Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Altınordu gölgede kaldı: 0-2

Altınordu gölgede kaldı: 0-2

Spor Toto 1. Lig'in 10. haftasında Altınordu evinde zirve mücadelesi veren Bereket Sigorta Ümraniyespor'a 2-0 yenildi.

  • Ege Postası
  • 24.10.2021 - 16:11

TFF 1. Lig'in 10. hafta maçında Altınordu, sahasında Ümraniyespor'a 2-0 mağlup oldu.

Bornova Aziz Kocaoğlu Stadyumu'nda oynanan mücadelede konuk ekibin gollerini 31 ve 45+4. dakikalarda Onur Ayık kaydetti. 

Bu sonuçla puanını 24'e yükselten Bereket Sigorta Ümraniyespor averaj farkıyla aynı puana sahip Ankaragücü'nün üstünde zirvedeki yerini korudu. Altınordu ise 10 puanla 14. sırada kaldı. 

Maçtan dakikalar

6. dakikada sağ kanattan atak yapan Altınordu'da Ahmet İlhan'ın yaptığı ortada arka direkte topla buluşan Hüsamettin, topu sağına çekerek kaleye vurdu ancak top kalenin üstünden az farkla auta çıktı.

14. dakikada sağ kanattan gelişen Altınordu atağında Ahmet İlhan'ın sağdan yaptığı ortada ceza sahası içinde topa dokunan Recep Aydın'ın pozisyonunda meşin yuvarlak kalenin üstünden oyun alanını terk etti.

31. dakikada sol kanattan atak yapan Ümraniyespor'da Yusuf Emre'nin pasıyla ceza sahasına giren Camara, topu kale önüne çevirdi. Kale önünde bulunan Onur Ayık topa dokunarak ağlarla buluşturdu. 0-1

45+4. dakikada sol kanattan yüklenen Ümraniyespor'da Del Valle'nin yaptığı ortaya arka direkte gelişine vuran Onur Ayık, topu filelere gönderdi. 0-2

68. dakikada orta alandan gelişen Ümraniyespor atağında Onur Ayık'ın pasıyla ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Vrsajevic, kaleyi yokladı ancak kaleci Ali Emre, topu parmaklarının ucuyla kornere çeldi.

70. dakikada kaleye cepheden gören bir noktadan serbest vuruşu kullanan Altınordu'da Şeref Özcan'ın yaklaşık 30 metreden kaleye gönderdiği topu kaleci Burak Öğür uzanarak kornere gönderdi.

Stat: Bornova Aziz Kocaoğlu

Hakemler: Cihan Aydın, Kemal Elmas, Cem Özbay

Altınordu: Ali Emre Yanar, Rıdvan Koçak, Volkan Fındıklı, Yusuf Yalçın Arslan (Dk. 78 Furkan Metin), Ahmet İlhan Özek, Metehan Yılmaz, Kürşad Sürmeli (Dk. 41 Sami Satılmış), Recep Aydın (Dk. 46 Burak İnce), Hüsamettin Yener, Ahmet Dereli (Dk. 46 Yusuf Can Esendemir), Enis Destan (Dk. 56 Şeref Özcan)

Bereket Sigorta Ümraniyespor: Burak Öğür, Vrsajevic, Alim Öztürk, Glumac, Ercan Coşkun, Onur Ayık (Dk. 74 Emre Nefiz), Oğuz Gürbulak (Dk. 88 Muammer Denizhan Taşkan), Serkan Göksu (Dk. 88 Yunus Emre Merotoğlu), Del Valle (Dk. 74 Napoleoni), Yusuf Emre Gültekin (Dk. 58 Mrsic), Camara

Goller: Dk. 31 ve 45+4 Onur Ayık (Bereket Sigorta Ümraniyespor)

Sarı kartlar: Dk. 21 Rıdvan Koçak, Dk. 32 Ahmet Dereli, Dk. 37 Metehan Yılmaz (Altınordu), Dk. 21 Yusuf Emre Gültekin, Dk. 69 Mrsic, Dk. 73 Serkan Göksu, Dk. 90+2 Yunus Emre Mertoğlu (Bereket Sigorta Ümraniyespor)

Altınordu-Ümraniyespor maçının ardından

Eroğlu: Dirençli ve agresif olmamız gerekiyor

Spor Toto 1. Lig'de konuk ettiği Bereket Sigorta Ümraniyespor'a 2-0 mağlup olan Altınordu'nun teknik direktörü Hüseyin Eroğlu, "İkinci yarıda topa sahip olarak hücum etsek de sonuçlandıramadık." dedi.

Eroğlu, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, planladıkları oyunu ilk yarıda sahaya yansıtamadıklarını, kaptırdıkları toplarla rakibin en güçlü olduğu ön alan baskısı ve duran toplarına izin verdiklerini söyledi.

Birçok oyuncunun ilk yarıda yeterli savunma direnci gösteremediğini kaydeden Eroğlu, şöyle konuştu:

"1-0 geriye düştükten sonra rakibin motivasyonu arttı. Uzatmalarda ikinci golü yiyince dönüş kolay olmuyor. İkinci yarıda topa sahip olarak hücum etsek de sonuçlandıramadık. Skoru 2-1'e getirebilseydik maça ortak olabilirdik. Savunma anlamında daha dirençli ve agresif olmamız gerekiyor. Bu anlamda üzgünüz. Ligin 10. haftası geride kaldı, 10 puan alabildik. Bu puanın üzerine çıkmamız gerekiyor. Bir an önce buradan sıyrılmamız gerekiyor ki önümüzdeki haftalarda daha başarılı olalım."

Uçar: "Lider olarak devam ediyoruz"

Bereket Sigorta Ümraniyespor Teknik Direktörü Recep Uçar, müsabakanın ilk 30 dakikalık bölümünde iki takımın da birbirini oynatmamak için mücadele ettiğini söyledi.

Uçar, "Son iki maçta çok ciddi rakiplerle oynasak da berabere kalan bir ekip olarak buraya kazanmak için gelmiştik. İlk 30 dakikada iki takımında stratejisi birbirini oynatmamaktı." dedi. 

İlk yarıda Onur Ayık'la 2 gol bulduklarını belirten Uçar, "Önde baskılarımıza devam ettik. İkinci yarıda çok ciddi pozisyonlara girdiğimiz de oldu ancak çok becerikli değildik. Lider başladığımız haftaya lider olarak devam ediyoruz. Oyuncularımızı tebrik ediyorum." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.