Dolar 32,3728
%0.17
Euro 35,0404
%-0.07
Altın 2.326,620
%0.27
Bist-100 9,14
%0.66

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Altay 'Timsah'ı avladı

Altay 'Timsah'ı avladı

TFF 1. Lig'in 11. haftasında Altay sahasında Bursaspor ile karşı karşıya geldi. Siyah beyazlılar 1-0 geriye düştüğü karşılaşmada sahadan 3-1'lik galibiyet ile ayrıldı. Öte yandan maçın ardından konuşan Altay Teknik Direktörü Yücel İldiz, maçı kayıpsız geçtikleri için mutlu olduklarını söyledi.

  • Ege Postası
  • 28.11.2020 - 22:33

TFF 1. Lig'in 11. haftasında Altay, Bornova Aziz Kocaoğlu Stadyumu'nda geriye düştüğü maçta Bursaspor'u 3-1 yendi.

karşılaşmada konuk Bursaspor, Kerem Şen'in 20. dakikada attığı golle 1-0 öne geçti. 

Ev sahibi Altay, Ziya Alkurt ile 44. dakikada 1-1'lik eşitliği yakaladı. Mücadelenin ilk yarısı bu skorla tamamlandı.

Altay, 69. dakikada Portekizli golcüsü Marco Paixao ile 2-1 öne geçti. 79. dakikada Paixao'nun penaltıdan attığı golle farkı 2'ye çıkaran İzmir ekibi, sahadan 3-1 galip ayrıldı.

Bu sonuçla ligde üst üste ikinci galibiyetini alan 2 maçı eksik Altay puanını 16'ya yükseltti. İzmir'e üst sıralara tırmanma hedefiyle giden Bursaspor ise umduğunu bulamadı ve 14 puanda kaldı.

Maçtan dakikalar

14. dakikada Burak Altıparmak’ın pas hatasıyla topu kapan Gnanduillet, ceza sahası içine girerek kaleci Deniz ile karşı karşıya kaldığı pozisyondaki şutunda Deniz gole izin vermedi.

20. dakikada sol kanattan gelişen Bursaspor atağında Ali Akman’ın pasıyla ceza sahasında topla buluşan Kerem Şen, plase bir vuruşla topu sağ direğe çarptırarak filelere gönderdi. 0-1.

35. dakikada sağ kanattan Özgür Özkaya serbest vuruş kullanan Altay’da, ceza sahası içinde topa yükselen Berkay Sülüngöz kafa vuruşuyla topu kaleye yönlendirdi, kaleci Deniz Aydın topu tek eliyle kornere çeldi.

44. dakikada Özgür Özkaya ile sağ taraftan korner kullanan Altay’da, ön direkte topa kafa vuruşu yapan Ziya Alkurt meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 1-1

56. dakikada orta alandan atak yapan Bursaspor’da, Batuhan Kör yaklaşık 25 metreden kaleyi cepheden gören bir noktadan şutunu attı, kaleci Cihan Topaloğlu’nun yumrukladığı top üst direğe çarparak oyun alanına döndü.

59. dakikada sağ kanattan yüklenen Bursaspor’da Burak Altıparmak ceza sahasına ortaladı, üstüne gelen topa kafa vuruşu yapan Ali Akman’ın pozisyonunda top kaleci Cihan Topaloğlu’nda kaldı.

69. dakikada sağ kanattan Ziya Alkurt’un yaptığı ortaya ceza sahası içinde bulunan Paixao, kafa vuruşuyla kaleye yönlendirdi, meşin yuvarlak kaleci Deniz Aydın’ın müdahalesine rağmen ağlarla buluştu. 2-1

78. dakikada Bursaspor ceza sahası içinde Aykut Akgün, Paixao’yu düşürdü. Hakem beyaz noktayı gösterdi. Kazanılan penaltı atışında topun başına geçen Paixao, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 3-1

