Dolar 32,4644
%0.16
Euro 34,5059
%0.03
Altın 2.473,610
%-0.39
Bist-100 9.569,00
%-1.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Altınordu play-off şansını korudu

Altınordu play-off şansını korudu

TFF 1. Lig'in 33. haftasında play-off mücadelesi veren Altınordu, sahasında Tuzlaspor'u 3-2 yenerek, 6. sıradaki yerini korudu ve play-off'a kalma şansını son haftaya bıraktı.

  • Ege Postası
  • 01.05.2021 - 18:29

Altınordu, Bornova Aziz Kocaoğlu Stadı'nda Tuzlaspor'u konuk etti.

İzmir ekibi, karşılaşmadan 3-2 galibiyetle ayrılarak 4 haftalık galibiyet hasretine son veririken puanını 57 yaptı ve 6. sıradaki yerini korudu. Altınordu play-off'a kalma şansını son haftaya bıraktı.

Altınordu, ligin son son haftasında deplasmanda Aydeniz Et Balıkesirpor ile karşılaşacak. Altınordu son hafta kazanması durumunda play-off'a kalacak.

Play-off'a kalma şansı arayan bir diğer ekip Anakara Keçiörengücü ise deplasmanda Bursaspor ile karşılaşacak. Başkent ekibinin 55 puanı bulunuyor.

Matematiksel olarak play-off umudu bulunmayan Tuzlaspor ise 47 puanda kaldı.

Ev sahibi ekibe Tuzlaspor karşısında galibiyeti getiren golleri 22. dakikada Kahraman Demirtaş, 36. ve 71. dakikalarda da Hüsamettin Yener attı. Tuzlaspor'un golleri 28. dakikada Matej Pucko ve 84. dakikada penaltıdan Özgürcan Özcan'dan geldi.

MAÇTAN DAKİKALAR:

5'inci dakikada gelişen ev sahibi ekip atağında sol çizgiden ceza sahasına giren Metehan yerden kesti, altı pastaki Emre'nin vuruşunda top yandan dışarı gitti.

15'inci dakikada Altınordu etkili geldi. Sağdan Metahan'ın ortasında Hüsamettin kafayı vurdu, top yan ağlarda kaldı.

22'nci dakikada İzmir ekibi aradığı golü buldu. Sağdan Emre'nin kullandığı kornerde iyi yükselen Kahraman, düzgün bir kafa vuruşuyla fileleri sarstı: 1-0.

29'uncu dakikada Tuzlaspor skora denge getirdi. Carius'un ara pasıyla savunmanın arkasına sarkan Pucko, karşı karşıya kaldığı kaleci Erhan'dan sıyrılıp meşin yuvarlağı boş kaleye gönderdi: 1-1.

36'ncı dakikada Ahmet İlhan'la paslaşarak ceza sahasına giren Hüsamettin bekletmeden vurdu, top ağlara gitti: 2-1. Bu gol ilk yarının da skoru oldu.

71'inci dakikada Metehan soldan ceza sahasına girip yerden kesti, Ahmet İlhan'ın plase vuruşunda kaleci Angeler topu parmaklarının ucuyla kornere çeldi.

72'nci dakikada sağdan kullanılan kornerde Emre ceza sahasına ortaladı, Hüsamettin yakın mesafeden kafayla rakip ağları havalandırdı: 3-1.

84'üncü dakikada Altınordu ceza sahasında Kahraman'ın Özgür Can'la girdiği ikili mücadele sonrası Hakem Bülent Birincioğlu penaltı noktasını gösterdi. Penaltı vuruşunu Özgür Can gole çevirdi: 3-2. Müsabaka bu skorla sona erdi.

