Dolar 32,5114
%-0.09
Euro 34,9486
%0.34
Altın 2.436,150
%0.54
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Altay galibiyeti unuttu

Altay galibiyeti unuttu

Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında Fraport TAV Antalyaspor, kendi sahasında Altay'ı 1-0 mağlup etti. Altay'ın ligdeki galibiyet hasreti 5 maça çıktı.

  • Ege Postası
  • 06.11.2021 - 18:12

Süper Lig 12. hafta mücadelesinde Fraport TAV Antalyaspor ile Altay karşı karşıya geldi.

İlk yarısı golsüz tamamlanan karşılaşmada Fraport TAV Antalyaspor'un golünü 49. dakikada Paul Mukairu attı. Fraport TAV Antalyaspor, Altay'ı 1-0 mağlup etti.

Bu sonuçla birlikte Antalyaspor'un puanı 15 oldu. Son 5 maçını kazanamayan Altay ise 16 puanda kaldı.

İlk 7 haftada aldığı 5 galibiyetle sezona iyi bir giriş yapan Altay ise galibiyet alamadığı son 5 maçında ise 4. kez mağlup oldu.

Ligin 13. haftasında Antalyaspor deplasmanda Hatayspor'a konuk olacak. Altay ise sahasında Adana Demirspor'u ağırlayacak.

İlk yarıdan dakikalar

2. dakikada Ufuk Akyol'un ara pasına hareketlenen Doğukan Sinik, kaleci Lis ile karşı karşıya kaldı. Lis önce Doğukan Sinik'in ardından da topu önünde bulan Mukairu'nun şutunu kurtardı. Dönün meşin yuvarlağı ağlara göndermek isteyen Fredy de kaleci Lis'i geçemedi.

12. dakika Kappel'in kullandığı kornerde arka direkteki İbrahim Öztürk'in kafa vuruşunda top az farkla auta çıktı.

15. dakikada Fredy, sol kanattan kullandığı kornerde topu direk kaleye gönderdi, meşin yuvarlak direkten döndü.

33. dakikada Thiam'ın getirdiği topu ceza sahası dışında kontrol eden Bamba, yerden sert vurdu. Kaleci Boffin topu iki hamlede kontrol etti.

39. dakikada sol kanattan gelişen ev sahibi takımın atağında Güray Vural'ın ceza sahasına gönderdiği topla buluşan Bünyamin'in şutunda meşin yuvarlak az farkla avuta gitti.

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona erdi.

İkinci yarıdan dakikalar

GOL: 49. dakikada ev sahibi Antalyaspor öne geçti. Ceza sahası dışında topla buluşan Mukairu'nun defans oyuncularını geçerek sağ çaprazdan çektiği şutta meşin yuvarlak ağlara gitti. 1-0

57. dakika Bünyamin Balcı'nın ceza sahası içine ara pasına hareketlenen Amilton'un şutunda kaleci Lis gole izin vermedi. Dönün topu önünde bulan Bünyamin Balcı'nın şutunda defans oyuncusuna çarpan meşin yuvarlak auta gitti.

66. dakikada gelişen Altay atağında sol kanattan ceza sahasına giren Bamba, topu ceza sahası yayındaki Pinares'e çıkardı. Pinares'in sert şutunda kaleci Boffin iki hamlede topun sahibi oldu.

86. dakikada sağ kanatta çizgiye yakın yerde kazanılan serbest vuruşta Pinares, topu direkt kaleye gönderdi. Kaleci Boffin topu son anda çeldi.

87. dakikada gelişen Antalyaspor kontra atağında Ghacha kaleci Lis ile karşı karşıya kaldı. Ghacha'nın şutunda kaleci Lis gole izin vermedi.

Karşılaşma Fraport TAV Antalyaspor'un 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Fraport TAV Antalyaspor: 1 - Altay: 0

Stat: Antalya

Hakemler: Mert Güzenge, Serkan Ok, Samet Çavuş

Fraport TAV Antalyaspor: Boffin, Veysel Sarı, Bahadır Öztürk (Dk. 90+2 Milosevic) , Kudriashov, Bünyamin Balcı, Doğukan Sinik (Dk. 78 Eren Albayrak), Güray Vural (Dk. 90+3 Ersin Zehir), Fredy, Ufuk Akyol, Amilton (Dk. 70 Ghacha), Mukairu (Dk. 70 Gökdeniz)

Altay: Lis, Aka (Dk. 60 Thaciano), Kappel (Dk. 75 Björkander), Bamba, Poko, Pinares (Dk. 88 Rayan), Thiam, İbrahim Öztürk, Özgür Özkaya (Dk. 60 Kazımcan Karataş), Erhan Çelenk (Dk. 60 Paixao), Cebrail Karayel

Goller: Dk. 49 Mukairu (Antalyaspor)

Sarı kartlar: Dk. 21 Thiam, Dk. 82 Thaciano, Dk. 90+3 İbrahim Öztürk (Altay), Dk. 86 Fredy (Antalyaspor)

Denizli: Antalya galibiyeti hak etti

Altay'ın teknik direktörü Mustafa Denizli, ev sahibi ekibin hak edilmiş bir galibiyet elde ettiğini söyledi.

Denizli, karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında, bugün kendi içlerinde yaşadıkları zorlukların, oyun anlayışlarının değişmesine neden olduğunu dile getirdi.

Sezon başından beri sürekli bazı oyuncuların olmamasının kendilerini 4-5 bölgede değişiklik yapmaya ittiğine dikkati çeken Denizli, "Bu esasında bazı futbolcular için bunu iyi kullandıkları müddetçe önemli bir fırsat. Kendileri için bir avantaj sağlayacaklardı. Bunu gösteremedik. Sezon başından beri pas hatalarından şikayet ediyoruz. Takım olarak birçok veride iyi durumdayız. Ancak neticede, özellikle son haftalarda yediğimiz gollerin başlama kaynağı bizim bireysel hatalarımız oluyor. Bugün Antalya'nın kazanması sürpriz değil, hak edilmemiş bir sonuç değil." diye konuştu.

Denizli, Altay ve başlarındaki hoca olarak bir hedef koyduklarını belirterek, "Düşündüğümüz her şeyi şartlar ne olursa olsun gerçekleştireceğiz. Bu takıma güveniyoruz. Milli maç arasından sonra muhtemelen iki arkadaşımız aramıza dönecek. Bu bizim adımıza çok önemli. İyi oynadığın zaman da kaybettiğiniz oluyor. Bugün kazanacak fazla pozisyonları üretemedik. Ligin en fazla pozisyon üreten ve rakip ceza sahasına giren ekiplerinden biriyiz. Ancak bugün bunu gerçekleştiremedik." değerlendirmesinde bulundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.