Dolar 32,5745
%0.09
Euro 34,8891
%0.07
Altın 2.434,650
%0.19
Bist-100 9.645,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Altay play-off'a kalmayı garantiledi

Altay play-off'a kalmayı garantiledi

TFF 1. Lig'in 33. haftasında Ümraniyespor'a konuk olan Altay, rakibini 1-0 mağlup ederek play-off'a kalmayı garantiledi. Mustafa Denizli yönetiminde ilk maçına çıkan İzmir ekibine üç puanı getiren golü 49'da Marco Paixao (pen.) kaydetti.

  • Ege Postası
  • 01.05.2021 - 18:20

TFF 1. Lig'in 33. haftasında Ümraniyespor ile Altay karşılaştı. Zorlu maçı 1-0 kazanan Altay, bitime 1 hafta kala play-off'a kalmayı garantiledi. İzmir ekibine İstanbul'da galibiyeti getiren golü 49. dakikada penaltıdan Marco Paixao kaydetti.

Ligde 5 .sırada yer alan Altay bu sonuçla puanını 60'a yükseltirken, 8. basamaktaki Ümraniye 50 puanda kaldı.

Altay'da yeni teknik direktör Mustafa Denizli de takımıyla ilk maçına Ümraniyespor karşılaşmasıyla çıktı.

Maçtan dakikalar

2. dakikada sağ kanattan gelişen Altay atağında kaleyi cepheden gören bir noktadan Paixao'nun şutunu kaleci Burak kornere çeldi.

8. dakikada sol kanattan Ercan'ın açtığı ortayı Altay savunması kafa ile uzaklaştırmak istedi. Topu önünde bulan Kehinde'nin sert şutunda meşin yuvarlak az farkla direğin yanından auta çıktı.

16. dakikada Erhan pasını alan Regattin'in, ceza alanı içi sol çaprazdan çektiği şutta kaleci Burak gole izin vermedi.

32. dakikada Ümraniyespor'un yaptığı top kaybında Altay hızlı atağa çıktı. Kappel'in sol taraftan ceza alanı içine girip çevirdiği topa Paixao vurdu. Kaleci Burak ayaklarıyla topu çeldi.

38. dakikada sol kanattan gelişen Altay atağında, Erhan'ın ortasına Paixao vole ile vurdu. Top direğin dibinden auta çıktı.

43. dakikada gelişen Ümraniyespor atağında, kaleci Burak'ın savunma arkasına attığı uzun topla buluşan Vrsajevic'in şutuna top, kalecinin solundan auta çıktı.

48. dakikada Mehmet Erdem Uğurlu'nun sol kanattan içeri çevirdiği topa Alim'in eliyle müdahale etmesi sonucu hakem Kadir Sağlam penaltı kararı verdi.

49. dakikada beyaz noktaya gelen Paixao, yaptığı vuruşla takımını öne geçiren golü kaydetti. 1-0

60. dakikada Ümraniyespor'un Yusuf Erme Gültekin ile sol taraftan kullandığı korner atışında Gökhan Süzen'in kafa vuruşunda top az farkla yandan auta çıktı.

Bereket Sigorta Ümraniyespor: 0 - Altay: 1

Stat: Ümraniye Belediyesi Şehir

Hakemler: Kadir Sağlam, Anıl Usta, Suat Güz

Bereket Sigorta Ümraniyespor: Burak Öğür, Vrsajevic, Alim Öztürk (Dk. 84 Akabueze), Glumac, Ercan Coşkun, Kartal Kayra Yılmaz, Serkan Göksu (Dk. 84 Batuhan Artarslan), Yusuf Emre Gültekin, Gökhan Süzen (Dk. 78 Okan Derici), Camara, Kehinde (Dk. 59 Gomis)

Altay: Cihan Topaloğlu, Tolga Ünlü, Murat Akça, İbrahim Öztürk, Cebrail Karayel (Dk. 46 Mehmet Erdem Uğurlu), Scuk, Poko, Erhan Çelenk (Dk. 88 Ziya Alkurt), Regattin (Dk. 61 Mossoro), Kappel, Paixao (Dk. 75 Deniz Kadah)

