Dolar 32,3658
%0.15
Euro 35,0442
%-0.06
Altın 2.325,090
%0.2
Bist-100 9,11
%0.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Altınordu 89'da yıkıldı

Altınordu 89'da yıkıldı

TFF 1’inci Lig’in 11’inci haftasında Adanaspor, sahasında ağırladığı Altınordu'yu 1-0 mağlup etti. Adana'ya üç puanı getiren golü 89'da Uğurcan kaydetti.

  • Ege Postası
  • 01.11.2021 - 23:02

Spor Toto 1. Lig'in 11. haftasında Adanaspor sahasında Altınordu'yu 1-0 yendi.

Yeni Adana Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada ev sahibi takıma galibiyeti getiren golü 89'da Uğurcan Yazgılı kaydetti. 

Bu sonucun ardından puanını 12'ye yükselterek düşme hattından çıktı. 17. sıraya gerileyen Altınordu ise 10 puanda kaldı. 

Maçtan dakikalar

7'nci dakikada Adanaspor atağında ceza sahası dışında topla buluşan Ozegovic, ceza sahası içerisine girdi. Ozegovic, kaleci Emre'yi de geçti ancak hızlı topu kontrol edemedi. Top auta çıktı.

14'üncü dakikada sol kanattan atak geliştiren Adanaspor'da Muhammet, ceza sahası içerisine topu ortaladı. Altınordu defansına çarpan topla buluşan Ozegovic'in röveşatasında meşin yuvarlak az farkla auta çıktı.

19'uncu dakikada Adanaspor'da sağ kanattan atak geliştiren Fıratcan, ceza sahası içerisine ortaladı. Ozegovic'in kafa vuruşunda meşin yuvarlak az farkla auta çıktı.

36'ncı dakikada Altınordu'da atak geliştiren Ahmet, sağındaki Hüsamettin'e pasını gönderdi. Hüsamettin'in şutunda kaleci Karacic, gole izin vermedi.

42'nci dakikada Altınordu'da frikik kullanan Ahmet'in vuruşunda kaleci Karacic, topu kornere çeldi.

45'inci dakikada Adanaspor'da ceza sahası içerisinde topla buluşan Ozegovic'in şutunda kaleci Ali topu çeldi.

51'nci dakikada Altınordu'da Recep'in ceza sahası dışından yaptığı vuruşta meşin yuvarlak az farkla auta çıktı.

58'inci dakikada Altınordu'da ceza sahası dışında topla buluşan Kürsad, kaleyi görür görmez şutunu çekti ancak top kaleci Karacic'den oyun alanına geri döndü.

73'üncü dakikada Altınordu'da Hüsamettin'in sağ kanattan açtığı ortada top doğrudan kaleye yöneldi. Meşin yuvarlak az farkla üstten auta çıktı.

79'uncu dakikada Altınordu'nun kontra atağında sağ kanatta topla buluşan Enis, ceza sahası içerisine girer girmez şutunu gönderdi. Kaleci Karacic'den seken topu defans kornere çeldi.

86'ncı dakikada Adanaspor'da topla buluşan Ozegovic'in vuruşunda top, az farkla yandan auta çıktı.

89'uncu dakikada Adanaspor'un kullandığı serbest vuruş kaleci Ali'den oyun alanına döndü. Ceza sahası içinde oluşan karambolde son vuruşu yapan Uğurcan, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-0.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Adanaspor sahasında 89'uncu dakikada Uğurcan'ın kaydettiği golle 1-0 galip gelerek 3 puanın sahibi oldu.

