Dolar 32,3342
%0.26
Euro 35,1125
%-0.03
Altın 2.308,770
%1.37
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Altınordu direkten döndü

Altınordu direkten döndü

Spor Toto 1. Lig’in 37. haftasında Balıkesirspor’u konuk eden Altınordu, rakibini 2-1 mağlup etti. Bu sonucun ardından puanını 45'e çıkaran Altınordu, ligin bitimine bir hafta kala kümede kalmayı garantiledi. Öte yandan Altınordu'da Ahmet İlhan Özek'in 32'nci, Hüsamettin Yener'in ise 90+6. dakikada kullandığı penaltıda kaleci Yiğithan gole izin vermedi.

  • Ege Postası
  • 14.05.2022 - 18:13

Spor Toto 1. Lig'de 37. haftasında küme düşmesi kesinleşen Balıkesirspor'u 1-0 geriden gelerek 2-1 yenen Altınordu, bitime bir hafta kala kümede kalmayı garantiledi.

Bornova Aziz Kocaoğlu Stadyumu'nda oynanan karşılaşmanın 10. dakikasında konuk Balıkesirspor, Muhammed Ali Doğan ile 1-0 öne geçti. 

Altınordu 29. dakikada penaltı kazandı. Penaltı atışı için topun başına geçen deneyimli oyuncusu Ahmet İlhan Özek, Balıkesirspor kalecisi Yiğithan Kır'ı geçemedi. İlk yarı konuk ekibin 1-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı.

Ev sahibi Altınordu, 51. dakikada Hüsamettin Yener ile eşitliği sağladı: 1-1 İzmir ekibi Ahmet Dereli ile 67. dakikada 2-1 öne geçti.  Altınordu, Hüsamettin Yener ile 90+6'da bir penaltı atışından daha yararlanamadı. Mücadeleden 2-1 galip ayrılan İzmir temsilcisi, puanını 45'e çıkardı ve bitime 1 hafta kala 1. Lig'de kalmayı garantiledi.

Maçtan dakikalar

9. dakikada Oğuzhan’ın sağdan pasında ceza sahası dışında topla buluşan Muhammed Ali, sert bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 0-1

31. dakikada ceza sahasında topla buluşan Ahmet İlhan rakibinden sıyrılmak isterken, Güney topa elle müdahale edince hakem penaltı noktasını gösterdi.

32. dakikada penaltı vuruşunu kullanan Ahmet İlhan’ın şutunu kaleci ayağıyla kornere çeldi.

53. dakikada sağ kanattan ceza sahasına gönderilen ortada Ahmet İlhan’ın şutu kaleciden döndü. Dönen topu Hüsamettin tamamladı. 1-1

67. dakikada rakipten topu kapan Ahmet İlhan, penaltı noktası üzerinde olan Ahmet Dereli’ye pasını verdi. Düzgün bir vuruş yapan Ahmet Dereli, topu kaleye yolladı. 2-1

80. dakikada ceza yayının sol çaprazından direkt kaleye vuran Güney’in şutu üst direğe çarparak auta çıktı.

90+4. dakikada topla birlikte ceza sahasına giren Emircan kaleci Yiğithan’ın müdahalesiyle yerde kalınca hakem penaltı noktasını gösterdi.

90+6. dakikada Hüsamettin Yener’in kullandığı penaltı vuruşunu kaleci Yiğithan, kornere çeldi.

Stat: Bornova Aziz Kocaoğlu

Hakemler: Yusuf Ziya Gündüz, Anıl Usta, Mert Bulut

Altınordu: Ali Emre Yanar, Rıdvan Koçak (Dk. 46 Furkan Metin), Yusuf Yalçın Arslan, Volkan Fındıklı, Ali Dere, Ahmet İlhan Özek (Dk. 82 Muzaffer Kocaer), Recep Aydın (Dk. 46 Ahmet Dereli - Dk. 89 Feyttullah Gürlük), Kubilay Aktaş, Kürşad Sürmeli (Dk. 74 Sami Satılmış), Şeref Özcan, Hüsamettin Yener

