Dolar 32,4516
%-0.11
Euro 34,8149
%-0.45
Altın 2.446,040
%0.4
Bist-100 9.921,00
%2.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Altınordu evinde kayıp!

Altınordu evinde kayıp!

Spor Toto 1. Lig’in 15. haftasında Altınordu evinde Yılport Samsunspor'a 2-0 mağlup oldu. Konuk ekibe galibiyeti getiren golleri Savicevic ve Fofana kaydetti. Bu sonuçla Yılport Samsunspor 22 puana ulaşıp 6'ncı sıraya yükselirken, 13 puanda kalan Altınordu düşme hattından kurtulamadı.

  • Ege Postası
  • 05.12.2021 - 18:53

Spor Toto 1. Lig'de Altınordu ile Yılport Samsunspor karşılaştı.

Bornova Aziz Kocaoğlu Stadı'nda oynanan müsabakada Oğuzhan Aksu düdük çaldı. 

Mücadele, 2-0'lık Yılport Samsunspor üstünlüğüyle sona erdi.

Konuk ekibe galibiyeti getiren goller Savicevic ve Fofana'dan geldi.

Bu sonuçla Yılport Samsunspor 22 puana ulaşıp 6'ncı sıraya yükselirken, 13 puanda kalan Altınordu düşme hattından kurtulamadı.

Öte yandan İzmir ekibi bu sezon 10. mağlubiyetini aldı. 

Gelecek hafta Samsunspor, MKE Ankaragücü'nün konuk edecek. Altınordu ise deplasmanda Kocaelispor'la karşı karşıya gelecek.

Maçtan dakikalar...

9'uncu dakikada gelişen Altınordu atağında soldan Ali Dere yerden çıkardı, ceza yayı önünden Muzaffer'in gelişine vuruşunda top az farkla yandan dışarı gitti.

25'inci dakikada Yılport Samsunspor golü buldu. Sol çaprazdan Yasin'in ceza sahasına doldurduğu topu Tomane göğsüyle indirdi, Savicevic, gelişine bir vuruşla meşin yuvarlağı köşeden filelere yolladı: 0-1.

40'ncı dakikada konuk ekipten Yunus Emre'nin ara pasıyla sağdan ceza sahasına giren Ali Ülgen'in karşı karşıya vuruşunda kaleci Ali Emre topu kornere çeldi.

İlk yarı Samsunspor'un 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

52'nci dakikada Altınordulu Burak'ın savunmanın arkasına yolladığı topla sağdan ceza sahasına giren Ahmet Dereli'nin karşı karşıya vuruşunda kaleci Nurullah iki hamlede topa sahip oldu.

56'ncı dakikada defanstan seken topu altıpasın solunda önünde bulan Ahmet Dereli'nin şutunda kaleci Nurullah bir kez daha gole izin vermedi.

62'nci dakikada sağdan Furkan'ın ortasında arka direkte topla buluşan Kenan'ın şutunda top az farkla yandan auta çıktı.

75'inci dakikada Savicevic'in ceza yayı gerisinde yaptığı vuruşta top auta gitti. 

90+4'üncü dakikada konuk ekip farkı 2'ye çıkardı. Tomane'nin pasıyla topla buluşan Fofana, savunmadaki Kürşad'ın düşmesinin ardından Rahmi'den de sıyrılarak ceza sahasına girdi. Fofana, yerden bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 0-2.

Karşılaşmada başka gol olmadı ve Altınordu sahasında Yılport Samsunspor'a 2-0 mağlup oldu.

Stat: Bornova Aziz Kocaoğlu

Hakemler: Oğuzhan Aksu, Mehmet Yıldırım, Mert Bulut

Altınordu: Ali Emre Yanar, Furkan Metin, Rahmi Salih Kaya, Volkan Fındıklı, Yusuf Can Esendemir (Dk. 37 Kenan Fakılı), Hüsamettin Yener (Dk. 77 Anıl Arıcıoğlu), Muzaffer Kocaer (Dk. 85 Sami Satılmış), Metehan Yılmaz (Dk. 77 Kürşad Sürmeli), Ali Dere, Burak İnce (Dk. 85 Recep Aydın), Ahmet Dereli

Yılport Samsunspor: Nurullah Aslan, Ali Ülgen (Dk. 77 Alaaddin Okumuş), Yunus Emre Çift, Osman Çelik, Soner Gönül, Savicevic (Dk. 86 Fofana), Hasan Kılıç, Cihan Kahraman (Dk. 77 Berk Taşkın), Yasin Öztekin, Melih Okutan (Dk. 59 Çinari), Tomane

Goller: Dk. 25 Savicevic, Dk. 90+4 Fofana (Yılport Samsunspor)

Sarı kartlar: Dk. 35 Metehan Yılmaz, Dk. 74 Ahmet Dereli, Dk. 90+3 Rahmi Salih Kaya (Altınordu), Dk. 37 Yunus Emre Çift, Dk. 46 Ali Ülgen, Dk. 74 Yasin Öztekin, Dk. 78 Alaaddin Okumuş (Yılport Samsunspor)

Hüseyin Eroğlu: “Kaybettiğimiz için üzgünüz”

Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, sahalarında 2-0 kaybettikleri Samsunspor maçının ardından yaptığı açıklamada, pozisyonlar bulduklarını ancak final paslarını atamadıklarını için skor üretemediklerini belirterek, “Kaybettiğimiz için üzgünüz” dedi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, mücadeleyi değerlendirdi.

Hüseyin Eroğlu, “Geçen haftaki galibiyeti bu haftaya da taşımak istiyorduk. İlk devreye iyi başlamıştık. Pozisyonlar da yakaladık ama final pasını atamadık. Belli bir dakikadan sonra top rakipteyken geriye yaslandık, bunu yapmamamız gerekiyordu ve neticede kalemizde golü gördük. Skor 1-0'ken bile dengeli giden bir oyun vardı. İkinci yarıda rakip alanda oynamayı ve rakibin pas yapmasını engelledik. Bu sezon hücumsal anlamda topa sahip olup en çok ceza sahasına girdiğimiz maçtı diyebilirim. Bir türlü final pasını yapamadık. Belki golü bulsaydık maç lehimize dönebilirdi. Skor da üretmekte zorlandık. Kaybettiğimiz için üzgünüz. Samsunspor'u tebrik ederim“ dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.