Dolar 32,5853
%0.34
Euro 34,8063
%0.21
Altın 2.505,070
%0.83
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Altay lidere 'dur' dedi

Altay lidere 'dur' dedi

TFF 1. Lig'in lideri Giresunspor, 24. hafta maçında sahasında Altay ile karşılaştı. Altay, Giresunspor'u 2-1 mağlup etti ve Karadeniz ekibinin ligdeki 12 maçlık galibiyet, 15 maçlık yenilmezlik serisine son verdi. Altay'a galibiyeti getiren goller Erhan Çelenk ve Marco Paixao'dan geldi. Giresunspor'un tek sayısını ise Ibrahima Balde kaydetti.

  • Ege Postası
  • 28.02.2021 - 21:31

Altay, TFF 1. Lig'in 24. haftasında deplasmanda lider Giresunspor ile karşı karşıya geldi.

Yoğun yağış altında oynanan mücadeleyi 2-1 kazanan Altay, lider Giresunspor'un 12 maçlık galibiyet serisine son verdi.

Ayrıca Giresunsporc, 16 maç sonra ligde bir müsabakadan puansız ayrılmış oldu. Lider Giresunspor, TFF 1. Lig'deki son mağlubiyetini 31 Ekim 2020'de sahasında Ümraniyespor'a karşı almıştı.

Altay'a galibiyeti getiren golleri 47. dakikada Erhan Çelenk ve 70'te Paixao kaydetti. Giresunspor'da ise Ibrahima Balde'nin 56. dakikada attığı gol puan almaya yetmedi.

Altın değerindeki 3 puanı hanesine yazdıran Osman Özköylü yönetimindeki Altay, 41 puanla 6. sıraya yerleşti. 

Hakan Keleş'li lider Giresunspor ise 53 puanda kaldı. Giresunspor ile 2. sırada yer alan Samsunspor arasındaki puan farkı da 3'e indi.

TFF 1.Lig'in 25. haftasında Giresunspor deplasmanda Ümraniyespor ile karşılaşacak, Altay ise evinde Tuzlapsor'u konuk edecek. 

MAÇTAN DAKİKALAR:

8’inci dakikada Diarra ceza sahası çizgisi üzerinde Erhan’ı düşürünce hakem serbest atış kararı verdi. Atışı kullanan Regattin’in sert şutunu Onurcan sol köşeden taca yumrukladı.

11’inci dakikada Thiam sol kanattan etkili gelip yakın kale direği önüne ortaladı. Giresunspor savunmasında Sergen’den seken topu Paixao tamamlamaya çalıştı. Bu oyuncunun vuruşunda Onurcan gole izin vermedi.

13’üncü dakikada Giresunspor sağ kanattan Hayrullah ile geldi. Hayrullah’ın ceza sahası dışına ortaladığı topa Caner Hüseyin gelişine vurdu, top az farkla üstten auta gitti.

19’uncu dakikada Nalepa’nın kullandığı serbest atışta top kaleci Cihan’ın ellerinde kaldı.

24’üncü dakikada Sergio topuk pasıyla Hayrullah’ı gördü. Hayrullah bekletmeden pasını Eren’e aktardı. Eren sol ayağıyla kaleyi denedi ancak top az fakla yandan auta gitti.

47’nci dakikada Regattin ile başlayan atakta topu alan Paixao pasını Erhan’a aktardı. Erhan’ın sol çaprazda ayak içiyle çektiği şut, Onurcan’ın uzanamayacağı köşeye gitti: 0-1.

56’ncı dakikada topla buluşan Eren, pasında Nalepa’yı buluşturdu. Nalepa’nın savunmanın arkasına attığı topu alan Balde, önce topu düzeltti, ardından düzgün bir vuruşla oyuna denge getirdi: 1-1.

70’nci dakikada Regattin’in kullandığı köşe atışında Jasmin Scuk kafayla vurdu, Onurcan’dan dönen topu bu kez Erhan Kartal arka direğe çıkardı ve Paixao’nun kafası Altay’ı deplasmanda bir kez daha öne geçirdi: 1-2.

Maçta başka gol olmadı ve konuk ekip sahadan 2-1'lik üstünlükle ayrıldı.

Giresunspor: 1 - Altay: 2

Stat: Çotanak Spor Kompleksi

Hakemler: Sarper Barış Saka, Ali Can Alp, Abdullah Uğur Sarı

Giresunspor: Onurcan Piri, Diarra (Dk. 74 Erol Can Akdağ),Hüsamettin Tut (Dk. 90+4 Yasin Ozan),Sergen Piçinciol, Mehmet Taş (Dk. 90+4 Kerem Kalafat),Nalepa (Dk. 74 Uzodimma),Sergio Junior (Dk. 86 Traore),Hayrullah Bilazer, Caner Hüseyin Bağ, Eren Tozlu, Balde

Altay: Cihan Topaloğlu, Tolga Ünlü, Berkay Sülüngöz, Kappel (Dk. 77 Ziya Alkurt),Regattin, Mehmet Erdem Uğurlu, Murat Akça, Thiam, Scuk, Erhan Çelenk (Dk. 87 Deniz Kadah),Paixao (Dk. 90+4 İlhan Depe)

Goller: Dk. 47 Erhan Çelenk, Dk. 70 Paixao (Altay),Dk. 56 Balde (Giresunspor)

Sarı kartlar: Dk. 6 Diarra, Dk. 33 Onurcan Piri (Giresunspor),Dk. 26 Regattin, Dk. 45+1 Paixao, Dk. 83 Mehmet Erdem Uğurlu (Altay)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.