Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Altınordu'da görev değişimi

Altınordu'da görev değişimi

Spor Toto 1'inci Lig ekiplerinden Altınordu'da 2012 yılından bu yana teknik direktörlük görevini üstlenen Hüseyin Eroğlu ile yollar ayrıldı. Eroğlu'dan boşalan teknik direktörlük görevine Ufuk Kahraman getirildi.

  • Ege Postası
  • 17.05.2022 - 18:51

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Altınordu’da bir devir sona erdi. Kırmızı-lacivertli kulüp, 10 yıldır teknik direktörlük görevini sürdüren Hüseyin Eroğlu ile yollarını ayırdı. Deneyimli teknik adam için veda töreni düzenlenirken, Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan, Eroğlu’na plaket takdim etti. Başkan Özkan, sezon başında aldığı kararla sadece futbolcu değil teknik kadro yetiştireceklerini belirterek, her 5 yılda bir olmak üzere teknik kadronun değişeceğini açıklamıştı.

10 yıl görevde kaldı, birçok oyuncuyu yetiştirdi

7 Eylül 2012 tarihinde 39 yaşındayken Altınordu’da göreve başlayan Hüseyin Eroğlu, takımını ilk sezonunda şampiyonluğa ulaştırarak 3. Lig’den 2. Lig’e çıkarmıştı. İkinci sezonunda ise 2. Lig’den 1. Lig’e yükseltmişti. 2 yılda 2 şampiyonluk yaşayan Eroğlu, son 8 sezondur da TFF 1. Lig’de mücadele veriyordu. Bu süre içerisinde yetiştirici kimliğiyle öne çıkan kulüpte Cengiz Ünder, Çağlar Söyüncü, Barış Alıcı, Berke Özer, Enis Destan, Burak İnce gibi birçok ismi Türk futboluna kazandıran Eroğlu, son olarak geçtiğimiz sezon takımını play-off finaline yükseltmişti. Finalde Altay’a 1-0’lık skorla kaybeden Altınordu, Süper Lig’in kapısından dönmüştü. Bu sezon da özellikle sezonun son maçlarında gösterdiği performansla öne çıkan Eroğlu’nun ekibi son hafta öncesinde kümede kalmayı garantilemişti.

Altınordu'daki görevi boyunca toplamda 369 resmi maçta görev alan Eroğlu, bu maçlarda 167 galibiyet, 91 beraberlik ve 111 mağlubiyet elde etti.

Ufuk Kahraman dönemi

Kırmızı-lacivertliler, 10 yıldır kulüpte görevde bulunan ve uzun süredir Hüseyin Eroğlu'nun yardımcılığını yapan Ufuk Kahraman'ı teknik direktörlük görevine getirdi.

Kırmızı-lacivertli kulübün sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada Ufuk Kahraman'ın göreve başladığı belirtilerek başarılar dilendi.

Başkan Özkan, sezon başında aldığı kararı uyguladı

Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan, sezon başında aldığı kararla sadece futbolcu değil, teknik direktör de yetiştireceklerini ifade ederek, her 5 yılda bir olmak üzere teknik kadronun değişeceğini açıklamıştı. Bu çerçevede Ufuk Kahraman, Hüseyin Eroğlu'nun ardından kulüp içinden yetişen ikinci teknik adam oldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.