Dolar 32,5819
%0.29
Euro 35,0455
%0.21
Altın 2.459,070
%0.94
Bist-100 9.799,00
%0.84

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Altınordu'dan kritik galibiyet!

Altınordu'dan kritik galibiyet!

TFF 1.Lig'de kümede kalma mücadelesi veren Altınordu sahasında Adanaspor'u konuk etti. Karşılaşma 2-0 ev sahibi ekibin üstünlüğü ile noktalandı. Üst üste 4. kez kazanan Altınordu'ya galibiyeti getiren goller 59. dakikada Ahmet İlhan ve 78. dakikada Kürşad Sürmeli'den geldi. Adanaspor'da Evren Korkmaz 76. dakikada takımını 10 kişi bıraktı.

  • Ege Postası
  • 03.04.2022 - 23:00

Spor Toto 1. Lig'in 30. hafta karşılaşmasında Altınordu sahasında Adanaspor'la kozlarını paylaştı. Mücadele 2-0 ev sahibinin üstünlüğüyle sonuçlandı.

Bornova Aziz Kocaoğlu Stadı'nda oynanan ve ilk yarısı golsüz sona eren maçta Altınordu'ya galibiyeti getiren golleri 59. dakikada Ahmet İlhan Özek ve 78'de Kürşad Sürmeli kaydetti. Ayrıca konuk takımda 76. dakikada Evren Korkmaz direkt kırmızı kart görerek takımını eksik bıraktı.

Bu sonucun ardından Altınordu üst üste 4. galibiyetini aldı ve 34 puana yükseldi. Adanaspor ise 38 puanda kaldı.

Ligin 31. haftasında Altınordu deplasmanda Eyüpspor ile karşılaşacak. Adanaspor ise Balıkesirspor'u ağırlayacak.

Maçtan dakikalar

15. dakikada sağ kanattan gelişen Adanaspor atağında Evren’in ortasına ceza sahası içinde bulunan İsmail’in kafa vuruşunda meşin yuvarlak sağ kale direğinin yanından az farkla auta çıktı.

44. dakikada ceza sahası yayı önünden frikik kazanan Altınordu’da, topun başına geçen Şeref’in plase vuruşunu Kaleci Burak parmaklarının ucuyla çelerek topu kornere attı.

56. dakikada orta alandan gelişen Altınordu atağında Ali Dere’nin ayak dışıyla attığı uzun pasla savunma arkasına sarkan Ahmet İlhan, altıpas çizgisinin sol tarafından yaptığı şık aşırtma vuruşla topu kalecinin üzerinden ağlara gönderdi. 1-0

75. dakikada orta alandan yüklenen Altınordu’da Ahmet İlhan’ın pasıyla beraber kaleciyle karşı karşıya kalan Şeref, kaleciyi çalımladı. Daha sonrasında şutunu atsa da savunma topu çizgiden çıkardı.

76. dakikada orta alandan gelişen Altınordu atağında ceza sahası yayı üzerinde Adanasporlu Evren, Hüsamettin’i düşürdü. Hakem, Evren’e kırmızı kart gösterdi.

78. dakikada kullanılan serbest vuruşta topun başına geçen Kürşad, yerden yaptığı vuruşla kalenin solundan topu filelerle buluşturdu. 2-0

90+2. dakikada Adanaspor ceza sahasında yaşanan pozisyonda Feytullah'ın aşırtma pasında topa gelişine vuran Recep'in şutu üst direkten oyun alanına döndü.

