Dolar 32,3789
%0.19
Euro 35,0323
%-0.09
Altın 2.326,490
%0.26
Bist-100 9,14
%0.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Altınordu son dakikada güldü

Altınordu son dakikada güldü

TFF 1. Lig'in 24. haftasında Altınordu, sahasında Bereket Sigorta Ümraniyespor'u Enis Destan'ın 90. dakikada kaydettiği penaltı golüyle 1-0 mağlup etti ve zirve yarışını sürdürdü. Öte yandan son 6 haftada beşinci galbiyetini elde eden Altınordu, 44 puanla 3. sıraya yerleşti. Ümraniyespor ise 31 puanla 11. sırada yer aldı.

  • Ege Postası
  • 27.02.2021 - 18:21

TFF 1. Lig'in 24. haftasında Altınordu ile Bereket Sigorta Ümraniyespor karşı karşıya geldi.

Bornova Aziz Kocaoğlu Stadyumu'nda oynanan, Burak Pakkan'ın yönettiği mücadelenin kazananı, 1-0'lık skorla Altınordu oldu.

Karşılıklı pozisyon girişimleriyle geçen mücadelede son anlara kadar gol sesi çıkmadı. Dakikalar 90'ı gösterirken, kazanırken penaltıda topun başına geçen Enis Destan, attığı golle takımına üç puanı kazandırmayı başardı.

Karşılaşmada ilk sarı kartını 51. dakikada, ikinci sarı kartını 66. dakikada gören Gökhan Süzen, kırmızı kartla oyun dışında kaldı. İkinci kez sarı kartla cezalandırıldığı pozisyonda sakatlanan Gökhan Süzen, sedyeyle soyunma odasına götürüldü.

Karşılaşmanın 90+7. dakikasında oyun durmadan üst üste iki faul yapan ve ikisi için de sarı kartla cezalandırılan Honore Gomis, kırmızı kart gördü.

Altınordu, bu galibiyetle puanını 44'e yükseltti ve maç fazlasıyla 3. sıraya yerleşmeyi başardı.

Bereket Sigorta Ümraniyespor ise, 31 puanda ve 11. sırada kalmayı sürdürdü.

Bu maçla birlikte, 5 maçlık yenilmezlik serisi bulunan Altınordu, bu seriyi 6'ya çıkardı. İzmir ekibi, kendisi gibi 5 maçtır yenilmeyen Bereket Sigorta Ümraniyespor'un da serisine son vermiş oldu.

İki ekip arasında, ligin ilk yarısında İstanbul'da oynanan mücadele, 1-1'lik beraberlikle noktalanmıştı.

Maçtan dakikalar...

1'inci dakikada gelişen Altınordu atağında Hüsamettin ceza sahası dışından sert vurdu, kaleci Burak topu kornere tokatladı.

19'uncu dakikada konuk ekipten Mayi sağdan ceza sahasına girip yerden vurdu, kaleci Erhan köşeye giden topu çıkararak gole izin vermedi.

24'üncü dakikada Ümraniyesporlu Kartal'ın sol çaprazdan şutunda meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı.

45+2'nci dakikada Bereket Sigorta Ümraniyespor tehlikeli geldi. Ahmet'in ara pasıyla topla buluşan Mayi'nin karşı karşıya vuruşunda kaleci Erhan golü ayağıyla önledi. İlk yarı 0-0 sona erdi.

58'inci dakikada Altınordu gole yaklaştı. Yiğit Emre'nin pasıyla sağdan ceza sahasına giren Şeref'in yerden vuruşunda meşin yuvarlak az farkla yandan dışarı gitti.

60'ıncı dakikada konuk ekip etkili geldi. Soldan Atakan'ın pasıyla ceza sahasına sokulan Gökhan sert vurdu, kaleci Erhan üzerine gelen topu güçlükle tokatladı.

66'ncı dakikada Ümraniyespor kaptanı Gökhan, Şeref'e yaptığı faul sonrası ikinci sarıdan kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı.

72'nci dakikada Enis ceza sahası dışından vurdu kaleciden seken topu Ahmet Dereli kafayla auta yolladı.

85'inci dakikada sağdan Şeref kesti, arka direkte Metehan kafayı vurdu, meşin yuvarlak yandan dışarı çıktı.

89'uncu dakikada Enis'le girdiği ikili mücadelede Batuhan topu eliyle kesti, Hakem Burak Pakkan penaltı noktasını gösterdi. 90'ıncı dakikaya sarkan atışı Enis gole çevirdi: 1-0.

90+7'inci dakikada Gomis, aynı pozisyonda önce Şeref'e sonra hakemin avantaja bırakmasının ardından Yiğit Emre'ye yaptığı fauller sonrası iki sarı karttan kırmızı kart görerek takımını 9 kişi bıraktı. Altınordu maçı 1-0 kazandı.