Stat: Bornova Aziz Kocaoğlu

Hakemler: Bülent Birincioğlu, Burak Cansız, Cemil Tunç

Altınordu: Erhan Erentürk, Yusuf Yalçın Arslan (Dk. 42 Sinan Osmanoğlu), Kahraman Demirtaş, Rahmi Salih Kaya, Emre Nefiz (Dk. 80 Yusuf Can Esendemir), Furkan Çil, Oğulcan Ülgün, Metehan Mimaroğlu, Recep Aydın, Ahmet İlhan Özek (Dk. 75 Burak İnce), Hüsamettin Yener

Tuzlaspor: Angeler, Samet Asatekin (Dk. 85 Muhammed Sarıkaya), Yohou Dk. 81 Yasin Güreler), Arif Morkaya, Ferhat Öztorun, Pucko, Rotman, Gökcan Kaya, Ahmet Yazar (Dk. 81 Muhammed Gönülaçar), Alan (Dk. 71 Segbefia), Thuram (Dk. 71 Özgür Can Özcan)

Goller: Dk. 22 Kahraman Demirtaş, Dk. 36 ve 72 Hüsamettin Yener (Altınordu), Dk. 29 Pucko, Dk. 84 Özgür Can Özcan (Penaltıdan) (Tuzlaspor)

Sarı kartlar: Dk. 35 Yusuf Yalçın Arslan, Dk. 83 Metehan Mimaroğlu, Dk. 84 Ahmet İlhan Özek (Yedek kulübesinde) (Altınordu), Dk. 74 Rotman, Dk. 90+2 Segbefia (Tuzlaspor)

Altınordu-Tuzlaspor maçının ardından

Hüseyin Eroğlu: Son hafta kazanmamız gerekiyor

TFF 1. Lig'in 33. haftasında Tuzlaspor'u 3-2 mağlup eden Altınordu'nun teknik direktörü Hüseyin Eroğlu, "Play-off barajında devam ediyoruz ama sonuçta son hafta kazanmamız gerekiyor." dedi.

Eroğlu, maçtan sonra katıldığı basın toplantısında, ligde son haftalarda kaybettikleri puanlarla ilk 2 hedefinden uzaklaştıklarını hatırlattı. Gelecek hafta Aydeniz Et Balıkesirspor'u yendikleri takdirde play-off'a kalacaklarını kaydeden Eroğlu, 1-0 öne geçmelerine rağmen rakiplerinin beraberlik golünü bulduğunu söyledi.

Eroğlu, ilk yarı bitiminde attıkları golün kendilerine avantaj sağladığını belirterek, şöyle konuştu:

"Duran toptan attığımız golle de 3-1'i yakaladık. 3-1'den sonra oyun kontrolü tamamen bizdeydi. Son dakikalarda bana göre penaltı olmayan biz pozisyonla skor 3-2’ye geldikten sonra da skoru koruyarak maçı bitirmeyi hedefledik. İstediğimiz sonuçla maç bitti. 3 puan bize büyük bir artı sağladı. Play-off barajında devam ediyoruz ama sonuçta son hafta kazanmamız gerekiyor. İyi dinlenip Balıkesirspor maçıyla da play-off'ta olmayı hedefliyoruz."

Alpaslan Uysal: "Kimin şampiyon olup olmadığı bizi ilgilendirmiyor"

Tuzlaspor Teknik Sorumlusu Alpaslan Uysal ise iddialarının kalmamasından dolayı futbolcuları maça motive etmekte biraz zorluk çektiklerini söyledi.

Hava sıcaklığının yüksek olması nedeniyle şartların futbol oynamaya müsait olmadığını belirten Uysal, şöyle konuştu:

"Mübarek ramazan günü belki futbolcular oruç tutmuyor olabilirler ama bizler oruç tutuyoruz. Saat 16.00'da İzmir gibi bir yerde maç oynamak gerçekten çok zor. İnanın ağzımız dilimiz kurudu, konuşmakta zorlanıyorum. Altınordu'ya play-off yolunda başarılar diliyorum. Haftaya bir Giresunspor maçımız kaldı. O maça da elimizden geldiği kadar iyi hazırlanıp çıkacağız. Kimin şampiyon olup olmadığı bizi ilgilendirmiyor. Son maçımızı oynayıp ligi kapatmak istiyoruz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.