Dolar 32,3384
%0.18
Euro 35,1401
%-0.12
Altın 2.240,810
%-0.12
Bist-100 8,71
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Altay evinde yeni sezonu yenilgiyle açtı

Altay evinde yeni sezonu yenilgiyle açtı

Spor Toto 1. Lig'de 2022-2023 sezonunun ilk maçında Altay sahasında Yılport Samsunspor 'a 2-0 mağlup oldu.

  • Ege Postası
  • 13.08.2022 - 00:07

Spor Toto 1. Lig'de heyecan başladı. 2022-2023 sezonunun açılış maçında Altay, Yılport Samsunspor'u ağırladı. 

Alsancak Mustafa Denizli Stadı'nda oynanan mücadeleyi konuk ekip 25. dakikada Kadeem Harris ve 88'de Ahmet Sagat'ın attığı gollerle 2-0 kazandı. 

Bu sonucun ardından sezona galibiyetle başlayan Yılport Samsunspor 3 puanı alan taraf olurken İzmir ekibi Altay evinde yeni sezonu yenilgiyle açtı ve ilk haftayı puansız kapattı. 

Öte yandan bu karşılaşmayla birlikte 1'inci Lig'de ilk kez VAR teknolojisi uygulandı. Bu sezon deplasman seyirci yasağının kalkmasıyla Samsunspor taraftarları da müsabakayı stadyumdan takip edebildi.

Maçtan Dakikalar

22. dakikada sol kanattan gelişen Samsunspor atağında Fofana’nın kale önüne çevirdiği ve kaleci Ozan’ı geçen topa dokunan Harris, topu boş kaleye gönderdi. 0-1

62. dakikada orta alandan yüklenen Samsunspor’da Boldrin’in pasında topla buluşan Laura, sağ kanatta savunma arkasına yaptığı koşuda rakibini geçerek kaleciyle karşı karşıya kaldı. Sağ ayağının üstüyle sol köşeye şut atan Laura’nın pozisyonunda kaleci Ozan, topu güçlükle çıkardı.

80. dakikada Altay ceza sahasında yaşanan pozisyonda Boldrin’in pasıyla topla buluşan Fofana, kaleye şutunu gönderdi, Tolga Ünlü topu çizgi üzerinden çıkartarak golü önledi.

84. dakikada organize gelişen Altay atağında ceza sahası dışı sağ çaprazında topla buluşan Murat Uluç, sol ayağının içiyle kaleyi yokladı. Meşin yuvarlak kaleci Szumski’nin güçlükle yaptığı müdahaleyle kornere çıktı.

88. dakikada orta alandan gelişen Samsunspor atağında Emre’nin pasıyla topla buluşan Ahmet Sagat, ceza sahası çizgisi üzerine gelerek uzak direk dibine attığı şutta golü buldu. 0-2

Altay: 0 - Yılport Samsunspor: 2

Stat: Alsancak Mustafa Denizli Stadı

Hakemler: Cihan Aydın, Gökhan Memişoğlu, Erkan Akbulut

Altay: Ozan Evrim Özenç, Björkander, Ceyhan Gülselam, Eren Erdoğan, Tolga Ünlü (Dk. 90 Nurettin Küçükdeniz), Kutay Yokuşlu (Dk. 74 Murat Uluç), Salih Sarıkaya, Mehmet Gündüz (Dk. 61 Yusuf Tekin), Efe Sarıkaya, İbrahim Öztürk, Zeki Yıldırım

Yılport Samsunspor: Szumski, Alim Öztürk, Celil Yüksel (Dk. 78 Ali Ülgen) Fofana, Boldrin (Dk. 86 Ahmet Sağat), Zeki Yavru, Laura, Mucahit Albayrak, Yusuf Abdioğlu, Osman Çelik (Dk. 70 Yusuf Emre Gültekin), Harris (Dk. 70 Novikovas)

Goller: Dk. 22 Harris, Dk. 88 Ahmet Sağat (Yılport Samsunspor)

Sarı kart: Dk. 37 Kutay Yokuşlu (Altay)

Sefer Yılmaz: “Sonuç kötü ama biz oyundan ve mücadeleden memnunuz”

Altay Teknik Sorumlusu Sefer Yılmaz, skorun kötü olduğunu ama ilk maç için ortaya koydukları performanstan memnun olduklarını söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Altay Teknik Sorumlusu Sefer Yılmaz, maçı değerlendirdi.

Sefer Yılmaz, “Maça tedirgin başladık, Samsunspor daha etkili başladı. Ancak bunu çabuk üzerimizden attık ve dengeyi sağladık. Golü yediğimiz dakikaya kadar üstünlüğü de ele almıştık. Biraz şanssızlık, biraz pozisyon hatasında gol oldu. İkinci yarı biraz daha iyi başladık oyuna. Devre arasında hocamızın yaptığı değişikliklerle daha konsantreydik. Özellikle duran toplarda birçok pozisyona girdik, karamboller oluşturduk. Maçın artık son bölümünde riske girerek dörtlü defansa döndük ve bir forvet daha aldık oyuna. Biraz etkili olduk ama geride risk almıştık. Kontrataktan ikinci golü yedik. İlk maç için sonuç kötü ama biz oyundan ve mücadeleden memnunuz. Teknik ve taktik olarak yüreklerini sahaya yansıttılar. Önümüzdeki haftalar için oldukça iyi sinyaller verdiler. İnşallah yakın zamanda yeni gelen 2 arkadaşımızla beraber istediğimiz yere geleceğiz” dedi.

Bayram Bektaş: Bizim için önemli olan buradan 3 puanla dönmekti

Yılport Samsunspor Teknik Direktörü Bayram Bektaş, Altay deplasmanında aldıkları 2-0’lık galibiyetle lige önemli bir başlangıç yaptıklarını söyledi. Bektaş, “Bizim için önemli olan buradan 3 puanla dönmekti, bunu başardık” dedi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Samsunspor Teknik Direktörü Bayram Bektaş, maçı değerlendirdi.

Bayram Bektaş, “Zor bir maç olacağını biliyorduk. Çok fazla kaybedecek bir şeyi olmayan ama alacağı her puanın önemini bilen bir rakibimiz vardı. Bizim de tam tersi, çok fazla şey kaybedebilirdik. Önemli bir başlangıç yapmak istiyorduk. Maça çok iyi hazırlanmıştık. Çalıştıklarımızı iyi uyguladık. Çıkarken yaptığımız basit hatalarla rakibe çok sayıda fırsat verdik. Bunlara çok iyi çalışacağız. Savunmamız iyi durdu. Golü bulduktan sonra oyunun kontrolünü elimize alıp pas oyunu ve organize ataklarla oyunu tutmamız gerekirken, biraz bocaladık. Nitekim bu kadar kalabalık bir savunma yapan rakibe karşı 4-5 tane net fırsat kaçırdık. Atmamız gerekiyordu ama atamadık. Çok şükür ikinci golü bulduktan sonra maçı koparmış olduk. Altay’ı tebrik ediyorum, çok iyi mücadele ettiler. Bizim için önemli olan buradan 3 puanla dönmekti, bunu başardık. Galibiyeti camiamıza, taraftarlarımıza ve covid olan başkanımıza armağan ediyorum. Başkanımız bana ‘En güzel ilaç 3 puan’ demişti, armağan olsun” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.