Stat: Bornova Aziz Kocaoğlu
Hakemler: Burak Pakkan, Anıl Usta, Hakan Karabalcık

Altınordu: Erhan Erentürk, Rahmi Salih Kaya, Oğulcan Ülgün, Kahraman Demirtaş, Ahmet İlhan Özek (Dk. 46 Şeref Özcan), Furkan Çil (Dk. 69 Ahmet Dereli), Recep Aydın, Metehan Mimaroğlu, Burak İnce (Dk. 46 Yiğit Emre Çeltik), Hüsamettin Yener (Dk. 63 Ufuk Budak), Enis Destan (Dk. 90+3 Yiğithan Güveli)

Bereket Sigorta Ümraniyespor: Burak Öğür, Vrsajevic, Alim Öztürk, Ercan Coşkun, Gökhan Süzen, Hüseyin Atakan Üner (Dk. 78 Okan Derici), Serkan Göksu, Kartal Kayra Yılmaz, Ahmet Canbaz (Dk. 57 Camara), Akabueze (Dk. 68 Hasan Batuhan Artarslan), Mayi (Dk. 78 Gomis)

Gol: Dk. 90 Enis Destan (Penaltıdan) (Altınordu)

Kırmızı kartlar: Dk. 66 Gökhan Süzen, Dk. 90+7 Gomis (Bereket Sigorta Ümraniyespor)

Sarı kartlar: Dk. 45 Ahmet İlhan Özek, Dk. 77 Recep Aydın (Altınordu), Dk. 75 Alim Öztürk, Dk. 82 Vrsajevic (Bereket Sigorta Ümraniyespor)

Altınordu-Ümraniyespor maçının ardından

Hüseyin Eroğlu: Çok anlamlı bir galibiyet bizim için

TFF 1. Lig'de Bereket Sigorta Ümraniyespor'u 1-0 mağlup eden Altınordu'nun teknik direktörü Hüseyin Eroğlu, çok anlamlı bir galibiyete imza attıklarını bildirdi.

Eroğlu, maçtan sonra katıldığı basın toplantısında, maça istedikleri gibi başlamalarına rağmen yaptıkları pas hatalarıyla rakiplerine 3-4 net pozisyon verdiklerini söyledi.

Topa sahip olamadıklarını bildiren Eroğlu, "İkinci yarıda değişik hamlelerimizle topa sahip olarak oynamaya başladık. Özellikle oyunu genişleterek rakibimizin dengesini bozmaya çalıştık. Girdiğimiz pozisyonlar vardı, daha derli topluyduk ve ön alanda daha istekliydik. Rakibin oyundan düşeceğini biliyorduk." dedi.

Eroğlu, golü daha erken bulma şansını yakaladıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Maçın son dakikasına kadar bırakmadığımız oyunu penaltı golüyle kazandık ve 3 puanla ayrılıyoruz. Çok anlamlı bir galibiyet bizim için. Maçtan önce söylediğim gibi haftalardır iyi oynayan, iyi mücadele eden takımla birlikte hem savunma hem hücum yapan oyuncularım ve sonradan oyuna girenlerin katkısı bizim için çok önemliydi. Kazandığımız için mutluyuz." 

Recep Uçar: Üzücü bir mağlubiyet oldu

Bereket Sigorta Ümraniyespor Teknik Direktörü Recep Uçar da rakiplerinin genç ve dinamik bir kadroya sahip olduğunu, maçın bekledikleri gibi tempolu geçtiğini söyledi.

Rakiplerine iki pozisyon verdikleri ilk 10 dakikalık bölümün ardından oyunun lehlerine döndüğünü kaydeden Uçar, şöyle konuştu:

"İlk yarının sonuna doğru 3-4 pozisyona girdik, bunları değerlendiremedik. İkinci yarıda kırmızı karta kadar olan bölümde net pozisyonlara giren taraf bizdik. Kırmızı kart gördükten sonra 8 günde 3 maç oynayan bir takım olarak, yaş ortalaması çok genç olan Altınordu'ya karşı 10 kişi oynamak bizim adımıza zordu ama 89'a kadar oyuncular oyunu tutabildiler skor olarak."

Uçar, penaltı vuruşundan kalelerinde gördükleri golle mağlup olduklarını belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Beş haftadır kaybetmeyen bir ekip olarak bizim için üzücü bir mağlubiyet oldu. İyi sonuçla döneceğimize inanmıştık. Maalesef olmadı, bir takım kararlar var, net incelemeden de konuşmak istemiyorum ama canımızı yakan kararlar oldu. Belki hakem arkadaş haklıdır, çok net bilmiyorum. İnceleyip, bakacağız. Gelişen oyunumuzu ligin kalan bölümünde de devam ettirerek ligi en iyi yerde bitirmek istiyoruz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.