Dolar 32,5171
%0.09
Euro 34,9014
%-0.2
Altın 2.441,430
%0.21
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Altay zirve yarışında yara aldı

Altay zirve yarışında yara aldı

TFF 1. Lig'de zirve mücadelesi veren Altay ile İstanbulspor, 19. haftanın kapanış maçında İzmir'de karşı karşıya geldi. Mücadeleyi İstanbulspor 3-1 kazanarak üç puanın sahibi oldu.

  • Ege Postası
  • 01.02.2021 - 22:52

TFF 1.Lig'de Play-Off hattında yer alan Altay, 19'uncu haftanın kapanış maçında konuk ettiği zirve takipçisi İstanbulspor'a 3-1 yenildi.

İstanbulspor'un gollerini 30'uncu dakikada Rroca, 45+1'inci dakikada Ethemi, 85'inci dakikada Onur atarken, Altay'ın tek golü 57'nci dakikada Zeki'den geldi.

Üst üste 3'üncü mağlubiyetini alan siyah-beyazlılar 32 puanda kalıp 6'ncı sıraya gerilerken, 6'da 6 yapan İstanbulspor 40 puana ulaşıp zirve takibini sürdürdü. İzmir ekibinin lider Giresunspor'la arasındaki puan farkı 9'a yükseldi.

Maçtan dakikalar

12'nci dakikada ev sahibi ekipten Mossoro, sağ çizgiden ceza sahasına girip topu altı pasa çıkardı, kale önünde Etoga'nın müdahalesi sonrası kaleci Alperen topa sahip oldu.

16'ncı dakikada Altaylı Kappel'in ceza sahası dışından sert şutunda Alperen topu kornere çeldi.

30'uncu dakikada İstanbulspor ilk tehlikeli atağında golü buldu. Sağdan İbrahim'in pasında ceza sahasında topla buluşan Rroca, yerden bir vuruşla kaleci Cihan'ı avladı: 0-1.

39'uncu dakikada sağdan Mossoro'nun kullandığı kornerde ceza sahası karıştı. Arka direkte Scuk'un dokunduğu meşin yuvarlağı Alperen son anda kornere tokatladı.

45+1'inci dakikada gelişen İstanbulspor kontratağında Rroca'nın pasıyla soldan ceza sahasına giren Ethemi, plase bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara yolladı: 0-2. İlk yarı bu skorla sona erdi.

57'nci dakikada Altay umutlandı. Deniz Kadah'ın pasıyla ceza sahasında kaleciyle karşı karşıya kalan Zeki'nin vuruşunda meşin yuvarlak filelere gitti: 1-2.

63'üncü dakikada Altay defansının arkasına sarkan Rroca'ya karşı karşıya pozisyonda kaleci Cihan gol izni vermedi.

79'uncu dakikada Altay kalecisi Cihan, bu kez Rroca'nın ara pasında karşı karşıya kaldığı Onur'un şutunu çıkarmayı başardı.

85'inci dakikada Abazaj'la paslaşan Onur, ceza sahası içi sağ çaprazdan uzak direğe aşırtma bir vuruşla takımını rahatlattı: 1-3. İstanbulspor müsabakayı 3-1 kazandı.

Ligin ilk yarısında oynanan karşılaşmayı İstanbulspor 2-1 kazanmıştı.

Stat: Bornova Aziz Kocaoğlu

Hakemler: Cihan Aydın, Ata Yıldırım, Seyfettin Ünal

Altay: Cihan Topaloğlu, Zeki Yıldırım, Lokman Gör, Murat Akça (Dk. 75 Yekta Kurtuluş), Cebrail Karayel (Dk. 66 Rıdvan Şimşek), Mehmet Erdem Uğurlu, Scuk (Dk. 46 Regattin), Erhan Çelenk (Dk. 46 Deniz Kadah), Kappel (Dk. 64 Ziya Alkurt), Mossoro, Paixao 

İstanbulspor: Muhammed Alperen Uysal, Melih Kabasakal, Wellington, Etoga, Ali Yaşar, Uygar Mert Zeybek (Dk. 66 Eslem Öztürk), Ethemi (Dk. 66 Abazaj), Rroca, Onur Ergün, Levent Ayçiçek (Dk. 84 Mehmet Yeşil), İbrahim Yılmaz (Dk. 73 Mirkan Aydın)

Goller: Dk. 30 Rroca, Dk. 45+1 Ethemi, Dk. 85 Onur Ergün (İstanbulspor), Dk. 57 Zeki Yıldırım (Altay)

Sarı kartlar: Dk. 8 Ali Yaşar (İstanbulspor), Dk. 17 Zeki Yıldırım, Dk. 55 Deniz Kadah ve Yekta Kurtuluş (Yedek kulübesinde), Dk. 61 Cebrail Karayel, Dk. 89 Mehmet Erdem Uğurlu (Altay)

Altay-İstanbulspor maçının ardından

TFF 1. Lig'de konuk ettiği İstanbulspor'a 3-1 mağlup olan Altay'ın teknik direktörü Yücel İldiz, "Maçın başından itibaren oyunu forse ettiğiniz müsabakada istatistiklerin önemi olmuyor." dedi.

İldiz, maçtan sonra katıldığı basın toplantısında, müsabakaya istekli başlamalarına rağmen ilk yarıda kalelerinde 2 gol gördüklerini söyledi.

İkinci devrede skoru 2-1'e getirdiklerini kaydeden İldiz, şöyle konuştu:

"Oyunun sonuna kadar da beraberliği yakalamaya çalıştık. Ancak futbolda tabii ki atacaksınız. Orada penaltı pozisyonu var ama açık söylemek gerekirse bireysel hatalar son zamanlarda çok canımızı yaktı. Maçın başından itibaren oyunu forse ettiğiniz müsabakada istatistiklerin önemi olmuyor. Bu maçı 3-1 mağlup bitirdiğimiz için çok üzgünüz."

Orhan Çıkırıkçı: "Galibiyetlerle yolumuza devam etmek istiyoruz"

İstanbulspor Teknik Sorumlusu Orhan Çıkırıkçı, iyi bir rakibi mağlup ettiklerini belirterek, oyuncularını kutladı.

İyi bir mücadele ortaya koyduklarını kaydeden Çıkırıkçı, "İlk yarıyı 2-0 önde kapattık. İkinci yarı biraz baskı yedik ve kalemizde golü gördük, 2-1 oldu. Sonra kontrataktan bir gol bularak skoru 3-1'e getirdik ve rahatladık. İnşallah önümüzdeki haftalarda da bu şekilde iyi oynayıp galibiyetlerle yolumuza devam etmek istiyoruz. Altay'a da bundan sonrası için başarılar dilerim." ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.