Dolar 32,3295
%0.24
Euro 35,0712
%-0.14
Altın 2.300,300
%1
Bist-100 8,99
%2.08

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Altınordu evinde 1 puana razı oldu

Altınordu evinde 1 puana razı oldu

Spor Toto 1´inci Lig´de üst üste 3 maçını kazanıp tırmanışa geçen Altınordu evinde Adanaspor´la 1-1 berabere kaldı. Altınordu'nun golünü 20'de Enis Destan attı. Adanaspor'un golünü 30'da Ognjen Ozegovic kaydetti.

  • Ege Postası
  • 20.02.2021 - 18:21

TFF 1. Lig'de Altınordu ile Adanaspor karşı karşıya geldi.

Bornova Aziz Kocaoğlu Stadyumu'nda, Murat Erdoğan'ın yönetiminde oynanan karşılaşma 1-1'lik eşitlikle sonuçlandı.

Ev sahibi ekip, karşılaşmanın 20. dakikasında genç golcüsü Enis Destan ile üstünlüğü eline almayı başardı. Bu golden on dakika sonra sahneye çıkan Ozegovic, skora eşitliği getirdi.

Kalan sürede başka gol olmadı ve iki ekip, zorlu mücadelede puanları paylaştı.

Altınordu, bu sonuçla puanını 38'e çıkardı ve maç fazlasıyla play-off potasına, 6. sıraya yükseldi. 26 puana ulaşan Adanaspor ise 12. sıradaki yerini korudu.

Ligde son üç maçını kazanan İzmir temsilcisi, bu müsabakadan elde ettiği puanla namağlup serisini 4 maça çıkardı. Konuk Adanaspor ise, geçtiğimiz hafta oynadığı derbinin ardından arka arkaya ikinci beraberliğini aldı.

MAÇTAN DAKİKALAR

3'üncü dakikada Enis Destan'ın hızlı kullandığı taç atışında savunma arkasında topla buluşan Metehan Mimaroğlu, kaleciyle karşı karşıya kaldığı anda arkadan yetişen Hakan Çinemre meşin yuvarlağı ayak koyarak çeldi. 

20'inci dakikada Recep Aydın araya oynadı, Metehan Mimaroğlu soldan sıfıra doğru inip kale sahasına ortaladı, Enis Destan gelişine çok sert vurdu: 1-0.

21'inci dakikada Ahmethan Köse ceza sahası dışından sert vurdu, kaleci Erhan Erentürk önce uzanıp topu çeldi sonra kontrol etti.

30'uncu dakikada Ergin Keleş sol kanattan kale sahasına gönderdi, kaleci Erhan Erentürk'den önce hamle yapan Ongjen Ozegovic dokundu: 1-1.

34'üncü dakikada Enis Destan'ın araya oynadığı topla buluşan Metehan Mimaroğlu, sol çaprazdan karşı karşıya pozisyonda vurdu, kaleci Goran Karacic ayak koyarak mutlak golü önledi.

43'üncü dakikada ceza sahasına sol çaprazdan aklaşan Şeref Özcan vurdu, top yan direğin yanından auta çıktı.

45+1'inci dakikada Şeref Özcan bu kez sol çaprazdan ceza sahasına girip sıfıra doğru indi ve sert vurdu, kaleci Goran Karacic gole izin vermedi. 

45+2'nci dakikada Burak İnce'nin sağdan kullandığı korner atışında kaleci Goran Karacic boşa çıktı, penaltı noktasına seken topa Şeref Özcan çok uygun durumda vurdu, yandan aut.

İlk yarı 1-1 berabere tamamlandı.

46'ncı dakikada Burak İnce ceza sahası çizgisi üzerinde 3 rakibini çalımlarla geçti, içeriye girip Isaac Donkor'dan da sıyrıldı ancak kalabalık arasında topu kaptırdı.

50'inci dakikada Celil Yüksel ceza sahası dışında kazanılan serbest vuruşu, savunma ile kale arasına havalandırdı, Isaak Donkor ve Ongjen Ozegovic birlikte hamle yaptı, kaleci Erhan Erentürk direk dibine yatarak Ongjen Ozegovic'in vuruşunda mutlak golü engelledi.

60'ncı dakikada Burak İnce'nin sağdan kullandığı serbest vuruş ceza sahasına kırıştırdı, sola açılan topa Metehan Mimaroğlu vurdu, Isaac Donkor kaleye yönelen topu kafayla kornere attı. 

66'ncı dakikada Ahmet İlhan Özek soldan penaltı noktasına gönderdi, Metehan Mimaroğlu uçarak kafayı vurdu, kaleci topu çizgide bloke etti. 

80'inci dakikada Furkan Çil soldan kale sahasına ortaladı, Enis Destan gelişine plaseyi yaptı, kaleci Ongjen Ozegovic topu çizgide bloke etti.

