Dolar 32,4907
%-0.15
Euro 34,9249
%0.28
Altın 2.434,600
%0.47
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Altınordu evinde yıkıldı

Altınordu evinde yıkıldı

Spor Toto 1. Lig'in 12. hafta maçında Altınordu, sahasında Eyüpspor'a 2-1 mağlup oldu.

  • Ege Postası
  • 06.11.2021 - 21:11

Bornova Aziz Kocaoğlu Stadyumu'nda oynanan mücadelede ev sahibi Altınordu deneyimli forveti Ahmet İlhan Özek'le 12. dakikada 1-0 öne geçti. Konuk Eyüpspor, 39. dakikada Pa Dibba ile 1-1'lik eşitliği yakaladı. İlk yarı bu skorla tamamlandı.

81. dakikada Yalçın Kılınç'ın golüyle 2-1 öne geçen İstanbul ekibi, kalan sürede üstünlüğünü sürdürdü ve 3 puanı hanesine yazdırdı.

Zirve mücadelesi veren Eyüpspor, bu galibiyetle puanını 26'ya çıkardı. Küme düşme potasında bulunan Altınordu ise 10 puanda kaldı.

Maçtan Dakikalar

6. dakikada orta alandan gelişen Eyüpspor atağında ceza sahası sağ çaprazından kaleyi yoklayan Dibba'nın şutunda kaleci Ali Emre, topu kurtardı.

10. dakikada atılan ara pasa hareketlenen Umut, topla birlikte ceza sahasına girerek sağ çaprazdan şutunu gönderdi ancak top kalenin yanından yerden oyun alanını terk etti.

12. dakikada Metehan'ın ara pasıyla ceza sahasına giren Ahmet İlhan, sağ çaprazdan kaleciyi çalımlayarak gönderdiği şutta topu filelerle buluşturdu. 1-0

27. dakikada orta alandan gelişen Eyüpspor atağında ceza sahası yayına yakın bir noktada şut atan Muhammed'in pozisyonunda kaleci Ali Emre topu uzanarak kurtardı.

32. dakikada Altınordu ceza sahası içinde yaşanan karambolde topu önünde bulan Gökcan, şutunu attı ancak kaleci Ali Emre direk dibinden topu tokatlayarak uzaklaştırdı.

39. dakikada Gökcan'ın ara pasıyla sağ çaprazdan topla birlikte ceza sahasına giren Dibba, sert şutunda topu ağlara göndermeyi başardı. 1-1

65. dakikada orta alandan atak yapan Eyüpspor'da Cenk Ahmet ceza sahası dışından kaleyi cepheyi gören bir noktadan şutunu attı, meşin yuvarlak sağ kale direğinin yanından az farkla auta çıktı.

81. dakikada Cenk Ahmet ile serbest vuruş kullanan Eyüpspor'da, ceza sahasına gelen topa kale önünde dokunan Yalçın, meşin yuvarlağı ağlarla gönderdi. 1-2

Stat: Bornova Aziz Kocaoğlu

Hakemler: Sarper Barış Saka, Oğuz Kağan Çalışır, Cemal Alpay

Altınordu: Ali Emre Yanar, Rıdvan Koçak, Yusuf Yalçın Arslan (Dk. 61 Özgür Deryol), Volkan Fındıklı, Ali Dere, Kenan Fakılı (Dk. 55 Şeref Özcan), Kürşad Sürmeli (Dk. 61 Recep Aydın), Metehan Yılmaz, Ahmet İlhan Özek (Dk. 77 Anıl Arıcıoğlu), Burak İnce (Dk. 77 Ahmet Dereli), Hüsamettin Yener

Eyüpspor: Çağlar Şahin Akbaba, Uğur Akdemir, Mezague, Yalçın Kılınç, Bülent Uzun, Gökcan Kaya (Dk. 70 Stancu), Timur Temeltaş, Muhammed Akarslan (Dk. 46 Enes Keskin), Cenk Ahmet Alkılıç (Dk. 85 Caner Hüseyin Bağ), Pa Dibba (Dk. 90 Mete Kaan Demir), Umut Bulut (Dk. 85 Mikail Okyar)

Goller: Dk. 12 Ahmet İlhan Özek (Altınordu), Dk. 39 Pa Dibba, Dk. 81 Yalçın Kılınç (Eyüpspor)

Sarı kartlar: Dk. 45 Kenan Fakılı, Dk. 63 Metehan Yılmaz, Dk. 69 Ahmet İlhan Özek (Altınordu)

Hüseyin Eroğlu: “Milli takım arası toparlanmamız için iyi bir fırsat”

Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, sahalarında kaybettikleri Eyüpspor maçının ardından yaptığı açıklamada milli takım arasının toparlanmaları adına iyi bir fırsat olduğunu belirterek, “Oyuncularımızın bireysel performanslarını biraz daha yukarı çekmek zorundayız” dedi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, mücadeleyi değerlendirdi.

Hüseyin Eroğlu, “Sezon başında takımdan ayrılan oyuncu sayımız fazlaydı. Sezona iyi başlayamamıştık. Ligde bütçe olarak çok büyük takımlar var, bizim mütevazı bir kadromuz var. Buna rağmen sahada son ana kadar kazanmak için her şeyi yapmaya çalıştık. 1-0'ı yakaladıktan sonra topun bizde olduğu bölümde topa daha iyi sahip olup, 2, 3'ü bulma şansımız vardı. Rakibin hücum gücünün yüksek ama savunma zaaflarının olduğunu biliyorduk. Bunu da değerlendirme anlamında 30 dakikalık bölüm iyi geçti bizim için ama bir türlü skoru attıramadık. İlk yarının bitimine doğru yediğimiz gol, 1-1'den sonra rakibin hücumsal anlamda fonksiyonları daha arttı. 72. dakikada öne geçebilirdik ancak pozisyonu değerlendiremedik. Duran toptan gol yedik, 2-1'den sonra yaptığımız hamlelerle başarılı olamadık ama rakibin bütçeli takımlarına karşı iyi mücadele veriyoruz. Şu an biraz sancılı geçiyor. Belki milli takım arası toparlanmamız için iyi bir fırsat. Oyun kimliğimizi bugün 30 dakikalık bölümde iyi yaptık, bunu artırmamız lazım. Oyuncularımızın bireysel performanslarını biraz daha yukarı çekmek zorundayız. Ne kadar oyuna tutunsak da yaptığımız basit hatalarla maç kaybediyoruz, bugün de böyle oldu“ dedi.

Zafer Turan: “Hedefe doğru gitmeye çalışıyoruz”

Eyüpspor Teknik Direktörü Zafer Turan, deplasmanda aldıkları Altınordu galibiyetinin ardından yaptığı açıklamada, “Hedefe doğru gitmeye çalışıyoruz.
Yolumuz uzun, inşallah sonuna kadar böyle devam ederiz” dedi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Eyüpspor Teknik Direktörü Zafer Turan, mücadeleyi değerlendirdi.

Zafer Turan, “Maçın zor olacağını biliyorduk. İlk 15 dakikada çok iyi başladılar, biz oyuna giremedik. Ancak golü yedikten sonra birçok pozisyonumuz vardı. Bunlardan sadece bir tanesini değerlendirebildik. İkinci yarıda biraz daha dengeli bir oyun vardı. Biz daha sonradan çift forvete dönerek biraz daha maçı kazanmak adına bir adım atmak istedik. Son dakikalarda duran toptan gelen bir golle galip gelmesini bildik. Hedefe doğru gitmeye çalışıyoruz. Yolumuz uzun, inşallah sonuna kadar böyle devam ederiz“ dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.