Dolar 32,5951
%0.25
Euro 34,7998
%0.39
Altın 2.405,770
%-1.11
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Altay fırsat tepti!

Altay fırsat tepti!

TFF 1.Lig'in 29. haftasında Altay, konuk ettiği Boluspor'a 1-0 mağlup oldu. Bu sonucun ardından Altay'ın 5 maçlık yenilmezlik serisi de son buldu.

  • Ege Postası
  • 10.04.2021 - 15:44

TFF 1. Lig'de son 5 maçını kayıpsız geçen Altay, 29. hafta mücadelesinde Beypiliç Boluspor'u ağırladı. Karşılaşmayı 1-0 kaybeden Altay Süper Lig yolunda önemli bir üç puanı kaybetti.

Karşılaşmayı kazanan Beypiliç Boluspor'un golünü 34. dakikada Muhammed Gümüşkaya penaltıdan kaydetti. Bu dakikadan sonra gol için yüklenen Altay sonuç alamayınca müsabakadan 1-0 mağlup ayrıldı.

Bu sonuçla ligde 53 puanda kalan Altay zirve yarışında yara alırken, Boluspor ise ligde 35 puana yükselerek 12. sırada yer aldı.

Ligin ilk devresinde Beypiliç Boluspor, Altay'ı 1-0 yenmişti.

Maçtan dakikalar

14. dakikada gelişen Altay atağında sağ kanattan ceza sahasına girip çizgiye inen Regattin topu kale önüne çevirdi, topu önünde bulan Thiam gelişine vurdu, ancak meşin yuvarlak kaleci Selmani'den sekerek Paixao'nun önüne düştü. Paixao'nun vuruşunda top defansa çarparak uzaklaştı.

17. dakikada sol kanattan yüklenen Altay'da Ziya Alkurt ceza sahası içi sol çaprazından orta şu karışımı bir vuruşla topu kaleye gönderdi. Kaleci Selmani topu tek yumrukla kornere çeldi.

22. dakikada orta alandan atak yapan Altay'da Ziya Alkurt'un ara pasıyla ceza sahası içine giren Paixao, kaleye vurdu ancak kaleci Selmani iki hamlede topun sahibi oldu.

25. dakikada sağ kanatan gelişen Boluspor atağında Muhammed Gümüşkaya ceza sahası içine girdi sağ çaprazdan şutunu attı. Yerden giden meşin yuvarlak kale önünden geçip auta çıktı.

33. dakikada gelişen Boluspor atağında topla birlikte ceza sahası içine giren Muhammed Gümüşkaya, kaleci Cihan Topaloğlu'nun müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem penaltı kararı verdi.

34. dakikada kullanılan penaltı vuruşunda topun başına geçen Muhammed Gümüşkaya topu ağlarla buluşturdu. 0-1

70. dakikada sağ kanattan gelişen Altay atağında Kappel, ceza sahası dışı sağ çaprazından kaleye vurdu, meşin yuvarlak kaleci Selmani'nin müdahalesiyle kornere çıktı.

89. dakikada orta alandan yüklenen Altay'da Murat Akça, ceza sahası yayı önünde topu kaleye gönderdi, ancak kaleci Selmani topu uzanarak yerden kornere çeldi.

90+3. dakikada Boluspor kale önünde yaşanan karambolde Kappel topu kaleye gönderdi ancak top defansın müdahalesiyle çizgi üzerinden çıkartıldı.

Altay: 0 - Beypiliç Boluspor: 1

Stat: Bornova Aziz Kocaoğlu

Hakemler: Mert Güzenge, Erkan Akbulut, Ali Tuna

Altay: Cihan Topaloğlu, Tolga Ünlü, Berkay Sülüngöz, Murat Akça, Cebrail Karayel (Dk. 46 Mehmet Erdem Uğurlu), Kappel, Scuk (Dk. 72 Deniz Kadah), Thiam (Dk. 62 Zeki Yıldırım), Ziya Alkurt (Dk. 62 İlhan Depe), Regattin (Dk. 78 Mossoro), Paixao

Beypiliç Boluspor: Selmani, Fethi Özer, Burak Bekaroğlu, Ali Keten, Oğuzhan Berber, Tugay Kacar, Muhammed Gümüşkaya (Dk. 90 Hamza Gür), Burak Asan (Dk. 74 Muhsin Yıldırım), Abdullayev, Gökhan Sazdağı (Dk. 90 Marlinho), Kasongo (Dk. 83 Diouf)

Gol: Dk. 34 Muhammed Gümüşkaya (Penaltıdan) (Beypiliç Boluspor)

Sarı kartlar: Dk. 10 Burak Asan, Dk. 80 Tugay Kacar, Dk. 86 Ali Keten (Beypiliç Boluspor), Dk. 90 Berkay Sülüngöz (Altay)

Altay-Boluspor maçının ardından

Osman Özköylü: "İlk 2 iddiamızı sonuna kadar devam ettireceğiz"

TFF 1. Lig'de konuk ettiği Beypiliç Boluspor'a 1-0 mağlup olan Altay'ın teknik direktörü Osman Özköylü, ilk 2 iddialarını ligin sonuna kadar sürdüreceklerine inandığını belirtti.

Özköylü, karşılaşmanın ardından katıldığı basın toplantısında, yakaladıkları 5 maçlık galibiyet serisinin ardından sürpriz bir mağlubiyet yaşadıklarını söyledi.

Bugün özellikle ikinci yarıda çok etkili bir oyunlarının olduğunu ancak yakaladıkları pozisyonlarda Boluspor kalecisini geçemediklerini kaydeden Özköylü, şöyle konuştu:

"Son 5 dakikada bir gol bulabilseydik belki ikinci bir golü de atabilirdik. Çünkü oyunu o noktaya getirdik. Maalesef maçı kaybetmemizin en önemli sebeplerinden biri ilk yarıdaki düşük tempolu ve üretkenlikten uzak oyunumuzdu. Bu bizim adımıza hiç istemediğimiz bir durum. Rakip adına pozisyon olmayan maçta 1-0 kaybettik. Böyle bir maçı kaybetmek bizi üzüyor."

Özköylü, oyuncularına ikinci yarıda gösterdikleri mücadeleden dolayı teşekkür ederek, "Nereden geldiğimizi çok iyi biliyoruz. Bundan sonraki 5 maçı da geldiğimiz noktadaki zorlukları bilerek kazanmaya devam ederek geçireceğiz. İlk 2 iddiamızı sonuna kadar devam ettireceğiz. Sonrasında ne olur diye bakacağız ama bu takım mutlaka çabasının karşılığını bu sezon alacak." ifadelerini kullandı.

Reha Erginer: "Çok önemli bir 3 puan aldık"

Boluspor Teknik Direktörü Reha Erginer, oyun planlarında topu Altay'a bırakmak olduğunu ve bunu ilk yarıda çok iyi uyguladıklarını söyledi.

İkinci yarıda galip gelebilme stresiyle Altay'a topu haddinden fazla bıraktıklarını aktaran Erginer, şunları kaydetti:

"Genel olarak takım savunmasını fena yapmadık. Zor maç oldu. Bazen 3 puan böyle kazanılmak zorunda. Oyuncularım o mücadeleyi sahaya yansıttı. Bizim açımızdan ligin kaderini belirleyecek çok önemli bir 3 puan aldık. Altay'a bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.