Dolar 32,5609
%0.15
Euro 34,8946
%0.67
Altın 2.428,060
%-0.2
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Altınordu’nun gençleri devlerle karşılaşacak

Altınordu’nun gençleri devlerle karşılaşacak

Altınordu Futbol Akademisi U15 Takımı, Almanya’da dünyanın 15 yaş kategorisindeki en büyük salon turnuvaları arasında gösterilen MTU Hallen Cup’ta dev takımlarla karşılaşacak.

  • Ege Postası
  • 02.12.2022 - 14:30

Altınordu Futbol Akademisi (ALFA) U15 Takımı, hafta sonu Almanya’da dünyanın 15 yaş kategorisindeki en büyük salon turnuvaları arasında gösterilen MTU Hallen Cup’a katılacak.

Geçtiğimiz yıllarda da turnuvaya katılan ve bu yıl 18.’si gerçekleştirilecek şampiyonaya yine davet alan Altınordu U15 takımı organizasyonda Barcelona, Manchester United, Bayern Munih, Ajax, Chelsea, Marsilya, Borussia Dortmund, Mainz 05, Kopenhag, Leipzig, Eintracht Frankfurt, Stuttgart ve Schalke 04 takımlarıyla mücadele edecek.

Altınordu’nun kalecisi, Satranç Şampiyonası’na hazırlanıyor

Öte yandan Altınordu Futbol Akademisi U15 Takımı oyuncularından Saim Sarp Bodur, Türkiye Satranç Şampiyonası’na hazırlanıyor.

Altınordu Futbol Akademisi (ALFA) U15 Takımı oyuncularından Saim Sarp Bodur, geçtiğimiz ay İzmir’de düzenlenen satranç turnuvasında derece elde etmişti. Bu başarıyı sayesinde Bodur, Türkiye Şampiyonası'na gitmeye hak kazandı. Genç sporcu, İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Satranç Federasyonu İzmir Satranç İl Temsilciliğinin 19-20 Kasım da düzenlediği, Yıldızlar İzmir Satranç İl Birinciliği Turnuvası'nda İzmir 6.'sı olmuştu.

Satranç, futbolda daha mantıklı ve hızlı kararlar vermemizi sağlıyor

Bu sonuçla Ocak ayında Türkiye Satranç Şampiyonası U15 kategorisinde mücadele etme hakkı kazanan Saim Sarp Bodur, satrançla futbolun benzerliklerinden bahsederek, “Satrancı 5-6 yaşlarımda oynamaya başladım. Sonra bırakmıştım. Yaklaşık 3 sene önce tekrardan merak sardım. Kendi çapımda yavaş yavaş oynayarak gelişimler gösterdim. Ardından turnuvalara katılmaya başladım ve süreç böyle ilerledi. Satranç, futbolda daha mantıklı ve hızlı kararlar vermemizi sağlıyor." dedi. (İHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.