Dolar 32,3701
%0.16
Euro 34,9552
%-0.31
Altın 2.325,270
%0.21
Bist-100 9,08
%0.02

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Altınordu galibiyeti unuttu!

Altınordu galibiyeti unuttu!

Spor Toto 1. Lig’in 15. hafta maçında Manisa FK’yı konuk eden Altınordu, rakibine 3-1 mağlup oldu. Bu sonuçla son 5 maçını kaybeden Altınordu, 12 puanla düşme hattında kaldı.

  • Ege Postası
  • 29.11.2022 - 09:40

Spor Toto 1’inci Lig’de Altınordu’ya konuk olan Manisa Futbol Kulübü rakibini 3-1 yendi.

Bornova Aziz Kocaoğlu Stadı’nda oynanan karşılaşmada gol perdesini 26’da Batuhan açtı ve Manisa FK ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı. Selim, 68’de farkı ikiye çıkarırken, Batuhan 72’de kendisinin ikinci takımının üçüncü golüne imza attı.

Altınordu, Manisa FK'dan Muhammet Taha Şahin'in topu kendi kalesine göndermesi ile farkı ikiye düşürdü. 3-1 

Mücadelede başka gol olmadı.

Bu sonuçla son 5 maçını kaybeden Altınordu, 12 puanla düşme hattında kaldı. Manisa FK ise puanını 23 yapıp Play-Off potasına girdi.

Ligin bir sonraki haftasında Manisa FK, sahasında Ankara Keçiörengücü'nü konuk edecek. Altınordu, Bandırmaspor deplasmanına gidecek.

Maçtan dakikalar

8. dakikada Adem Büyük sağ çaprazda rakibinden sıyrılıp şutunu atarken top kaleciden döndü. Dönen topa gelişine vuran Diallo’nun şutu savunmaya çarpıp kornere gitti.

26. dakikada Altınordu savunmasının geri pası kısa kalınca araya giren Batuhan Kör topu kaptı ve boş kaleye gönderdi. 0-1

66. dakikada hızlı gelişen atakta Nizamettin’in pasında ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Selim Ilgaz, gelişine vurarak meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu. 0-2

72. dakikada sağ kanatta rakibinden topu kaparak ilerleyen Selim Ilgaz’ın pasında topla buluşan Batuhan Kör, topu boş kaleye gönderdi. 0-3

90+2. dakikada sol tarafta kazanılan topla kale önünde buluşan Ali Dere, topu ağlarla buluşturdu. 1-3

Stat: Bornova Aziz Kocaoğlu

Hakemler: Ömer Faruk Turtay, Cem Özbay, Suat Güz

Altınordu: Ali Emre Yanar, Kubilay Aktaş (Dk. 46 Sami Satılmış), Erdi Dikmen, Yusuf Yalçın Arslan, Rıdvan Koçak (Dk. 80 Furkan Metin), Metehan Yılmaz, Kürşad Sürmeli (Dk. 20 Emircan Gürlük - Dk. 80 Yusuf Can Esendemir), Hasan Hüseyin Acar, Ali Dere, Ahmet İlhan Özek, Şeref Özcan

Manisa FK: Muhammed Birkan Tetik, Muhammet Taha Şahin, Ba, Ayberk Karapo, Çağrı Giritlioğlu, Burak Altıparmak, Nizamettin Çalışkan (Dk. 82 Mehmet Uysal), Prib (Dk. 82 Kadir Kaan Yurdakul), Diallo, Gakpa (Dk. 64 Selim Ilgaz), Adem Büyük (Dk. 23 Batuhan Kör)

Goller: Dk. 26 ve 72 Batuhan Kör, Dk. 66 Selim Ilgaz (Manisa FK), Dk. 90+2 Muhammet Taha Şahin (KK) (Altınordu)

Sarı kartlar: Dk. 40 Kubilay Aktaş, Dk. 74 Erdi Dikmen, Dk. 79 Emircan Gürlük (Altınordu), Dk. 57 Prib, Dk. 89 Diallo (Manisa FK)

Ufuk Kahraman: “Yenilen gollerin hepsi bireysel hatalardan geldi”

Manisa FK’ya evinde 3-1 mağlup olan Altınordu'da Teknik Direktör Ufuk Kahraman, 4 haftadır mağlubiyet aldıklarını belirterek, “Bu 4 haftadır yediğimiz gollerin hepsi bireysel hatalardan geldi. Bireysel hata olduğu zaman da çok fazla maçın önüne geçemiyoruz. Buna çözüm bulacağız” dedi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Ufuk Kahraman, “Mağlup olduk üzgünüz. Elimizdeki kadro yapılanmasında 9 numaralı pozisyonunda Ahmet Dereli ve Gökberk’in sakatlıkları farklı planlara bizi götürdü. 8 numara pozisyonunda oynayan Kürşat’ı 9 numara pozisyon oynatıp farklı bir strateji ile maça çıktık. Planımızı ona göre yapmıştık. 15. dakikada sakatlığı planımızı bozdu. Yedek kulübesinde de sadece 3 oyuncum vardı. Yeni sakatlıktan çıkan Emircan vardı onu orada kullanmaya çalıştık. İlk yarıda Ahmet ilhan, Şeref ve Emircan ile geçiş oyununu denemeye çalıştık ama çok fazla başarılı olmadık. 4 haftadır mağlubiyet alıyoruz. 4 haftadır yediğimiz gollerin hepsi bireysel hatalardan. Bireysel hata olduğu zamanda çok fazla önüne geçemiyorsun. Bu günde yenilen 3 golümüzde bireysel hatalardan geldi. Buna bir çözüm bulacağız. Oyuncularıma güveniyorum ve inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Levent Eriş: “Kazanmayı çok arzulamıştık”

Altınordu’yu deplasmanda 3-1 mağlup eden Manisa FK Teknik Direktörü Levent Eriş, deplasmanda kazanmayı çok arzuladıklarını ifade ederek, “Son iki haftada oynadığımız oyunların karşılığını alamamıştık. Bu gün hem gol adına hem de kazanma adına çocuklarımızı canı gönülden tebrik ediyorum” dedi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Manisa FK Teknik Direktörü Levent Eriş, "İki hafta çok iyi oynadığımız müsabakalar vardı. Bu günde Altınordu deplasmanında kazanmayı çok arzu etmiştik. Son iki haftada oynadığımız oyunların karşılığını alamamıştık. Bu gün hem gol adına hem de kazanma adına çocuklarımızı canı gönülden tebrik ediyorum. Galibiyet ne kadar sevindirici olsa da Nizamettin ve Adem Büyük gibi bizim için çok değerli evlatlarımızın sakatlığı o kadar da üzücü. Karşımıza ne çıkacak bilmiyoruz ama bu konuda çok üzüntülü olduğumu söylemek istiyorum. Sıralamadaki yerimizin her geçen hafta değişmesini istiyorum. Bunun da meyvesini yavaş yavaş almaya başladık” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.