Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Altay, Süper Lig'e galibiyetle başladı! Bamba şov!

Altay, Süper Lig'e galibiyetle başladı! Bamba şov!

Süper Lig'e 18 yıl sonra geri dönen Altay sahasında Kayserispor ile kozlarını paylaştı. Bornova Aziz kocaoğlu Stadyumu'nda oynanan zorlu mücadele ev sahibi ekibin 3-0 üstünlüğü ile tamamlandı. Yeni transfer Fildişi Sahilli oyuncusu Daouda Bamba attığı iki golle yıldızlaştı. Siyah beyazlıların üçüncü golünü Thaciano kaydetti.

  • Ege Postası
  • 14.08.2021 - 23:36

18 yıl aradan sonra tekrar Süper Lig'de boy gösteren Altay, ilk hafta maçında  Kayserispor'u ağırladı. 

Kayserispor'u konuk eden Altay'ın taraftarları da alınan Kovid-19 önlemleriyle tribünlerdeki yerlerini aldı.

Ligde son karşılaşmasına 31 Mayıs 2003'te Güngören Belediye Stadı'nda İstanbulspor'a karşı çıkan siyah-beyazlı ekip, Bornova Aziz Kocaoğlu Stadı'nda oynanan maçta rakibini 3-0 mağlup etti.

Seyircisi önünde etkili bir futbol sergileyen Altay'ın gollerini 9' ve 45+3' Daouda Bamba ve 86. dakikada Thaciano kaydetti. Ayrıca Fildişi Sahilli santrforun 10. dakikada attığı gol VAR incelemesi sonrasında iptal edildi.

Bu sonuçla birlikte Altay sezona 3 puanla başladı. Kayserispor ise haftayı puansız kapattı.

Lige iyi bir başlangıç yapan İzmir ekibinde teknik direktör Mustafa Denizli, bu sezon kadroya katılan 5 yeni isme ilk 11'de şans verdi.

Yeni oyunculardan kaleci Mateusz Lis, Daouda Bamba, Mohammad Naderi, Cesar Pinares ve Martin Rodriguez forma giyerken, geçen sene TFF 1. Lig'den Süper Lig'e yükselen kadroda yer alan futbolculardan Murat Akça, Andre Poko, Leandro Kappel, Khaly Thiam, Cebrail Karayel ve İbrahim Öztürk de mücadele etti.

Ligin 2. haftasında Altay deplasmanda Alanyaspor ile karşı karşıya gelecek. Kayserispor ise evinde Adana Demirspor'u konuk edecek.

BAMBA'DAN 2 GOL

Siyah-beyazlı ekibin Norveç'in Brann takımından kadrosuna dahil ettiği Fildişi Sahilli Bamba, Altay kariyerine 2 golle başladı. Müsabakanın ilk yarısında fileleri 2 kez havalandıran Bamba'nın 1 golü VAR'dan gelen uyarı üzerine hakem Suat Arslanboğa tarafından geçerli sayılmadı.

Altay'ın bir diğer transferi Thaciano da sonradan dahil olduğu oyunda takımının 3. golüne imza attı.

Siyah-beyazlı ekibin bir diğer yeni oyuncusu Cesar Pinares ilk maçında 1 asistle oynadı.

MUSTAFA DENİZLİ 6. MAÇINI DA KAYBETMEDİ

TFF 1. Lig'de bitime 2 hafta kala Altay'ın başına geçen Mustafa Denizli, siyah-beyazlı ekibin başında galibiyet serisini 6 maça çıkardı.

Geçen sezon Denizli yönetiminde ligde Ümraniyespor ve Bandırmaspor'u mağlup eden siyah-beyazlı ekip, play-off'ta İstanbulspor'la oynadığı 2 maçı da kazandıktan sonra play-off finalinde Altınordu'yu yendi.

Altay, Süper Lig'e de Yukatel Kayserispor galibiyetiyle başladı.

MAÇTAN DAKİKALAR

8. dakikada gelişen Altay atağında, Kaleci Doğan'ın hatasıyla topu kapan Pinares, Bamba'yı topla buluşturdu. Bamba altıpas üzerinden topu boş kaleye gönderdi: 1-0

23. dakikada orta alandan yüklenen Altay'da, Naderi'nin orta şut karışımı vuruşunda Kayserispor kalecisi Doğan Alemdar topu son anda kornere çeldi.

24. dakikada sol kanattan gelişen Altay atağında, Rodriguez'in ortasında Murat topa gelişine vurdu, top direkten oyun alanına geri döndü.

45+1. dakikada sağ kanattan atak yapan Altay'da Pinares'in pasıyla topla buluşan Cebrail, topu yerden kale önüne çevirdi, Bamba topuk vuruşuyla topu filelerle buluşturdu. 2-0

İKİNİCİ YARI

49. dakikada defanstan atılan uzun topla buluşan Bamba kaleci ile karşı karşıya kalarak şutunu attı, ancak meşin yuvarlak kaleci Doğan'da kaldı.

50. dakikada sol kanttan gelişen Altay atağında Rodriguez rakiplerini çalımlayarak orta yaptı, ceza sahası içinde yükselen Kappel kafayı vurdu, ancak top kalenin üstünde az farkla auta çıktı.

60. dakikada sol kanattan gelişen Kayserispor atağında ceza sahası içine yapılan ortaya yükselen Mustafa Pektemek, kafa vuruşuyla topu kaleye yönlendirdi ancak top kalenin üstünden farklı şekilde auta çıktı.

73. dakikada Kayserspor'da Attamah, ceza sahası dışından kaleyi denedi ancak Altay kalecisi Mateusz Lis topu kontrol etti.

