Dolar 32,5873
%0.35
Euro 34,8529
%0.35
Altın 2.495,360
%0.44
Bist-100 9.660,00
%1.42

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Altay İstanbul'dan 1 puanla dönüyor!

Altay İstanbul'dan 1 puanla dönüyor!

Süper Lig'in 14. haftasında heyecan başladı. Emre Belözoğlu ile çıkışa geçen ve 5'te 5 yapan Medipol Başakşehir, lige iyi başlayan ancak sonrasında büyük düşüş yaşayan ve son 6 maçında 5 mağlubiyet 1 beraberlik alan Altay'ı konuk etti. Karşılaşma başladığı gibi 0-0 sona erdi ve taraflar birer puanla sahadan ayrıldı. Bu sonucun ardından Başakşehir puanını 22'ye, Altay ise 17'ye çıkarttı.

  • Ege Postası
  • 26.11.2021 - 22:09

Süper Lig'in 14. haftasında Medipol Başakşehir sahasında Altay'ı ağırladı. Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'nda oynanan müsabaka, 0-0'lık beraberlikle sonuçlandı.

Emre Belözoğlu göreve geldikten sonra çıktığı 5 maçın tamamını kazanan Medipol Başakşehir, Altay'a diş geçiremedi.

Ev sahibi ekip maçın 30. dakikasında İtalyan golcü Stefano Okaka ile golü buldu fakat VAR incelemesinin ardından ofsayt gerekçesiyle gol kararı iptal edildi.

İlk yarısı 0-0 biten maçın ikinci yarısında da gol sesi çıkmadı. Başakşehir sahasında Altay ile 0-0 berabere kaldı.

Altay'ın golcüsü Rayyan son dakikalarda hava topu mücadelesinde başından sakatlandı ve sahayı sedyeyle terk etti.

Bu sonucun ardından Başakşehir'in 5 maçlık galibiyet serisi biterken İstanbul ekibi 22 puana yükseldi.

Kazanamama serisi 7 maça çıkan Mustafa Denizli yönetimindeki Altay ise 17 puana ulaştı.

Medipol Başakşehir, gelecek hafta Hatayspor deplasmanına gidecek. Altay ise Galatasaray'a konuk olacak.

Thiam Galatasaray maçında yok

Altay'da sarı kart gören Thiam, takımının 15. haftasında oynayacağı Galatasaray maçını kaçıracak.

Müsabakanın öne çıkan anları

20. dakikada Hasan Ali Kaldırım'ın soldan ortasında altıpas önündeki Okaka'nın kafayla vurduğu meşin yuvarlak, kalenin üstünden oyun alanını terk etti.

30. dakikada ev sahibi ekibin buluğu gol, Video Yardımcı Hakem (VAR) uygulamasıyla iptal edildi. Tolga Ciğerci'nin pasıyla sağ kanatta bulunan Gulbrandsen, meşin yuvarlağı yerden sert bir şekilde ceza sahasına gönderdi. Altıpas önündeki Okaka, markaj altında olmasına rağmen yaptığı şık vuruşla topu ağlara gönderdi. Hakem Ümit Öztürk, orta noktayı gösterirken, gerçekleştirilen VAR incelemesi sonucunda Gulbrandsen'in ofsaytta olduğu anlaşıldı ve gol iptal edildi.

38. dakikada Altay savunmasının hatasında top, ceza sahası önündeki Okaka'da kaldı. İtalyan futbolcunun ceza sahasına girerek karşı karşıya vuruşunda, kaleci Lis topu kornere çeldi.

İlk yarı, golsüz tamamlandı.

62. dakikada Aleksic'in orta sahanın sağından ceza sahasına gönderdiği uzun ortada savunma arkasına sarkan Berkay Özcan'ın uygun durumdaki kafa vuruşu etkisiz kaldı ve kaleci Lis, meşin yuvarlağı kontrol etti.

65. dakikada Aleksic'in ceza yayı içinden şutunda, kaleci Lis sağına uzanarak topu uzaklaştırdı.

71. dakikada Visca'nın ceza sahası içi sağ çaprazdan şutunda kaleci Lis direk dibinde topun ağlara gitmesini önledi.

73. dakikada sağdan çalımlarla ceza sahasına giren Visca, pasını penaltı noktası üzerindeki Aleksic'e verdi. Bu oyuncu, sağ ayağıyla çıkardığı şutta topu ters kanattan auta attı.

77. dakikada Caiçara'nın pasında ceza yayı içinde topla buluşan Berkay Özcan'ın vuruşunda, kaleci Lis bir kez daha meşin yuvarlağın ağlara gitmesini engelledi.

86. dakikada Erhan Çelenk'in sağdan kullandığı kornerde altıpas üzerinde yükselen Murat Akça'nın kafayla vurduğu top az farkla auta gitti.

Müsabaka, golsüz sona erdi.

Medipol Başakşehir: 0 - Altay: 0

Stat: Başakşehir Fatih Terim

Hakemler: Ümit Öztürk, Kamil Çetin, Ömer Tevfik Özkoç

Medipol Başakşehir: Muhammed Şengezer, Ömer Ali Şahiner (Dk. 66 Caiçara), Duarte, Ndayishimiye, Hasan Ali Kaldırım, Mahmut Tekdemir, Tolga Ciğerci (Dk. 46 Aleksic), Berkay Özcan (Dk. 79 Deniz Türüç), Gulbrandsen (Dk. 66 Visca), Chadli (Dk. 89 Atabey Çiçek), Okaka

Altay: Lis, Cebrail Karayel, İbrahim Öztürk, Murat Akça, Kazımcan Karataş, Kappel (Dk. 79 Erhan Çelenk), Poko, Thiam, Rodriguez (Dk. 79 Zeki Yıldırım), Pinares (Dk. 68 Ahmed Rayan, Dk. 90+3 Deniz Kadah), Bamba

Sarı kartlar: Dk. 49 Aleksic, Ndayishimiye (Maç bittikten sonra) (Medipol Başakşehir), Dk. 71 Thiam, Dk. 81 Zeki Yıldırım (Altay)

Altay Teknik Direktörü Mustafa Denizli, golsüz berabere kaldıkları Medipol Başakşehir maçı sonrası açıklamalarda bulundu.

Mustafa Denizli, "Grafiği son derece iyi bir rakibe karşı oynadık. Bazen iyi oynadığımız maçlarda puan alamadık ama bugün gerçek manada rakibin üstünlüğü vardı. Bu şartlar dahilinde aldığımız 1 puana seviniyoruz." dedi.

Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında oynayacakları Galatasaray mücadelesi hakkında da konuşan deneyimli teknik adam, "Galatasaray hem camiayı hem Türkiye'yi mutlu etti. Bu mesleğe başladığım bir camia Galatasaray camiası. Galatasaray iyi futbol oynuyor, özellikle Avrupa maçlarında harika işler yapıyor. Zorlu bir deplasman olacak ama oyunumuz bugünkünden çok daha iyi olacak." ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.