Dolar 32,3926
%0.23
Euro 35,2776
%0.61
Altın 2.324,900
%0.19
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Altınordu evinde galip

Altınordu evinde galip

TFF 1. Lig'de şampiyonluk hesapları yapan Altınordu, Akhisarspor'u 3-2 yendi; 2 maçlık galibiyet hasretini sonlandırdı.

  • Ege Postası
  • 13.12.2020 - 16:38

TFF 1. Lig 14. hafta maçında Altınordu sahasında Akhisarspor ile karşı karşıya geldi. Bornova Aziz Kocaoğlu Stadyumu'nda oynanan zorlu mücadele ev sahibi ekibin 3-2'lik üstünlüğü ile tamamlandı.

6. dakikada Muzaffer Kocaer'in golüyle 1-0 öne geçen Altınordu, 15'te Furkan Metin'le farkı 2'ye çıkardı. Muzaffer Kocaer 25. dakikada kendi kalesine attığı golle konuk ekibi umutlandırdı.

İlk yarıyı Altınordu 2-1 önde tamamlarken, 47'de Ahmet İlhan penaltıdan skoru 3-1 yaptı.

Maçta son sözü 90+5'te İrfan Hadzic söyledi ve altıpas sağ yarım dairesinin hemen yanından vurduğu şutla ağları havalandırdı: 3-2. 

Altınordu, bu galibiyetle puanını 27 yaptı ve maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. Akhisarspor ise 13 puanda kaldı.

İzmir ekibinde altyapıdan yetişen Muzaffer ve Furkan profesyonel kariyerlerindeki ilk gollerine imza attı. .

Öte yandan Akhisarspor’da göreve yeni getirilen teknik direktör Mesut Dilsöz takımının başında ilk maçına çıktı.

MAÇTAN DAKİKALAR

3. dakikada Metehan Mimaroğlu sağdan ortaladı, savunma kafayla uzaklaştırdı, kısa düzen topa Ahmet Dereli penaltı noktası üzerinden vurdu, Doğukan Nelik çizgiden çıkardı.

6. dakikada Metehan Mimaroğlu’nun pasında ceza sahası dışında topla buluşan Muzaffer Kocaer, rakibinden çok şık bir çalımla sıyrıldı, içeriye girip sağ çaprazdan kaleye gönderdi: 1-0

13. dakikada Avdija Vrsajeciç’in sol taç çizgisine yakın yerden arka direğe doğru kullandığı serbest vuruşta yerden seken top az farkla auta çıktı.

15. dakikada Metehan Mimaroğlu’nun soldan ortasında savunmadan seken topa sağ çaprazdan Furkan Metin’in şutu ağlara gitti: 2-0

20. dakikada hızlı çıkan Avdic Vrsajevic sağdan ortaladı, Irfan Hadzic karşı karşıya pozisyondu vurdu, kaleci Erhan Erentürk çeldi, dönen topa Hadzic elle müdahale edince hakem pozisyonu kesti.

25. dakikada Çekdar Orhan sağ çaprazdan ceza sahasına girip ortaya çevirmek istedi, Muzaffer Kocaer’in ayağından seken meşin yuvarlak yön değiştirip filelere gitti: 2-1

34. dakikada İrfan Hadzic top buluştu, savunmadan sıyrılıp sol çaprazdan vurdu, kaleci Erhan Erentürk uzanıp topu üstten kornere attı.

41. dakikada Avdija Vrsajevic ceza sahası sol çaprazından çok sert vurdu, top uzak direği sıyırıp auta gitti.

46. dakikada Ahmet Dereli’nin pasında topla buluşan Ahmet İlhan Özek ceza sahasında Kadir Keleş’in müdahalesi ile kendini yerde bulunca hakem penaltı noktasını gösterdi.

47. dakikada penaltı atışını kullanan Ahmet İlhan Özek topu ağlarla buluşturdu: 3-1

51. dakikada Çekdar Orhan ceza sahası yayı sağından kaleyi görür görmez sert vurdu, Erhan Erentürk uçarak meşin yuvarlağı kornere attı.