Altınordu: 2 - Adanaspor: 0

Stat: Bornova Aziz Kocaoğlu

Hakemler: Ömer Faruk Turtay, Oğuz Terzi, Ogün Kamacı

Altınordu: Ali Emre Yanar, Rıdvan Koçak (Dk. 70 Furkan Metin), Volkan Fındıklı, Erdi Dikmen, Yusuf Can Esendemir (Dk. 46 Ali Dere), Ahmet İlhan Özek (Dk. 86 Feyttullah Gürlük), Kubilay Aktaş (Dk. 90+2 Yusuf Yalçın Arslan), Recep Aydın, Şeref Özcan (Dk. 90+2 Metehan Yılmaz), Kürşad Sürmeli, Hüsamettin Yener

Adanaspor: Burak Çapkınoğlu, Fıratcan Üzüm, Donkor, Evren Korkmaz, Roche, Hıfsullah İsmail Erdoğan, Benasser, Celil Yüksel (Dk. 90 Ahmethan Köse), Tetteh (Dk. 83 İbrahim Aksu), Bruns (Dk. 64 Ciss), Eren Karadağ (Dk. 64 Efe Tatlı)

Goller: Dk. 59 Ahmet İlhan Özek, Dk. 78 Kürşad Sürmeli (Altınordu)

Kırmızı kart: Dk. 76 Evren Korkmaz (Adanaspor)

Sarı kartlar: Dk. 33 Rıdvan Koçak, Dk. 45+3 Yusuf Can Esendemir (Altınordu), Dk. 66 Benasser, Dk. 85 Roche (Adanaspor)

Hüseyin Eroğlu: “Bizim için çok güzel bir galibiyet oldu”

Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, 2-0’lık Adanaspor galibiyetinin ardından yaptığı açıklamada, “Bizim için çok güzel bir galibiyet oldu. Haftalar sonra düşme potasının üzerine çıktık” dedi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, açıklamalarda bulundu.

Eroğlu, “Bugün bizi desteklemeye gelen evlatlarımıza çok teşekkür ederim. Pandemi sürecinden kısıtlamalar nedeniyle buradan uzak kalmışlardı. Şimdi tribünü doldurdular. Bu galibiyet de onlara armağan olsun. 3 haftadır gol yemeden kazanıyorduk bu bizim için çok büyük bir artıydı. Bugün Adanaspor gibi iyi bir takıma karşı oynadık. İlk yarıda pozisyon verdiğimiz dakikalar vardı ama hep oyunun içindeydik. İkinci yarıda çalıştığımız şekilde gol atmamız bizim için çok anlamlıydı. 2-0’dan sonra da rakip 10 kişi kaldı zaten. Bizim için çok güzel bir galibiyet oldu. Haftalar sonra düşme potasının üzerine çıktık. Seriyi yakaladıktan sonra bunu uzun süreli yapacağımıza inanıyorum. Daha önceki yıllarda da bunu başarmıştık. Şu anda dörtte dört yaptık ve gol yemedik. İyi takımlara karşı kazanmamız çok anlamlı. Bugün mutlu uyuyacağız. Yarından itibaren tüm planlarımız hafta sonu oynayacağımız Eyüpspor maçına olacak. Bütün oyuncularımı kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Sait Karafıtınalar: “Hak ettiğimiz bir mağlubiyet aldık”

Adanaspor Teknik Direktörü Sait Karafırtınalar, deplasmanda Altınordu’ya 2-0 kaybettikleri maçın ardından yaptığı açıklamada hak ettikleri bir mağlubiyet aldıklarını söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Adanaspor Teknik Direktörü Sait Karafırtınalar, açıklamalarda bulundu.

Karafırtınalar, “Rakibi tebrik ediyoruz, çok önemli bir maçı kazandılar. Maçın ilk yarısına baktığımızda devreye 3 farklı skorla girebilirdik ama maalesef çok net pozisyonları gole çeviremedik. Deplasmanda Altınordu takımına karşı bunları gole çeviremiyorsan ikinci yarı seni cezalandıracağı belli bir şeydi. Bunu biliyorduk ve devre arasında konuştuk. Ancak ikinci yarıda beklediğimizin daha altında oynadık. Hak ettiğimiz bir mağlubiyet aldık. Çok üzgünüz. Hem play-off şansımızı zora soktuk, hem de düşme potasıyla puan farkımız eridi. Bundan sonraki maçlar çok daha zor olacak. Bu maçı unutup önümüzdeki Balıkesirspor maçına odaklanarak bu sıkıntılı ortamdan çıkmak için elimizden geleni yapacağız“ dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.