Dolar 32,5342
%-0.02
Euro 34,9602
%0.38
Altın 2.429,440
%0.26
Bist-100 9.708,00
%-0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Altınordu hasrete son verdi

Altınordu hasrete son verdi

Spor Toto 1. Lig'in 20. haftasında Altınordu, evinde Gençlerbirliği'ni 2-1 mağlup etti. İzmir temsilcisi, bu sonuçla ligde 9 maç aradan sonra 3 puana uzandı.

  • Ege Postası
  • 15.01.2023 - 21:15

Spor Toto 1’inci Lig’de kümede kalma mücadelesi veren Altınordu önemli rakiplerinden Gençlerbirliği’ni geriye düştüğü maçta 2-1 yendi.

Bornova Aziz Kocaoğlu Stadı'ndaki zorlu mücadele Gençlerbirliği'nin golünü 23. dakikada Gabriel Torje kaydetti. Altınordu'nun golleri 50. dakikada Ali Özgün ve 66. dakikada Emircan Gürlük'ten geldi.

Gökhan Ünal yönetiminde ikinci maçına çıkan Altınordu 9 hafta sonra ilk galibiyetini aldı ve puanını 16'ya yükseltti. Gençlerbirliği arka arkaya 7. lig maçını kaybetti ve 7 puanda kaldı.

Spor Toto 1. Lig'de gelecek hafta Altınordu, Sakaryaspor'a konuk olacak. Gençlerbirliği, Boluspor'u ağırlayacak.

Maçtan dakikalar:

23. dakikada kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Torje, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 0-1

50. dakikada Ali Dere'nin köşe atışında ceza sahası içinde Ali Özgün'ün şutu ağlara gitti. 1-1

66. dakikada ceza sahası içinde topla buluşan Ali Özgün, topu Emircan'ın önüne indirdi ve Emircan da düzgün vuruşla topu filelere yolladı. 2-1

68. dakikada Ali Özgün yine topu Emircan'a indirdi, bu kez Emircan'ın şutunu kaleci Nurullah iki hamlede kurtardı.

76. dakikada Erkan'ın uzaktan şutunu Ali Emre Yanar zorlukla kornere çelmeyi başardı.

Stat: Bornova Aziz Kocaoğlu

Hakemler: Abdullah Buğra Taşkınsoy xx, Deniz Turgut xx, Kemal Mavi xx

Altınordu: Ali Emre Yanar xx, Rıdvan Koçak x (Erdem Gökçe dk. 46 x), Erdi Dikmen xx, Rahmi Salih Kaya xx, Ali Dere xx, Hasan Hüseyin Acar x (Emircan Gürlük dk. 46 xx), Kubilay Aktaş xx, Ahmet İlhan Özek x, Emirhan Aydoğan xx (Selim Ay dk. 90 ?), Metehan Mimaroğlu xx (Yusuf Arslan dk. 84 ?), Ali Özgün xxx (Şeref Özcan dk. 72 x)
Yedekler: Mert Furkan Bayram, Alperen Selvi, Furkan Metin, Muzaffer Kocaer, Gökberk Efe

Teknik Direktör: Gökhan Ünal

Gençlerbirliği: Nurullah Aslan x, Alperen Babacan, Thomas Fontaine x, Barış Alıcı x, Erkan Eyibil x (Gökhan Altıparmak dk. 77 x), Tiago Rodrigues x (Gökhan Gül dk. 77 x), Mete Demir x, Abdullah Durak x (Enes Keskin dk. 53 x), Gabriel Torje xx (Özgür Çek dk. 67 x), Mohammed Rhasalla xx, Jaime Ayovi x
Yedekler: Ebrar Aydın, Mert Kula, Abdullah Şahindere, Özkan Yiğiter, Hayrullah Erkip, Eralp Aydın

Teknik Direktör: Mustafa Dalcı

Goller: Gabriel Torje (dk. 23) (Gençlerbirliği), Ali Özgün (dk. 50), Emircan Güllük (dk. 66) (Altınordu)

Sarı kartlar: Tiago Rodrigues, Enes Kesin (Gençlerbirliği), Kubilay Aktaş (Altınordu)

Çağatay Şalap: “Kazandığımız için mutluyuz”

Altınordu Teknik Sorumlusu Çağatay Şalap, 2-1 yendikleri Gençlerbirliği maçının ardından takımının bulunduğu yeri hak etmediğini ifade ederek, “İkinci yarı yaptığımız oyuncu değişiklikleri, yaptığımız teknik, taktik planlar ve oyuncuların kendi bildiklerini sahaya yansıtmaları sonucu galip geldik. Bundan dolayı mutluyuz” şeklinde konuştu.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Altınordu Teknik Sorumlusu Çağatay Şalap, “Bu takıma iyi bir hava oluşturmak istedik. Altınordu’nun bulunduğu yeri hak etmediğini düşünüyoruz. Bu konuda oyuncularla birlikte iyi bir çalışma süreci gerçekleştiriyoruz. Devre arası yaptığımız transferler sonrasında devre arası kampında, takımın birliğini, beraberliğini maça çıkılırken takım olmanın nasıl olması gerektiğini çalıştık. Bu gün maça iyi başladık. Talihsiz bir gol yedik. İkinci yarı yaptığımız oyuncu değişiklikleri, yaptığımız teknik taktik planlar ve oyuncuların kendi bildiklerini sahaya yansıtmaları sonucu galip geldik. Bundan dolayı mutluyuz. Maç maç bakacağız artık. 3 puanımızı aldık. Önümüzdeki Sakarya maçına iyi bir şekilde hazırlanacağız” ifadelerini kullandı.

Mustafa Dalcı: “İlk yarıdaki etkili oyunumuzu ikinci yarı sahaya yansıtamadık”

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mustafa Dalcı, 2-1 kaybettikleri Altınordu maçının ardından üzgün olduklarını ifade ederek, “İlk yarı oyuna iyi başladık. İyi pozisyonlar yakaladık, maçı koparabilirdik ama yakaladığımız pozisyonları değerlendiremedik. Bu kalitede böyle goller yenmemesi gerekiyordu” şeklinde konuştu.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mustafa Dalcı, “İlk yarı oyuna iyi başladık. İyi pozisyonlar yakaladık, maçı koparabilirdik. Yakaladığımız pozisyonları değerlendiremedik. İkinci yarıda ilk yarı olduğumuz gibi etkili olamadık. 2-1 geri düştükten sonra tüm risklerimizi alarak değişiklik yaptık. Bizim takımın kalitesindeki bir takımın bu tarz golleri yememesi gerekiyordu. 90 artıda Mete Kaan'ın pozisyonunu özellikle çok merak ediyorum, yayıncı kuruluş bu pozisyonun neden tekrarını göstermedi, kafamda bir sürü soru işareti düşünüyorum. Benim gibi maçı seyreden sporseverler de muhtemelen o pozisyonu merak etmişlerdir. İlk yarıda attığımız 2. gol ofsayt nedeniyle iptal edildi. Bunun kararı 3,5-4 dakika sürdü. Bakıldı ve ofsayt olduğuna karar verildi. 90 artıda bizim pozisyonumuz neden 3-4 saniyede karar verildi, hakem bir an önce maçı bitirmek adına böyle bir eylemde bulundu gerçekten merak ediyorum. VAR neden var, bu tarz pozisyonlarda incelenmesi gerekiyor, tekrarına bakılması gerekiyor. Önümüzdeki maçlara bakacağız. Mağlup olduğumuz için çok üzgünüz” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.