80. dakikada İrfan Hadzic solan çizgiye inip vurdu, kaleci Erhan Erentürk direk dibinde topa el koyarak tehlikeyi kornerle sonuçlandırdı.

90+5. dakikada ceza yayının üzerinde topla buluşan İrfan Hadzic’in sert vuruşu ağlara gitti. 3-2.

Stat: Bornova Aziz Kocaoğlu

Hakemler: Onur Özütoprak, Candaş Elbil, Abdullah Uğur Sarı

Altınordu: Erhan Erentürk, Furkan Metin, Sinan Osmanoğlu, Ufuk Budak (Dk. 46 Kahraman Demirtaş), Yusuf Can Esendemir, Ahmet İlhan Özek, Oğulcan Ülgün (Dk. 67 Furkan Çil), Yusuf Yalçın Arslan, Metehan Mimaroğlu (Dk. 85 Burak İnce), Muzaffer Kocaer (Dk. 75  Muhammed Mert), Ahmet Dereli (Dk. 75 Enis Destan) 

Akhisarspor: Lukac, Vrsajevic, Alperen Babacan, Doğukan Nelik, Kadir Keleş, Gökmen Aydoğdu, Ali Kaan Güneren, Bjarnason (Dk. 70 Bora Yılmaz), Çekdar Orhan (Dk. 70 Onurcan Güler), Bertuğ Bayar (Dk. 80 Mert Efe Çölbeyi), İrfan Hadzic

Goller: Dk. 6 Muzaffer Kocaer, Dk. 15 Furkan Metin, Dk. 47 Ahmet İlhan Özek (Penaltıdan) (Altınordu), Dk. 25 Muzaffer Kocaer (Kendi kalesine), Dk. 90+5 İrfan Hadzic (Akhisarspor) 

Sarı kartlar: Dk. 22 Vrsajevic, Dk. 33 Çekdar Orhan (Akhisarspor)

MAÇIN ARDINDAN

TFF 1. Lig'de Akhisarspor'u 3-2 mağlup eden Altınordu'nun teknik direktörü Hüseyin Eroğlu, "Futbolcularımı kutluyorum, çok güzel bir galibiyet aldık." dedi.

Eroğlu, maçtan sonra katıldığı basın toplantısında, hafta içinde Adana Demirspor deplasmanında aldıkları beraberliğin ardından önemli bir galibiyete imza attıklarını söyledi. Müsabakada 2-0 öne geçtikleri döneme kadar bugüne kadar ki en iyi hücum organizasyonlarını geçirdiklerini belirten Eroğlu, daha sonra yaptıkları pas hatalarıyla rakiplerinin üzerine gelmelerine imkan sağladıklarını kaydetti.

Eroğlu, ikinci yarının başında buldukları golle oyunun tamamen kendi lehlerine döndüğünü belirterek, şöyle konuştu:

"Rakibimiz bu dakikadan sonra da kalemizde etkili oldu ama çalıştığımız savunma planını iyi uyguladık. Son bölüme doğru 3-1'den sonra skoru artırma fırsatımız vardı, bir türlü sonuçlandıramadık. Son dakikada yemememiz gereken bir golü yedik. Topun bizde daha fazla kalmasını sağlasaydık belki golü yemezdik. Futbolcularımı kutluyorum, çok güzel bir galibiyet aldık." 

Mesut Dilsöz: "Oyuncularım ellerinden geleni yaptılar"

Akhisarspor Teknik Direktörü Mesut Dilsöz de yedikleri 3 golde de rakiplerinin pozisyonunun olmadığını söyledi. Hücum organizasyonlarında eksik taraflarının olduğunu belirten Dilsöz, şunları kaydetti:

"Bunların üzerine çalışmamız gerekiyor. Oyuncularım ellerinden geleni yaptılar ama oyunsal formda eksiklerimiz var. Bunun için yarından itibaren çalışmalara başlayacağız. Akhisarspor büyük bir camia, son yıllarda ülke futboluna damga vurmuş kulüplerimizden biri. Bu şekilde sonuçlar yakışmıyor."

Dilsöz, basit goller yediklerini, bu hataları gidermek için çalışmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.