86. dakikada gelişen Altay atağında Cebrail'in sert vuruşunda kaleci Doğan'dan seken topu Thaciano, filelerle buluşturdu. 3-0

Stat: Bornova Aziz Kocaoğlu

Hakemler: Suat Arslanboğa, İsmail Şencan, Ali Tuna

Altay: Lis, Cebrail Karayel, İbrahim Öztürk, Murat Akça, Naderi, Kappel (Dk. 87 Erhan Çelenk), Poko (Dk. 87 Zeki Yıldırım), Thiam, Rodriguez, Pinares (Dk. 68 Thaciano), Bamba

Yukatel Kayserispor: Doğan Alemdar, Onur Bulut (Dk. 46 Attamah), Kolovetsios, Hosseini, Carole, Kvrzic, Avramovski (Dk. 46 Mane), İbrahim Akdağ, Cardoso, Emrah Başsan (Dk. 74 Ramazan Civelek), Mustafa Pektemek (Dk. 74 Gökhan Sazdağı)

Goller: Dk. 8 ve 45+1 Bamba, Dk. 86 Thaciano (Altay)

Sarı kart: Dk. 45+2 Uğur Demirok (Yedek kulübesinde) (Yukatel Kayserispor)

Mustafa Denizli: “Haklı bir galibiyet aldık”

Altay Teknik Direktörü Mustafa Denizli, maç içerisinde sergilenen oyunun kendisini çok mutlu ettiğini belirterek, “Haklı bir galibiyet aldık” dedi.
Takıma katılacak yeni oyuncularla daha iyi bir oyun sergileyebileceklerini belirten Denizli, galip oldukları esnada oyunun birkaç kez geç başladığına dikkat çekerek, “Bizim oradan kazanacağımız 10-15 saniyeye ihtiyacımız yok. Skor ne olursa olsun çabuk oynamak zorundayız” diyerek özeleştiri de bulundu.

Süper Lig'in ilk haftasında Altay, konuk ettiği Yukatel Denizlispor'u 3-0 mağlup etti. Mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında Altay Teknik Direktörü Mustafa Denizli, değerlendirmelerde bulundu. Mustafa Denizli, Altay'ın 18 yıl aradan sonra Süper Lig'e geri döndüğünü ve çok iyi bir oyun sergilediğini söyledi. Denizli, Türkiye'de yaşanan sel, yangın gibi afetler sebebiyle buruk bir mutluluk yaşadıklarını ifade etti.

“Haklı bir galibiyet aldık”

Ligin ilk haftasından itibaren heyecan verici bir tabloyla devam ettiğini belirten Denizli, “Altay'ın uzun yıllar sonra Süper Lig'in ilk maçında ortaya koyduğu futbolla aldığı sonuç beni çok mutlu etti. Skordan daha önemlisi takımın çok istekli olması. Rakibine sahanın her yanında uyguladığı baskı ve bu baskı neticesinde kazandığı toplar rakibi hataya zorladı. Aramıza katılan yeni arkadaşlarla birlikte tahminimden daha kısa bir sürede takım görüntüsü verdik. Bu bizim için son derece sevindirici. Bugün aramızda görev yapmayan birkaç tane yeni transferimiz var, onların lisansları yetişmedi. Takım içindeki rekabet müthiş bir şekilde devam edecek. Bu maç geride kaldı. Önümüzdeki hafta oynayacağımız maçın hazırlıklarına hemen başlayacağız. Bu futbolu geliştirmek istiyoruz, bunu da yapabilecek kaliteye ve fizik gücüne sahibiz. Haklı bir galibiyet aldık. Skordan daha farklı bir sonuç ortaya çıkabilirdi. Neticede bu çok net bir galibiyet, görev yapan yapmayan bütün futbolcularımı kutluyorum” dedi.

“Bizim oradan kazanacağımız 10-15 saniyeye ihtiyacımız yok”

Yeni transferlerin oyuna katkı vermesini de değerlendiren Denizli, “Tercihler bugün itibariyle beni de çok mutlu etti. Bu takım 26 Mayıs'ta şampiyonluk yaşadı. Bugün kadromuza katılan futbolcuların tamamını ben 27 Mayıs'tan itibaren izliyorum. Bizim futbol piyasasının bildiği isimdeki futbolcuları transfer etme ihtimalimiz çok zor. Dolayısıyla yaklaşık 2 aya yakın bir süre buralardan takıma futbolcu seçmeye çalıştık. Bunların iki özelliğinin de bir arada olmasına çaba gösterdik. Birincisi, yaş grubu olarak transfer ettiğimiz 8-9 futbolcunun ortalama yaşı 23-24. Bu ileride Altay'ın onlara verdiği değerin çok daha fazla geri dönme şansını oluşturuyor. İyi futbol oynama şansını oluşturuyor. Kısa sürede ortaya koydukları birliktelik ve takım olma görüntüsü beni daha da mutlu ediyor. Önümüzdeki haftalarda bugün aramızda görev yapmayan futbolcuların da katılımıyla büyük bir rekabet devam edecek. Futbolcularımı devamlı bu konuda uyarıyorum. Rekabetin içinde olmalarını istiyorum. Ayrıca saha içinde herkese saygılı olmayı öğrenecekler. Bunu yerine getiriyoruz ama yeteri kadar değil. Bir konu daha var. Galip olduğumuz dakikalarda oyunun birkaç defa geç başlaması beni rahatsız etti. Skor ne olursa olsun, çabuk oynamak zorundayız. Bizim oradan kazanacağımız 10-15 saniyeye ihtiyacımız yok. Bunu da önümüzdeki haftalarda gidereceğiz. Bu alışkanlıklar bazen kolay kaybedilmeyebiliyor” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.