Balıkesirspor: Yiğithan Kır, Ayberk Kaygısız, Alperen Erdinç (Dk. 46 Batuhan İşçiler), Enes Karabulut, Güney Çelik Keleş, Hüseyin Karabey (Dk. 85 Berkay Aykurt), Muhammed Ali Doğan, Berk Tosun (Dk. 46 İbrahim Halil Çolak), Oğuz Han Aynaoğlu (Dk. 55 Doğa İşeri), Hasan Can Bingül (Dk. 41 Erdem Gökçe), Bedirhan Kolkoparan

Goller: Dk. 9 Muhammed Ali Doğan (Balıkesirspor), Dk. 52 Hüsamettin Yener, Dk. 67 Ahmet Dereli (Altınordu)

Sarı kartlar: Dk. 27 Alperen Erdinç, Dk. 64 Enes Karabulut (Balıkesirspor), Dk. 82 Sami Satılmış (Altınordu)

MAÇ SONUNDA BÜYÜK SEVİNÇ

Öte yandan Altınordulu futbolcular, Bandırmaspor galibiyetinin ardından diğer maçların sonuçlarını beklemeye başladı. Diğer maçların sonuçlarının belli olmasından sonra Altınordulu futbolcular saha içinde büyük sevinç yaşadı.

HÜSEYİN EROĞLU: ZORLU BİR SEZONU GÜZEL GEÇİRDİK

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, “Acayip bir sezonu tamamladık. Geçen yıl play-off oynadıktan sonra bu sezon daha da anlamlı haline geldi. Sezona iyi başlayamadık. 7 maçlık mağlubiyet serisi oldu. Bu serilerden sonra ‘Altınordu ligi çeviremez’ yorumları yapıldı. Her yıl seriler yakalıyorduk bu sezon da yakalayacağımızı hep söylemiştim. Sonrasında toparlandık ve Menemenspor galibiyeti ile başlayan seriyi buraya kadar getirdik. Sezonun ikinci yarısına baktığımız zaman şampiyon olan takımları yendik. Çok kolay bir sezon geçmedi. Balıkesirspor maçının da zor geçeceğini biliyorduk. Geriye de düşsek oyundan kopmadık. İki tane penaltı kaçırsak da maçı kazanmasını bildik. Bu maçtan önce de söylediğimi gibi ‘Biz kazanalım, rakiplerin alacağı sonuçlar bizi ilgilendirmez demiştim’ bugün alınan sonuçlardan sonra ligde kalmayı da garantiledik. Sezon başında birçok oyuncumuzun ayrıldığı, yeniden kurguladığımız ve Türk oyuncuları ile oluşturduğumuz kadro ile ligde kalmayı başardık. Zorlu bir sezonu çok güzel tamamladık” diye konuştu.

HİKMET IŞIK: FUTBOLU ÇİRKİNLEŞTİRMEDEN MÜCADELE ETTİK

Altınordu’ya mağlup oldukları maçın ardından konuşan Balıkesirspor’un teknik direktörü Alaettin Hikmet Işık, futbolu çirkinleştirmeden 90 dakika boyunca mücadele ettiklerini söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Balıkesirspor Teknik Direktörü Alaettin Hikmet Işık, Altınordu’yu ligde kaldıkları için tebrik ederek, “Sahaya sürdüm ilk 11’de 9 genç ve yetenekli arkadaşımız vardı. Futbol kuralları içerisinde, futbol neyi gerektiriyorsa, futbolu çirkinleştirmeden 90 dakika boyunca mücadele ettiğimize inanıyorum. İzmirli taraftarların da alkışlarıyla bunu hak ettiğimize inanıyorum. Kalecimiz Yiğithan’a ayrı bir parantez açmak istiyorum. Bu arkadaşımız, sanıyorum Ümit Milli Takım’a çağırılacak. Diğer kalecimiz Yasin de çağırılacak. Bu arkadaşlarımız gece gündüz çalıştıklarını 90 dakika boyunca hissettiriyorlar. Bugün Yiğithan, 2 penaltı kurtardı” dedi.

1. Lig’de hiçbir çalıştırıcının 18-19 yaş grubunda futbolcuları sahaya sürmeye cesaret edemediğini savunan Işık, “Biz önümüzdeki sezonun da planlamasını yapıyoruz. Her kulübün bir alt yapısı var. Altınordu, bunun en güzel örneği. Bunu tüm Türkiye biliyor. Bizler de Balıkesirspor olarak genç yeteneklerimizi Türk futboluna kazandırmak için elimizden gelen her türlü mücadeleyi vereceğiz” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.