Gol: Dk. 49 Paixao (Penaltıdan) (Altay)

Sarı kartlar: Dk. 15 Cebrail Karayel, Dk. 53 Regattin (Altay), Dk. 63 Vrsajevic (Bereket Sigorta Ümraniyespor)

Ümraniyespor-Altay maçının ardından

Recep Uçar: Rakibin penaltısının ardından motivasyonumuz düştü

TFF 1. Lig'in 33. haftasında konuk ettiği Altay'a 1-0 mağlup olan Bereket Sigorta Ümraniyespor'da teknik direktör Recep Uçar, ikinci yarıda iyi oynayamadıklarını ve maçı kaybettiklerini belirtti.

Ümraniye Belediyesi Şehir Stadı'nda oynanan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında karşılaşmayı değerlendiren Uçar, hafta içi iyi hazırlandıklarını belirterek, "Maç öncesinde play-off umudumuz az da olsa vardı. Pas bağlantılarıyla rakip kaleye hücum etmeye çalışan bir takımdık. Finali doğru yapamasak da üçüncü bölgeye doğru gelmeye çalıştık. Bizim adımıza sıkıntı olan, kaptırılan topların ardından verdiğimiz geçiş pozisyonları. Bunlardan da bir veya iki tane pozisyon verdik. Girdiğimiz pozisyonları da değerlendiremedik." diye konuştu.

Müsabakanın ardından oyuncularına soyunma odasında mücadelelerinden dolayı teşekkür ettiğini aktaran Recep Uçar, şunları kaydetti:

"İkinci yarıda baskın oyunumuza aynı şekilde devam etmek istiyorduk. İkinci yarının başında rakibin penaltısının ardından biraz motivasyonumuz düştü. Oyun kalitemiz de düştü. Üretken de olamadık. Altay'ın oyun kurmasını engellersek başarılı olacağımızı düşünüyorduk. İlk yarıda da bunu yaptık. Maalesef mağlup olduk. Göreve geldiğimizde 5 puanı olan Ümraniyespor'u 50 puanla 8. sıraya kadar çıkardık. Her oynadığı maçta sahaya kalitesini koyan ve baskın bir oyun oynayan takım vardı. Oyuncularıma sezon boyu ortaya koydukları performans için teşekkür ettim. Bir hafta kaldı. Akhisarspor maçıyla sezonu tamamlayacağız."

Mustafa Denizli: "Tüm potansiyelimi ortaya koyacağım"

Deplasmanda Bereket Sigorta Ümraniyespor'u 1-0 yenen Altay'da yeni teknik direktör Mustafa Denizli, ihtiyaçları olan galibiyeti elde ettiklerini söyledi.

Mustafa Denizli, hem kendisinin hem de oyuncuları için zor bir 90 dakika yaşadığını ifade ederek, "Her türlü sonucun alındığı 1. Lig'de en azından play-off hedefimizi garantilemek için mutlaka kazanmamız gerekiyordu. Arkamızdan gelen takımlardan biri Ümraniyespor'du. Bunu bertaraf ettik. Hafta içinde yaptığımız çalışmalarda oyuncuların vücut dili bu maç için iyi sinyaller veriyordu. Bunun sonucunu da bugün aldık. Bu büyük camia, yetiştiğim camia her şeye layık bir camia." ifadelerini kullandı.

Zor bir dönemde olduklarını vurgulayan Denizli, "İnanan bir takım var. Her geçen gün üstüne biraz daha koymalıyız. Potansiyelimiz var. Ben de tüm potansiyelimi ortaya koyacağım. Bundan sonra rakibimiz kim olacak onu değerlendireceğiz. İlk yarıda çok top kaybı yaptık. Topu geri kazanmak için efor sarf ettik. Topun ne kadar değerli olduğunu ikinci yarı hissederek oynadık. Pozisyonlarımız da oldu. Mutlak bir galibiyete ihtiyacımız vardı ve bunu elde ettik." diyerek sözlerini tamamladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.