Dolar 32,3413
%0.28
Euro 35,0987
%-0.07
Altın 2.310,120
%1.43
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Altay kayıplarda!

Altay kayıplarda!

Spor Toto Süper Lig’in 31. haftasında Altay, konuk ettiği Antalyaspor’a 2-1 mağlup oldu. Konuk ekibe galibiyeti getiren golleri Luiz Adriano (25') ve Haji Wright (70') attı. Altay'ın tek golünde ise Ahmed Rayyan'ın (74' pen) imzası var. Seyircisi önünde ligde kalma yolunda kritik bir mağlubiyet alan Altay ise 29 puanda kaldı. Kümede kalma şansı azalan Siyah-beyazlılarda taraftarlar, Başkan Özgür Ekmekçioğlu ve yönetimi istifaya davet etti.

  • Ege Postası
  • 02.04.2022 - 18:04

Süper Lig'in 31. haftasında düşme hattını yakından ilgilendiren karşılaşmada Altay ile Antalyaspor karşı karşıya geldi.Akdeniz ekibi rakibini 2-1 mağlup etti.

Alsancak Mustafa Denizli Stadı'nda oynanan karşılaşmada Antalyaspor'a galibiyeti getiren golleri 25. dakikada Luiz Adriano ve 70. dakikada Haji Wright kaydetti. Altay'ın tek golünü ise 74. dakikada penaltıdan Ahmed Rayan attı.

Kırmızı-beyazlılar bu galibiyetle ligdeki yenilmezlik serisini 9 maça çıkardı. Bu sonucun ardından Antalyaspor puanını 44'e yükseltirken Altay 29 puanda kaldı ve düşme hattında yer alamaya devam etti. Serkan Özbalta ile de yolları ayırdıktan sonra takımın başına Sinan Kaloğlu'nu getiren İzmir ekibi ise üst üstte ikinci mağlubiyetini aldı.

Süper Lig'in 32. haftasında Antalyaspor evinde Hatayspor'u konuk edecek. Altay ise deplasmanda Adana Demirspor'a konuk olacak.

İSTİFAYA DAVET ETTİLER

Altay'da alacakları için yönetimle gerginlik yaşayan golcü Paixao kadro dışı kaldı ve maçta görev alamadı. Siyah-beyazlı taraftarlar ise Başkan Özgür Ekmekçioğlu ve yönetimi istifaya davet etti.

Maçtan Dakikalar (İlk yarı)

Karşılaşmanın 9. dakikasında sağ kanattan hızlı gelişen hücumda topla uzun süre ilerleyen Wright'ın ceza sahasına girdikten sonra yaptığı ortada müsait durumdaki Ndao'nun vuruşunda, meşin yuvarlak ağlara gitti. Gol kararına rağmen VAR'dan gelen uyarı üzerine pozisyonun başlangıcında ofsayt olduğu gerekçesiyle karar geçerlilik kazanmadı.

21. dakikada bir süre topla birlikte kaleye doğru giden Rodriguez'in ceza sahası dışından attığı sert şutta meşin yuvarlak üstten dışarı çıktı.

25. dakikada konuk ekip öne geçti. Rakip yarı sahada Altay'a baskı kuran ve topu kapan Fraport TAV Antalyasporlu Ndao'nun pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Wright'ın bekletmeden yaptığı ortada Luiz Adriano meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 0-1

44. dakikada Sinan Gümüş'ün pasıyla sağ çapraz pozisyonda topla buluşan Wright'ın şutunda top auta gitti. Bu sırada Thaciano'nun Sinan Gümüş'e yaptığı hareketi faul olarak değerlendiren hakem Yasin Kol, penaltı kararı verdi. Ancak VAR'dan pozisyonun dışarıda olduğu bildirildi. Hakem kararını serbest vuruş olarak değiştirdi.

İlk 45 dakikalık bölüm, Fraport TAV Antalyaspor'un 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Maçtan Dakikalar (İkinci Yarı)

47. dakikada Antalyaspor ceza sahasında yaşanan pozisyonda Rayan’ın pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Zeki, kaleciyi çalımlayarak şutunu gönderdi. Antalyaspor savunması topu çizgi üzerinden çıkardı.

70. dakikada sağ kanattan gelişen Antalyaspor atağında Gökdeniz, içeriye kat ederek topu ceza sahasındaki Wright ile buluşturdu. Bu oyuncu da yerden bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere yolladı. 0-2

73. dakikada orta alandan gelişen Altay atağında topa hareketlenen Kappel, Ghacha’nın müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem beyaz noktayı gösterdi.

74. dakikada kazanılan penaltı atışında topun başına geçen Rayan, kaleciyi ters köşeye yatırarak kalenin sağından meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 1-2

79. dakikada sağ kanattan yüklenen Antalyaspor’da, Bünyamin’in pasıyla ceza sahası yayı önünde topla buluşan Gökdeniz, müsait pozisyonda kaleye şutunu attı ancak meşin yuvarlak kalenin üstünden auta çıktı.

87. dakikada orta alandan gelişen Antalyaspor atağında Ghacha, yay üzerinden ceza sahası içinde bekleyen Fernando’ya pasını verdi. Müsait durumda topa vuran Fernando’nun şutu savunmaya çarparak kale direğinin hemen yanından kornere çıktı.

