu son anda kornere çeldi.

90+4’üncü dakikada Altınordu farkı 2’ye çıkardı. Hüsamettin, ceza sahası dışı sol çaprazdan sert bir vuruşla kaleci Erhan’ı avladı: 2-0.

90+5’inci dakikada Bursaspor golü buldu. Sağdan Batuhan’ın ortasında ön direkte Tim Matavz kafayla topu filelere gönderdi: 2-1.

Altınordu: 2 - Bursaspor: 1

Stat: Bornova Aziz Kocaoğlu

Hakemler: Alper Çetin, Nurettin Dinçer Demir, Mustafa Yüksel

Altınordu: Ali Emre Yanar, Rıdvan Koçak (Dk. 74 Rahmi Salih Kaya), Yusuf Yalçın Arslan, Yusuf Can Esendemir, Ali Dere, Ahmet İlhan Özek (Dk. 82 Ahmet Dereli), Recep Aydın, Volkan Fındıklı, Kürşad Sürmeli (Dk. 46 Metehan Yılmaz), Feyttullah Gürlük (Dk. 57 Burak İnce), Enis Destan (Dk. 46 Hüsamettin Yener)

Bursaspor: Erhan Erentürk, Mert Yılmaz (Dk. 74 Bruno), Luka Capan, Cüneyt Köz, Onur Atasayar, Ofosu (Dk. 83 Kerem Şen), Kubilay Sönmez, Emirhan Aydoğan (Dk. 83 Kerem Şen), Acolatse, Burak Altıparmak, Matavz

Goller: Dk. 2 Ali Dere, Dk. 90+4 Hüsamettin Yener (Altınordu), Dk. 90+5 Matavz (Bursaspor)

Sarı kartlar: Dk. 45+1 Enis Destan, Dk. 65 Metehan Yılmaz, Dk. 66 Yusuf Yalçın Arslan (Altınordu), Dk. 66 Kubilay Sönmez, Dk. 90+2 Kerem Şen (Bursaspor)

Hüseyin Eroğlu: "Bizim için önemli bir galibiyetti"

Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında mücadeleyi değerlendirdi.

Eroğlu, Bursaspor karşısında alınan 2-1'lik galibiyet için, "Bizim için önemli bir galibiyetti" diyerek, ilerleyen haftalarda daha iyi futbol izlettireceklerini söyledi.

Eroğlu, "Lige iyi başlayamamıştık. Milli takım arasını gerçekten iyi geçirdik. Oyun kurgusunu ilk haftalarda her maça yansıtmak basit olmuyor ama önemli olan skor olarak kazanmaktı. Savunmaya biraz daha önem verdik. Golü erken bulduk. Rakibin hücum opsiyonlarına yönelik alanları iyi kapattık. Kazandığımız topları sonuçlandırabileceğimiz 2-3 pozisyon daha vardı ilk yarıda ama çıkarken kaptırdığımız toplar ve topa sahip olamamamız ister istemez Bursaspor'un baskılı bir oyununa sebep oldu. İkinci yarıda sistemimizi değiştirdik, orta sahamızı kalabalık yaptık. Bursaspor çok duran top kazandı ama iyi savunduk. Kazanmak önemliydi. Son dakikalarda 2-0'ı yakaladıktan sonra da yemememiz gereken bir gol oldu. Golden sonra korner oldu bir daha yeseydik berabere bitecekti. Bu kadar emeğe yazık olacaktı. Bitiş düdüğüne kadar konsantre olmak gerekiyor. Bizim için önemli bir galibiyetti. Kazanmanın verdiği süreçle oyunsal anlamda daha iyi olabileceğimizi söyleyebilirim. Kazandığımız için mutluyum. Savunmada ve hücumda çok daha güçlü bir Altınordu izlettireceğiz. Bursaspor da güçlü bir kadro kurdu, önümüzdeki haftalarda onlar da başarılı olacaktır diye düşünüyorum. " dedi.

Fatih Tekke: "Keşke kötü oynasaydık da 3 puan alsaydık"

Bursaspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında mücadeleyi değerlendirdi.

Fatih Tekke, "İlk dakikada hiç beklemediğimiz bir şekilde bariz bir hata neticesinde gol yedik. Fakat golden sonraki oyunun tamamında çok üstündük. Maçın hakkı kesinlikle bu değildi ama futbolun içinde bunlar var. Üçüncü bölgeye bu kadar girip sonuçlandırmamız lazımdı. Oyuncularımın performansından genel olarak memnunum. Üzüntümüz fazla. Hiç böyle bir şey beklemiyorduk. Br başlangıç olur ümidiyle buraya geldik. Eksiklerimiz vardı, hepsi birer teferruat gibi gözüküyor ama neticesinde genel hatlarıyla oyundan memnunum. Keşke kötü oynasaydık da 3 puan alsaydık. 1 hafta içerisinde 2 maçımız daha var ve bunlara zihinsel olarak hazır olmak durumundayız. Bursaspor taraftarı şundan emin olsun: bu takım iyi bir takım olma yönünde adımlar atıyor. Hepimiz çok üzüldük ama bunu bir tarafa bırakmamız lazım. Ben çok ümitliyim. Takımımın kalitesi bu ligde ilk 2'ye girebilecek kalitede. Bir başlangıca ihtiyacımız var" dedi.

"Mağlup olunca birçok şey eleştirilecek, bunlar doğal"

Tekke, 74. dakikaya kadar oyuncu değişikliği yapmaması hakkında sorulan soruya ise şu şekilde yanıt verdi: "90 dakika boyunca kötü oynadığımız bölümle oldu diyemeyiz. Bruno bizim takım için özel bir oyuncu ama o da bize Perşembe günü katıldı. Ona maçtan önce en fazla 30 dakika oynatabileceğimi söylemiştim, o da kabul etmişti. Mağlup olunca birçok şey eleştirilecek, bunlar doğal. Keşke 3 puan alsaydık da bu iyi oyundan daha kötü bir oyun oynasaydık."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.