Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,280
%0.21
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Altay, Süper Lig defterini yenilgiyle kapattı

Altay, Süper Lig defterini yenilgiyle kapattı

Spor Toto Süper Lig 38. ve son hafta maçında Kasımpaşa deplasmanda Altay'ı 4-2 mağlup etti. İzmir ekibi ise sezonu 34 puanla tamamlayarak Süper Lig'e veda etti. Öte yandan Altay'ın tecrübeli stoperi İbrahim Öztürk mücadelede kaydettiği gol ile tarihe geçti.

  • Ege Postası
  • 21.05.2022 - 18:05

Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu 38. hafta maçında Altay ile Kasımpaşa karşı karşıya geldi.

Alsancak Mustafa Denizli Stadı'nda oynanan ve Çağdaş Altay'ın düdük çaldığı maçı Kasımpaşa 4-2 kazandı.

Konuk ekibin gollerini 35 ve 50. dakikalarda Valentin Eysseric, 42 ve 63. dakikalarda Umut Bozok kaydetti. Altay'ın sayılarını ise 45+1'de İbrahim Öztürk ve 81'de penaltıdan Kappel attı.

İBRAHİM ÖZTÜRK TARİHE GEÇTİ

İbrahim Öztürk, bu maçta attığı golle Süper Lig tarihinde gol atan en yaşlı futbolcu oldu. (40 yaş 334 gün)

Bu sonucun ardından Kasımpaşa sezonu 53 puanla noktaladı. Küme düşmesi kesinleşen Altay ise sezonu 34 puanla bitirdi.

İlk yarıda İstanbul'da oynanan maçı Kasımpaşa 2-0 kazanmıştı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

10. dakikada soldan kullanılan uzun taç atışında kale önünde topu kontrol eden Poko, pasını Ceyhun’a vermek istedi ancak defans tehlikeyi önledi.

18. dakikada sağ çaprazdan ceza alanına giren Fall'un vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. Ancak VAR'dan gelen uyarı üzerine pozisyonun başlangıcında ofsayt olduğu gerekçesiyle pozisyon gol olarak geçerli sayılmadı.

35. dakikada Kasımpaşa öne geçti. Ceza sahasının hemen dışında sol çapraz pozisyonda kazanılan serbest vuruşu kullanan Eysseric, güzel bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0.

42. dakikada konuk ekip farkı 2'ye çıkardı. Altaylı futbolculardan topu kapan Eysseric, Umut Bozok'la paslaştıktan sonra meşin yuvarlağı bir kez daha Umut Bozok'a aktardı. Bu oyuncunun ceza sahasında yaptığı vuruşta top ağlara gitti: 2-0.

45+1. dakikada Altay farkı 1'e indirdi. Sağ kanattan Ceyhun Gülselam'ın yaptığı ortada arka taraftaki İbrahim Öztürk'ün attığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 2-1

İlk 45 dakikalık bölümü Kasımpaşa 2-1 önde bitirdi.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

50. dakikada Kasımpaşa farkı 2'ye çıkardı. Fall'un sağ kanattan yaptığı ortada ceza sahasına girerken topla buluşan Eysseric'in şutunda, meşin yuvarlak ağlara gitti: 3-1.

63. dakikada konuk ekip 4. gülünü buldu. Sağ kanattan Hajradinovic'in yaptığı ortaya ceza sahası içinde Umut Bozok'un vuruşunda, meşin yuvarlak filelerle buluştu: 4-1.

80. dakikada Travnik'in ceza sahası içinde topa elle müdahalesi sonrası hakem Çağdaş Altay, penaltı kararı verdi.

81. dakikada penaltı atışını Kappel, takımının 2. golünü kaydetti: 4-2.

Kasımpaşa müsabakadan 4-2 galip ayrıldı.

Stat: Alsancak Mustafa Denizli

Hakemler: Çağdaş Altay, Mehmet Kısal, Samet Çavuş

Altay: Cihan Topaloğlu, Thiam, İbrahim Öztürk (Dk. 81 Tugay Gündem), Efe Sarıkaya, Eren Erdoğan (Dk. 81 Onur Efe), Ceyhun Gülselam, Thaciano, Poko, Kazımcan Karataş (Dk. 74 Erdem Özcan), Kappel, Rodriguez (Dk. 59 Nurettin Küçükdeniz)

Kasımpaşa: Erdem Canpolat, Mehmet Feyzi Yıldırım, Bruma, Harun Elyesa Akaydın (Dk. 46 Aabid), Hadergjonaj, Fall (Dk. 70 Ahmet Emin Engin), Doğucan Haspolat, Eysseric (Dk. 70 Travnik), Muleka (Dk. 89 Berat Kalkan), Hajradinovic (Dk. 89 Tunay Torun), Umut Bozok

Goller: Dk. 35 ve 50 Eysseric, Dk. 42 ve 63 Umut Bozok (Kasımpaşa), Dk. 45+1 İbrahim Öztürk, Dk. 81 Kappel (Penaltıdan) (Altay)

Sarı kart: Dk. 67 Doğucan Haspolat (Kasımpaşa)

Sefer Yılmaz: "Genç oyuncularımız iyi ışık verdi"

Süper Lig’e veda ettikleri maçta hem ilk 11’de hem de daha sonradan oyuna giren genç futbolcuların iyi mücadele ettiğini söyleyen Altay’ın teknik sorumlusu Sefer Yılmaz, "Genç oyuncularımız önümüzdeki sene için iyi bir ışık verdiler. Bu bizim için artıydı" dedi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Altay Teknik Sorumlusu Sefer Yılmaz, Kasımpaşa’nın ligin ikinci yarısında çok başarılı olduğunu ifade ederek, "Seyir açısından keyifli bir maçtı. Skorun 4-4, 5-5 bitebileceği bir maçtı. Kasımpaşa’nın ileride çok iyi oyuncuları var. Skoru onlar belirledi. Bizim kaçırdığımız pozisyonları onlar değerlendirdi. Hem ilk 11’de hem de sonradan oyuna giren genç oyuncularımız önümüzdeki sene için iyi bir ışık verdiler. Bu bizim için artıydı" diye konuştu.

Yılmaz, yeni sezonda daha güçlü bir Altay’la taraftarın karşısına çıkmak istediklerini kaydetti.

Ümit Şengül: “Seneye bambaşka bir takım olacağız”

Ligin son maçında Altay’ı 4-2 mağlup eden Kasımpaşa’nın teknik sorumlusu Ümit Şengül, önümüzdeki sezon yapacakları takviyelerle bambaşka bir takım olacaklarını söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Teknik Sorumlu Ümit Şengül, Kasımpaşa tarihinin en fazla puanını topladıklarını ifade ederek, “Sezona kötü başlayan ve herkesin düştü dediği Kasımpaşa inanılmaz işler ortaya koydu. İkinci yarı, ligin en çok puan toplayan ikinci takımıyız. Gol kralı çıkardık, milli takıma oyuncu verdik. Kaliteli oyuncularımız var. Tüm oyuncularımızı kutluyorum” dedi.

Bundan sonraki süreçte üzerine koyarak devam etmek istediklerini söyleyen Şengül, “Hedef kovalayan bir takım olmak istiyoruz. Mevcut takıma takviyelerle seneye bambaşka bir takım olacağız” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.