Altay: 3 - Bursaspor: 1

Stat: Bornova Aziz Kocaoğlu

Hakemler: Burak Şeker, Mehmet Cem Hanoğlu, Seyfettin Ünal

Altay: Cihan Topaloğlu, Tolga Ünlü, İbrahim Öztürk, Berkay Sülüngöz, Özgür Özkaya, Regattin, Scuk (Dk. 46 Harun Alpsoy), Yılmaz Özeren (Dk. 90+2 Eren Erdoğan), Ziya Alkurt (Dk. 73 Rıdvan Şimşek), Kappel (Dk. 58 Yekta Kurtuluş), Gnanduillet (Dk. 58 Paixao)

Bursaspor: Deniz Aydın, İsmail Çokçalış, Aykut Akgün, Furkan Emre Ünver (Dk. 67 Cüneyt Köz), Onur Atasayar, Batuhan Kör (Dk. 89 Recep Aydın), Burak Altıparmak, Emirhan Aydoğan, Burak Kapacak (Dk. 72 Ozan İsmail Koç), Kerem Şen (Dk. 72 Berat Altındiş), Ali Akman

Goller: Dk. 20 Kerem Şen (Bursaspor), Dk. 45 Ziya Alkurt, Dk. 69 ve 79 (Penaltıdan) Paixao (Altay)

Sarı kartlar: Dk. 38 Emirhan Aydoğan (Bursaspor), Dk. 42 Ziya Alkurt, Dk. 83 Harun Alpsoy (Altay)

Maçın ardından...

"Kayıpsız geçtiğimiz için mutluyuz"

Altay Teknik Direktörü Yücel İldiz, korona virüs yakalanan ve yoğum bakıma alınan Teknik Direktör Yılmaz Vural'a geçmiş olsun dileyerek sözlerine başladı. İldiz, “İnşallah değerli kardeşim Yılmaz Vural'dan iyi haberler alırız. Milli takım arasını iyi değerlendirdik. Geçen hafta kazandık, bu hafta da kazanmak zorundaydık. Bursaspor genç ve enerjik bir takım, iyi mücadele ettiler. Beklenmedik bir gol yedik ve devrenin sonuna doğru beraberliği yakaladık. İkinci yarıda yaptığımız değişikliklerle net bir skorla kazandık. Son 15-16 günde 5 tane maç oynayacağız, kadromuzu ona göre kullanmak durumundaydık. Bugünü kayıpsız geçtiğimiz için mutluyuz. Bursaspor'a bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum. İnşallah Yılmaz Vural'dan iyi haberler alırız. O her şeyin önünde, şu an ne maçı düşünüyorum ne puanı düşünüyorum” diye konuştu.

"Bu kararı hakemlerin vicdanına bırakıyorum"

Bursaspor Teknik Sorumlusu Fazlı Tan ise İzmir'e galibiyet için geldiklerini belirterek, “Maça iyi başladık ancak hakemler bizim gibi maça başlayamadı. 30. saniyede yan hakem ofsayt olmayan bir pozisyonda bayrağını kaldırıp bizim 1-0 öne geçeceğimiz durumda maçı 0-0'a getirdi. Maçın 90. dakikasında bu pozisyon olsa yorgunluğuna verebiliriz ama daha maçın 30. saniyesinde yarım metre geriden çıkan oyuncuyu yakalayamıyorsa gerçekten düşünmek lazım. Bu kararı hakemlerin vicdanına bırakıyorum. Sonrasında yine iyi oynayan taraftık ve 20. dakikada 1-0 öne geçtik. Daha sonra rakibimiz baskı kurdu ve devre arasına girerken maç 1-1'e geldi. İkinci yarıya da iyi başladık, hatta golü yediğimiz dakikaya kadar net pozisyonlarımız vardı. Fakat Altay bize göre daha tecrübeli bir takım, ilk getirilen yan topla Paixao'nun kafa golüyle 2-1 öne geçti. Bundan sonra yine baskı kurmaya çalıştık fakat başarılı olamadık. Çıkış anında kaptırdığımız bir topla penaltı oldu ve dağınıklık yaşadık. Biz takımımızın oyunundan memnunuz, iyi bir oyun ortaya koyduk. Bu maçtan gereken dersleri çıkaracağız” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.