89. dakikada sol taraftan Rodriguez’le köşe vuruşu kullanan Altay’da, kale önünde seken topa dokunan Bamba’nın pozisyonunda meşin yuvarlak kalenin üstünden oyun alanını terk etti.

Altay: 1 - Fraport TAV Antalyaspor: 2

Stat: Alsancak Mustafa Denizli

Hakemler: Yasin Kol, Kemal Yılmaz, Ata Yıldırım

Altay: Lis, Cebrail Karayel, İbrahim Öztürk, Murat Akça, Özgür Özkaya (Dk. 69 Kappel), Bamba, Zeki Yıldırım (Dk. 89 Eren Erdoğan), Thaciano (Dk. 46 Ceyhun Gülselam - Dk. 90+5 Thiam), Rodriguez, Pinares (Dk. 69 Kazımcan Karataş), Ahmed Rayan

Fraport TAV Antalyaspor: Boffin, Bünyamin Balcı, Kudriashov, Naldo, Güray Vural, Ndao (Dk. 65 Gökdeniz Bayrakdar), Hakan Özmert (Dk. 65 Fredy), Fernando, Sinan Gümüş (Dk. 59 Ghacha), Luiz Adriano (Dk. 84 Mustafa Erdilman), Wright (Dk. 84 Veysel Sarı)

Goller: Dk. 25 Luiz Adriano, Dk. 70 Wright (Fraport TAV Antalyaspor), Dk. 74 Ahmed Rayan (Penaltıdan) (Altay)

Sarı kartlar: Dk. 42 Sinan Gümüş, Dk. 45+3 Ndao (Fraport TAV Antalyaspor), Dk. 44 Thaciano, Dk. 45+2 İbrahim Öztürk, Dk. 45+3 Özgür Özkaya, Dk. 56 Murat Akça, Dk. 69 Ahmed Rayan (Altay)

Sinan Kaloğlu: “Mücadelemizi son haftaya kadar bırakmayacağız”

Altay Teknik Direktörü Sinan Kaloğlu, üzgün olduklarını belirterek sonuna kadar mücadeleyi bırakmayacaklarını söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Altay Teknik Direktörü Sinan Kaloğlu, açıklamalarda bulundu.

Sinan Kaloğlu, “Rakibimiz Antalyaspor’u tebrik ediyorum. Taraftarımızın önünde mağlup olduk, onları mutlu etmek istiyorduk. Üzüldük. Son 8 haftanın en iyi takımlarından biriyle oynadık. Biz de 5-6 gündür takımla çalışıyoruz. Çocuklar psikolojik olarak maça çok iyi hazırlandı. Bireysel hatalardan geriye düşmemiz takımı demoralize etti. Böyle bir takıma karşı gol yedikten sonra toparlanmak kolay değil. Antalyaspor’un blok halinde hareket ettiğini biliyorduk. Oyuncularımızı iç koridorlarda buluşturmaya çalıştık fakat Thaciano maçın başında sakatlanınca bunları yapamadık. Geriden oyun çıkışlarımızda bireysel yaptığımız hatalar maalesef bize pahalıya patladı. Topa oyuna sokarken sıkıntı yaşamamıza sebep oldu. Bazı alışkanlıklarımız var. Takımın boyu biraz uzun. Kısaltmaya çalıştık ama yine de kolay olmuyor. Rakibimiz girdiği pozisyonları değerlendirdi. Bizim de çok pozisyonumuz vardı ama atamadık. Şans biraz onlardan yanaydı. Yapacağımız tek şey sonuna kadar mücadele etmek. Maç maç giderek neyi daha iyi yapabileceğimizi çalışacağız. Mücadelemizi son haftaya kadar bırakmayacağız, bunu herkes görecek. Üzgünüz“ dedi.

Groenendijck: “44 puan yeterli görünebilir ama biz daha fazlasını yaşatmak istiyoruz”

Antalyaspor Teknik Sorumlusu Alfons Franciscus Groenendijck, güzel bir maçtan 3 puanla ayrılmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyerek, “44 puan yeterli görünebilir ama bizim taraftarımıza ve şehrimize daha fazlasını yaşatma isteğimiz var” dedi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Antalyaspor Teknik Sorumlusu Alfons Franciscus Groenendijck, açıklamalarda bulundu.

Groenendijck, “Başarılı gidişatımız devam ediyor. Güzel bir maçı geride bıraktık ve 3 puanı aldık. Kendimiz, eleştirecek olursak; rakibi doksan dakika hayatta tutan bizdik. Elimizde gelen fırsatları kaçırmaksak ilk yarıda fişi çekebilirdik. Bunu yapamadık ve rakip bu yüzden üzerimize geldi. 3 puan almak en önemlisiydi. 44 puan yeterli görünebilir ama bizim taraftarımıza ve şehrimize daha fazlasını yaşatma isteğimiz var. Bunun için savaşmaya devam edeceğiz. Bulunduğumuz noktayı yeterli görmüyorum. Şimdilik 3 puan ve iyi gidişatın zevkine varıp keyfini çıkaralım. Önümüzdeki hafta oynayacağımız Hatay maçına konsantre olacağız. O maçın ardından da kalan 7 haftanın bize neler getireceğini göreceğiz“ diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.