Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Altınordu evinde mağlup oldu

Altınordu evinde mağlup oldu

TFF 1.Lig'in 2. haftasında Tuzlaspor'u konuk eden Altınordu, rakibine 3-1 mağlup oldu.

  • Ege Postası
  • 22.08.2021 - 00:19

TFF 1. Lig'de ilk haftayı birer puanla tamamlayan Altınordu ile Tuzlaspor, İzmir'de karşılaştı. İstanbul temsilcisi İzmir deplasmanında Altınordu karşısında 3-1 galip geldi. 

Bornova Aziz Kocaoğlu Stadı'nda başlayan mücadelede Tuzlaspor'un gollerini 8'de J. Bardhi, 21'de İsmail, 45 artı 1'de ise Tayfun Aydoğan'dan geldi. 

Altınordu'nun tek golünün ise Ahmet İlhan Özek 31. dakikada kaydetti.

Mücadelede başka gol olmayınca 3-1'lik skorla tamamlandı.

Hakem Alper Akarsu düdük çaldığı karılaşma sonunda Tuzlaspor puanını 4'e çıkarırken Altınordu 1 puanda kaldı. 

Tuzlaspor, gelecek hafta Boluspor'u konuk edecek. Altınordu ise İstanbulspor deplasmanına gidecek.

Maçtan dakikalar

8. dakikada Ferhat Öztorun'un ceza yayının sağ çaprazından kullandığı serbest vuruşta kale önünde topa dokunan Jurgen Bardhi, fileleri havalandırdı. 0-1

21. dakikada Erhan Kartal'ın ortasında meşin yuvarlağa kafayla vuran İsmail Konuk, topu ağlarla buluşturdu. 0-2

31. dakikada Feyttullah Gürlük'ün sağdan pasında kale önünde topla buluşan Ahmet İlhan Özek, meşin yuvarlağı kaleye yolladı. 1-2

45+1. dakikada serbest vuruşta topun başına geçen Tayfun Aydoğan, ağları sarstı. 1-3

54. dakikada Erhan Kartal'ın pasında topla buluşan Marcus Pedersen'in şutu kalecide kaldı.

56. dakikada Enis Destan'ın pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Ahmet İlhan Özek'in şutunu kaleci son anda kornere çeldi.

83. dakikada Kenan Fakılı'nın ortasında topla buluşan Hüsamettin Yener, uygun durumda pozisyondan yararlanamadı.

Stat: Bornova Aziz Kocaoğlu

Hakemler: Alper Akarsu, Emrah Ünal, Harun Terin

Altınordu: Ali Emre Yanar, Rahmi Salih Kaya (Dk. 46 Furkan Metin), Yusuf Yalçın Arslan, Yusuf Can Esendemir, Ahmet İlhan Özek, Sami Satılmış (Dk. 83 Şeref Özcan), Feyttullah Gürlük (Dk. 75 Kenan Fakılı), Recep Aydın, Ali Dere, Burak İnce (Dk. 59 Hüsamettin Yener), Enis Destan (Dk. 59 Ahmet Dereli)

Tuzlaspor: Angeler, Erhan Kartal, İsmail Konuk, Posmac, Ferhat Öztorun, Ahmet Yazar (Dk. 67 Metincan Cici), Safa Kınalı (Dk. 82 Samet Asatekin), Rotman, Tayfun Aydoğan (Dk. 87 Aykut Çeviker), Bardhi (Dk. 67 Diack), Pedersen

Goller: Dk. 8 Bardhi, Dk. 21 İsmail Konuk, Dk. 45+1 Tayfun Aydoğan (Tuzlaspor), Dk. 31 Ahmet İlhan Özek (Altınordu)

Sarı kartlar: Dk. 7 Recep Aydın (Altınordu), Dk. 9 Ferhat Öztorun, Dk. 69 Diack (Tuzlaspor)

Hüseyin Eroğlu: "Fiziksel olarak yıprandık"

Altınordu’nun Tuzlaspor’a 3-1 mağlup olduğu maçın ardından konuşan Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, fiziksel olarak yıprandıklarını söylerken, Tuzlaspor Teknik Direktörü Uğur Tütüneker ise maçı hak ettiklerini ifade etti.

Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, maçtan sonra katıldığı basın toplantısında, rakiplerinin fiziksel anlamda kuvvetli olduğunu söyledi.

İlk yarıda rüzgara karşı oynadıklarını ve rakiplerinin bunun avantajıyla ilk devreyi 3-1 önde tamamladığını kaydeden Eroğlu, şöyle konuştu: "İkinci yarıda skoru çevirmeye çalışsak da yanaşamadık. Devre arasına 2-1 girseydik daha avantajlı olabilirdi. Fiziksel olarak yıprandık ama bu mazeret değil. Kazanarak ilerlemek futbolumuzu olumlu yönde etkileyecekti ama mağlup olduk. Oyunun geneline baktığımızda pes etmeyen bir görüntü sergiledik. İkinci yarıda baskılı bir oyun vardı ama pozisyonları sonuçlandıramadık. Müsabakaya 8 akademi patentli oyuncumuzla başladık. Üzgünüz ama oyuncularımı ortaya koyduğu futboldan ve pes etmemelerinden dolayı tebrik ettim."

"Daha iyi bir konuma geliriz"

Tuzlaspor Teknik Direktörü Uğur Tütüneker ise maçı hak ettiklerini, geçen haftaki oyunu sergileyememelerine rağmen çok pozisyon ürettiklerini söyledi. Altınordu'nun genç isimlerden kurulu koşan bir takım olduğunu belirten Tütüneker, "Altınordu'yu da tebrik ediyorum. Bu gençlerle bu performanslarından dolayı takdir etmek lazım. Biz sezona çok geç girdik. Zamana ihtiyacımız var taşların yerine oturması için. Boluspor maçından sonra 2 hafta ara var, ondan sonra daha iyi bir konuma geliriz" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.