Dolar 32,3649
%0.15
Euro 34,9599
%-0.3
Altın 2.325,450
%0.22
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Altınordu, puanı son anda kurtardı!

Altınordu, puanı son anda kurtardı!

Spor Toto 1. Lig’in 22. haftasında Altınordu evinde karşılaştığı Boluspor’la 1-1 berabere kaldı. İlk yarısı golsüz sona eren zorlu mücadelede Boluspor öne geçerken, Altınordu uzatma dakikalarında bulduğu golle sahadan puanla ayrıldı.

  • Ege Postası
  • 28.01.2023 - 18:19

Spor Toto 1. Lig'in 22. haftasında Altınordu evinde Boluspor'u ağırladı. Küme düşme hattından uzaklaşmak isteyen Altınordu, Boluspor ile 1-1 berabere kaldı, her iki takımda sahadan birer puanla ayrıldı. 

Bornova Aziz Kocaoğlu Stadı'ndaki maçı hakem Alper Akarsu yönetti. 

Maçın ilk golü Boluspor'dan 58'de D. Ndlovu attı, Altınordu'nun ise gole cevabı 90+3'de penaltıdan Ahmet İlhan Özek'le geldi.

Altınordu'da 90. dakikada penaltı atışını kullanan Metehan Mimaroğlu'nun şutunda kaleci Çağlar Şahin Akbaba meşin yuvarlağı uzaklaştırdı. Ancak VAR'dan gelen uyarı üzerine atış tekrarlandı. Topun başına geçen Ahmet İlhan Özek, meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu.

Bu sonucun ardından Altınordu puanını 17, Boluspor ise 34 puana yükseldi.

Altınordu bir sonraki haftayı BAY geçtikten sonra Pendikspor'a konuk olacak. Boluspor ise gelecek hafta Pendik'i ağırlayacak.

Maçtan dakikalar:

6. dakikada Emirhan’ın kullandığı serbest vuruşta ceza sahasında yaşanan karambolde topu önünde bulan Selim Ay'ın şutu az farkla üstten auta çıktı.

30. dakikada Bülent Cevahir’in ortasında ceza sahası içinde Bregu'nun şutunda kaleci Ali Emre gole izin vermedi.

41. dakikada Safa’nın hatalı pasında ceza sahası sağ çaprazda topla buluşan Bregu'nun şutu az farkla dışarı çıktı.

58. dakikada sol kanattan Bregu'nun ortasında ceza sahası içinde Dino şutunu çekti, Selim Ay’a da çarpan top ağlarla buluştu. 0-1

62. dakikada Ahmet İlhan’ın ortasında Metehan Mimaroğlu'nun kafa vuruşunda kaleci topu kontrol etti.

88. dakikada Emirhan Aydoğan’ın kullandığı köşe atışında Selim Ay’ın vuruşu'nda top Melih Okutan’ın eline çarptı. Maçın hakemi penaltı noktasını gösterdi.

90+3. dakikada penaltı atışını kullanan Ahmet İlhan Özek, topu ağlara gönderdi. 1-1

Stat: Bornova Aziz Kocaoğlu

Hakemler: Alper Akarsu, Ferdi Karadoruk, Ömer Lütfü Aydın

Altınordu: Ali Emre Yanar, Erdem Gökçe, Selim Ay, Erdi Dikmen, Ali Dere, Şeref Özcan (Dk. 61 Ahmet İlhan Özek), Kubilay Aktaş (Dk. 61 Metehan Yılmaz), Emirhan Aydoğan, Metehan Mimaroğlu, Emircan Gürlük (Dk. 80 Muzaffer Kocaer), Ali Özgün

Dyorex Boluspor: Çağlar Şahin Akbaba, Hakan Bilgiç, Oulare, Onur Ulaş, Bülent Cevahir, Kayamba (Dk. 73 Berk Yıldız), Tugay Kacar, Eray Ataseven (Dk. 90+4 Posmac), Bregu (Dk. 87 Melih Okutan), Safa Kınalı (Dk. 73 Gökhan Alsan), Ndlovu (Dk. 73 Balde)

Goller: Dk. 58 Ndlovu (Dyorex Boluspor), Dk. 90+3 Ahmet İlhan Özek (Penaltıdan) (Altınordu)

Sarı kartlar: Dk. 5 Bülent Cevahir, Dk. 9 Eray Ataseven, Dk. 50 Onur Ulaş, Dk. 89 Melih Okutan, Dk. 90+5 Tugay Kacar (Dyorex Boluspor), Dk. 90+4 Ahmet İlhan Özek (Altınordu)

Çağatay Şalap: “İstek ve arzu en üst seviyedeydi”

Altınordu Teknik Sorumlusu Çağatay Şalap, Boluspor maçının ardından iç sahada kaybetmeme alışkanlığı kazandıklarını ifade ederek, ”Evimizde kaybetmeme alışkanlığı kazandık bizim için mutlu edici bir şey” şeklinde konuştu.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Altınordu Teknik Sorumlusu Çağatay Şalap, “Bu haftada sahamızda geriden gelerek puan kazandık. Oyuncularımızın istek ve arzusu en üst seviyedeydi. Evimizde kaybetmeme alışkanlığı kazandık, bizim için mutlu edici bir şey. Biz maç maç bakıyoruz, bundan sonra bir maçımız daha var. Eksiklerimize bakacağız, ona göre çalışmalar yapıp, gelecek haftalara hazırlanacağız” ifadelerini kullandı.

Sait Karafırtınalar: "Maçı kazanabilirdik"

Boluspor Teknik Direktörü Sait Karafırtınalar, Altınordu maçının ardından 1 puanının değerli olduğunu ifade ederek, "Geçen haftaki maçtan dolayı bu maç bizim için çok önemliydi. Maçı kazanabilirdik. Maçı koparmak için 1-0’dan sonra 3 değişiklik yaptık ama olmadı" şeklinde konuştu.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Boluspor Teknik Direktörü Sait Karafırtınalar, "1 puan değerli. 3 puan olsa daha değerli olacaktı. 90’da gelen penaltı golüyle 3 puanı bırakmış olduk. Geçen haftaki maçtan dolayı bu maç bizim için çok önemliydi. Maçı kazanabilirdik. 1-0’dan sonra maçı koparmak için 3 değişiklik yaptık ama orta sahaya değişiklik yapamadık çünkü oyuncu eksiğimiz var. Orta sahada eksikliğimiz var ve uzun sürede orada sıkıntı yaşayacağız. Oraya bir transfer takviyesi yapsaydık güzel olurdu. Oynanan ve verilen mücadele sevindiriciydi" ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.