Karşılaşma 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

Stat: Bornova Aziz Kocaoğlu

Hakemler: Murat Erdoğan, Muhammet Yumak, Ata Yıldırım

Altınordu: Erhan Erentürk, Rahmi Salih Kaya, Sinan Osmanoğlu, Yusuf Can Esendemir, Ufuk Budak, Recep Aydın, Furkan Çil, Burak İnce (Dk. 61 Muzaffer Kocaer), Şeref Özcan (Dk. 61 Ahmet İlhan Özek), Metehan Mimaroğlu (Dk. 84 Ahmet Dereli), Enis Destan

Adanaspor: Karacic, Hakan Çinemre, Furkan Şeker, Donkor, Canberk Dilaver, Ergin Keleş (Dk. 80 Fıratcan Üzüm), Atalay Babacan (Dk. 59 Ömer Çiçek), Uğurcan Yazğılı (Dk. 70 Evren Korkmaz), Ahmethan Köse (Dk. 80 Eren Keleş), Celil Yüksel, Ozegovic

Goller: Dk. 20 Enis Destan (Altınordu), Dk. 30 Ozegovic (Adanaspor)

Sarı kartlar: Dk. 49 Furkan Çil, Dk. 88 Ufuk Budak, Dk. 90+4 Enis Destan (Altınordu), Dk. 77 Evren Korkmaz (Adanaspor)

MAÇIN ARDINDAN

Eroğlu: Önümüzde Altay derbisi var, bu beraberliği telafi etmek zorundayız

TFF 1. Lig'de Adanaspor'la 1-1 berabere kalan Altınordu'nun teknik direktörü Hüseyin Eroğlu, hafta içinde Altay'la karşılaşacaklarını, bu beraberliği telafi etmek zorunda olduklarını bildirdi.

Eroğlu, maçtan sonra katıldığı basın toplantısında, galibiyet serilerini devam ettiremedikleri için üzgün olduklarını söyledi. Karşılaşmanın ilk yarısında rüzgara karşı oynamalarına rağmen çok net pozisyonlar bulduklarını aktaran Eroğlu, "Bulduğumuz gol güzeldi, ondan sonraki süreç bizim lehimize gelişecekken, bir oyuncumuz pozisyon icabı dışarıda kaldığı anda dengesiz yakalandık ve savunmadaki kademe hatasından kalemizde golü gördük. 1-1'den sonra reaksiyon verip, rakibe karşı baskılı oynamaya çalıştık." dedi.

Eroğlu, ikinci yarıdaki planladıkları oyunu sergilediklerini ancak girdikleri pozisyonları sonuçlandıramadıklarını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hedefimiz tempoyu artırıp, rakibi hataya zorlamaktı ama rakip takım oyuncuları bazı bölümlerde oyunu soğutma anlamında yerde kaldığı pozisyonlarda oyun da durdu. Bu ülkemizde yaşanan genel bir sıkıntı. Bazı takımlar vakit geçirmeyi tercih ediyor, olmaması gerekir. Benim takımım için de geçerli. Oyun çok soğudu. Oyuncu olarak o ritmi sağlamakta zorlanıyorsun. Bu olmaması lazım, herkes puan için mücadele veriyor. Maçta bir oyuncu sakatlanıyor, öyle bir bağırıyor ki, bir şey oldu mu diye tedirgin oluyorsun ama 3 saniye içinde sahaya giriyor. Buna belki kural gelebilir. Dışarıya çıkan oyuncuların 3 dakika dışarıda beklemesi gibi."

Takımdan memnun olduğunu belirten Eroğlu, "Önümüzde Altay derbisi var, bu beraberliği telafi etmek zorundayız." diye konuştu.

Emrah Bayraktar: "Ligdeki durumumuz belli, bizim için aldığımız her puan çok önemli."

Adanaspor Teknik Direktörü Emrah Bayraktar da Türkiye'de genç oyuncu gelişimine büyük katkı veren Altınordu'ya bu misyonundan dolayı teşekkür etti.

Geçen hafta derbi maçta Adana Demirspor'la karşılaştıklarını hatırlatan Bayraktar, şunları kaydetti:

"Derbi maçlarda duygusal ve fiziksel olarak bir seviyeye çıkarsınız. Arkasından oynanan maçlar herkes için zordur. Oyuncularımıza bunu anlattım. Bugün özellikle müsabakanın ikinci yarısının bazı bölümlerinde topa sahip olamadık ve çok baskı yedik ama 1-0 geriye düştükten sonra geri gelmeyi bildik. Mücadele etmeyi öğreniyoruz, daha önceki maçlarda zaman zaman topa daha fazla sahip olduğumuz ve daha üretken maçlarımız oldu. Bazen oynamıyorsanız savunmayı da bileceksiniz. Yenemiyorsanız, yenilmemeyi de bileceksiniz. Bu futbolda temel kavramlardan biridir. Biz bugün oynayamadık ama mücadele ettik."

Bayraktar, oyunlarını geliştirmeye çalışarak mücadelelerinin lig sonuna kadar böyle devam edeceğini belirterek, "Ligdeki durumumuz belli, bizim için aldığımız her puan çok önemli. Adanaspor taraftarına da tekrar söylüyorum, onların saygı duyacağı bir takım oluşturmak için çabalıyoruz." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.