Stat: Yeni Adana

Hakemler: Oğuzhan Çakır, Mehmet Şengül, Mehmet Kapluhan

Adanaspor: Karacic, Donkor, Evren Korkmaz, Roche (Dk. 69 Bennasser), Muhammet Ömer Çakı, Cem Özdemir (Dk. 70 Orkan Çınar), Bruns, Uğurcan Yazgılı, Ozegovic (Dk. 90+8 Tetteh), Samed Ali Kaya (Dk. 70 Ahmethan Köse), Fıratcan Üzüm

Altınordu: Ali Emre Yanar, Volkan Fındıklı, Rıdvan Koçak, Yusuf Arslan, Metehan Yılmaz, Ahmet İlhan Özek (Dk. 75 Anıl Arıcıoğlu), Recep Aydın (Dk.75 Sami Satılmış), Kürşad Sürmeli (Dk. 90+1 Burak İnce), Furkan Metin (Dk. 67 Emircan Gürlük) , Ahmet Dereli (Dk.67 Enis Destan), Hüsamettin Yener

Gol: Dk. 88 Uğurcan Yazgılı (Adanaspor)

Sarı kartlar: Dk. 46 Metehan Yılmaz, Dk. 77 Enis Destan (Altınordu)

Hüseyin Eroğlu: ”Lig hızlı bir şekilde ilerliyor hata affetmiyor”

Spor Toto 1. Lig’in 11. haftasında deplasmanda Adanaspor’a mağlup olan Altınordu’da Teknik Direkötür Hüseyin Eroğlu, ”Bu sene deplasmanda çok başarılı olmadığımız bir sezon yaşıyoruz” dedi.

Basın toplantısında açıklamalarda bulunan Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, ”İki takım açısından da çok kritik bir maçtı. Biz de deplasmanda bu sene çok başarılı olmadığımız bir sezon yaşıyoruz. Bugün maçın ilk yarısında topa sahip olduğumuz bölümlerde sonuçlandırma anlamında belki pozisyon olmadı ama ceza sahası girişlerini daha iyi değerlendirebilirdik. Yakaladığımız pozisyonlarda karambolde atamadığımız pozisyonlar vardı. Rakibinde bir iki pozisyonu vardı. Belli dakikalarda sonra oyunun ritmini topa sahip olarak devam ettirmemiz gerekirken ikinci yarı ister istemez yaptığımız pas hataları ve bir çok oyuncumun oyunda düşmesi rakibe bir avantaj sağladı. Golü biz atsak belki biz kazanabilirdik ama rakip duran toptan golü buldu ve kazandı. Bu anlamda üzgünüz. Toparlanmamız gerekiyor. Bu sene istediğimiz gibi sonuçlar alamıyoruz. Lig hızlı bir şekilde ilerliyor hata affetmiyor. Adanaspor’u buradan tebrik ederim” dedi.

Sait Karafırtınalar: ”Böyle bir maçı kazandığımız için son derece mutluyum”

Spor Toto 1. Lig’in 11. haftasında sahasında Altınordu’yu mağlup eden Adanaspor’da Teknik Direktör Sait Karafırtınalar, ”Oyuncularımızı tebrik ediyorum, zorluk derecisi çok yüksek bir maçı zor da olsa kazanmayı bildiler” dedi.

Maç sonu açıklamalarda bulunan Teknik Direktör Sait Karafırtınalar, ”Öncellikle oyuncularımız tebrik ediyorum. Zorluk derecesi çok yüksek bir maçı zor da olsa kazanmayı bildiler. Verilen mücadeleden oynanan oyundan son derece memnunuz. Son üç lig maçında bir tane gol yedik. Dilimi ısırarak söyleyeyim inşallah böyle devam eder. Rakibe daha az pozisyon veriyoruz. Bu daha da sevindirici. Sadece iki tane pozisyon verdik onlar da karambolden verdik. Biz de daha fazla pozisyon bulduğumuzu düşünüyorum. İlk yarıya 2-0 da girebildik. Neticesinde 0-0 girerek Altınordu’yu oyuna ortak ettik. İkinci yarının ortalarında bir 20 dakika var ki ben çok büyük keyif aldım. Büyük ihtimalle seyredenlerde keyif aldı. Oyuncularıma dedim ki oyunun büyüsüne kapılmayın. Altınordu bu ligin her zaman dengelerini bozabilecek bir takım dedim. Böyle bir maçı kazandığımız için son derece mutluyum" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.