Dolar 32,5910
%0.36
Euro 34,8187
%0.25
Altın 2.497,710
%0.53
Bist-100 9.446,00
%-0.82

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Altay, liderle puanları paylaştı

Altay, liderle puanları paylaştı

Spor Toto 1. Lig'in 7'nci hafta maçında Altay sahasında lider Eyüpspor'la 0-0 berabere kaldı. Bu sonuçla İzmir ekibi 6 puana, İstanbul temsilcisi 14 puana yükseldi.

  • Ege Postası
  • 01.10.2022 - 22:45

Spor Toto 1. Lig'in 7. haftasında Altay ile Eyüpspor karşı karşıya geldi. Alsancak Mustafa Denizli Stadyumu'ndaki mücadelede gol sesi çıkmadı ve karşılaşma 0-0 sona erdi.

Bu sonucun ardından Eyüpspor 14, Altay 6 puana yükseldi.

Ligin bir sonraki haftasında Eyüpspor, sahasında Manisa FK ile karşılaşacak. Altay, bu kez Çaykur Rizespor'u ağırlayacak.

Maçtan dakikalar

16. dakikada Ceyhun'un pasında rakip ceza sahada topla buluşan Paixao, uygun durumda pozisyondan yararlanamadı.

32. dakikada Ömer Bayram'ın pasında topla buluşan Eze, kaleciyle karşı kaldığı pozisyonda başarılı olamadı.

57. dakikada kornerden gelen topa penaltı noktası üzerinde kafayla vuran Uğur Demirok'un şutu az farkla üstten auta gitti.

79. dakikada Pa Dibba'nın soldan ortasında kale önünde topa kafayla vuran Eze'nin şutu az farkla auta çıktı.

84. dakikada Ryan Babel'in sağdan pasında penaltı noktası üzerinde topla buluşan Eze'nin, rakip defansı çalımladıktan sonra kaleye gönderdiği şut üstten auta gitti.

Stat: Alsancak Mustafa Denizli

Hakemler: Turgut Doman, Cemal Alpay, Suat Güz

Altay: Ozan Evrim Özenç, İbrahim Öztürk, Björkander, Efe Sarıkaya, Naderi, Tolga Ünlü, Eren Erdoğan, Yusuf Tekin (Dk. 71 Enes Yetkin), Salih Sarıkaya (Dk. 85 Murat Uluç), Ceyhun Gülselam, Paixao (Dk. 90+1 Erdem Özcan)

Eyüpspor: Harun Tekin, Cenk Ahmet Alkılıç, Uğur Demirok, Claro, Ömer Bayram (Dk. 67 Taşkın İlter), Sekidika (Dk. 67 Babel), Sinan Kurt (Dk. 67 Mehmet Murat Uçar), İbrahim Akdağ, Pa Dibba, Recep Niyaz, Emeka Eze

Sarı kartlar: Dk. 18 Yusuf Tekin, Dk. 90+4 Björkander (Altay)

Sinan Kaloğlu: “Oyunu skora yansıtmak istiyoruz”

Dört haftadır yenilmediklerini, üç haftadır da kalelerinde gol görmediklerini söyleyen Altay Teknik Direktörü Sinan Kaloğlu, bu oyunlarını devam ettirip skor anlamında gelişme sağlamak istediklerini açıkladı.

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Altay’ın teknik direktörü Sinan Kaloğlu, sahada çok iyi bir mücadele olduğunu söyledi.

Kendi takımın sahaya ruhunu ve karakterini koyarak mücadele ettiğini ifade eden Kaloğlu, “Galip gelebilirdik. Kaçırdığımız pozisyonlar var. Mağlup da olabilirdik. Tempolu, güzel, zevkli bir karşılaşma oldu. Haftalardır iyi gidiyoruz. Oyun sisteminde savunma anlamında birçok şeyi oturttuk” dedi.

Ofansif olarak çalışmaya devam edeceklerini söyleyen Kaloğlu, “Ofansif olarak oynattığımız oyuncuların bir tanesi sol bek, ilk defa o bölgede oynuyor. Orta sahada oynattığımız oyuncu sağ bek oyuncusu. Diğer sol bek oyuncusunu da orta sahada oynatıyoruz. Forvetimiz 38 yaşında. Oyuna sonradan soktuğumuz oyuncumuz 41 yaşında. Bu yüzden ben onlarla gurur duyuyorum. Harika bir iş çıkarıyorlar. Böyle devam edeceğiz inşallah. Dört haftadır yenilmiyoruz, üç haftadır da gol yemiyoruz. Bunu devam ettirip skora yansıtmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

İbrahim Üzülmez: “Her maçı kazanmak istiyoruz”

Yaşadıkları puan kayıplarının normal olduğunu söyleyen Eyüpspor Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez, “Şuanda zirvedeyiz. Her maçı kazanmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Eyüpspor’un teknik direktörü İbrahim Üzülmez, “Koşan, mücadele eden, saha içerisinde ligin en çok koşan takımına karşı oynadık. Bizim için kolay bir deplasman olmayacağını söylemiştim. Saha içerisinde hakikaten iyi mücadele etti Altay” dedi.

Maçta yakaladıkları pozisyonları değerlendiremediklerini ifade eden Üzülmez, “Son iki deplasman maçımıza baktığımız zaman en çok pozisyona girdiğimiz maç bu oldu. Bu tür maçlarda gol bulmak gerekiyor. Recep ile girdiğimiz pozisyonlar vardı. Bunları değerlendiremedik. Lig uzun bir maraton. Bu maratonda zaman zaman kayıplar oluyor. Oyuncularımız gayret ve mücadele anlamında iyiydi. Pozisyonları değerlendiremediğimiz zaman iki puanı kaybetmiş oluyoruz. Bunlar olacaktır. Şuanda zirvedeyiz. Her maçı kazanmak istiyoruz” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.